Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за центробежен съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за центробежен съединител

Колеги, къде може да ми залепят феродови плочици на
    съединителя, защото почна да бУксува?
    Предполагам, феродото е заминало и е за смяна .
    Може ли да се направят други или да го правЯ без
    съединител ?
    Последно редактирано от viki terzieva; 14-01-10, 13:04.

До: Колко kPa трябва да е компресията на 50cc, 2т двигател?

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
    Колеги,къде може да ми залепят феродови плочици на
    съединитела защото почна да боксува?
    Предполагам феродото е заминало и е за смяна .
    Може ли да се направят други или да го права без
    съединител ?
    Как да разбереме какъв е този мотор на който могат да се лепят плочици от феродо по съединителя , но пък може и без съединител бе колега?
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Скоро очаквайте снимки !
      Утре или вдругиден.
      Последно редактирано от viki terzieva; 14-01-10, 13:07.

Коментар

Ето и снимка.Положението е зле вътре.Има скъсан семеринг,
        и заради това буксува, иначе според мен не са чак толкова износени ?
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от viki terzieva; 14-01-10, 13:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
          Колеги, къде може да ми залепят феродови плочици на
          съединителя, защото почна да бУксува?
          Предполагам, феродото е заминало и е за смяна .
          Може ли да се направят други или да го правЯ без
          съединител ?
          Май не е наЙ-подходящото място тази тема, но и мен ме интересува кЪде правят съединители.След последното каране го подпалих, някоЙ ако мОже да помогнЕ, ще съм много благодарен.НякоЙ, ако може да помогне, да пише, може и ЛС.
          П.П. Миро, съжалявам за спама .
          Последно редактирано от viki terzieva; 16-06-11, 14:51.
          Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

На това му викат "центробежен съединител" а понякога "вариатор". Наистина не изглежда много износен. Измий всичко с чист бензин или разтворител до сухо. Сменявай семеринга и юркай.

Я адаш по фамилия ...... от Пловдив..... Съединителите ги продават в магазините за части бе Ице. А подмяната не е кой знае каква философия. Ама на мен си ми далечко.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Миро нали пита за лепене на фЕродови плочки и ми стана интересно как става и дали е надежден варИАнт.Иначе ми предстои смяна на три диска.
              Последно редактирано от viki terzieva; 16-06-11, 14:52. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                На това му викат "центробежен съединител" а понякога "вариатор".
                Вариатора е съвсем друго нещо няма нищо общо с центробежния съединител .Освен че на повечето скутери са монтирани един до друг.

Вариатора при скутерите е ремъчна предавка която с повишаване на оборотите променя предавателното отношение(варира).
                Последно редактирано от Goblin; 07-02-10, 20:00.
                Dimitar Dyakov

Коментар

Като избърсах маслото с парцала мотора тръгна,ама след
                  малко пак омасли.Трябва да сминя семеринга.
                  Този съединител е центробежен.
                  Някой знае ли къде и как лепят феродовите плочки
                  на съединителя или на накладки ?
                  И тук феродото не трябва ли да е по меко и да няма бронзови или
                  алуминиеви стружки в него ?

Коментар

Колега бягаи си копуваи нови фиородови дискове,не са скъпи.Питах неска в един сервиз и ми казъха ,че ги правили но неставали сполучливи.Отделялосе залепеното фиородо.Неска цял ден обикалям и аз фиородови дискове търся,цял Пловдив съм обиколил. За околу 40 -45 лв се намира без огледалните,моите са здрави и не съм питал за тях.

Коментар

[QUOTE=dyak;1016681]
                      Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      На това му викат "центробежен съединител" а понякога "вариатор".

Вариатора е съвсем друго нещо няма нищо общо с центробежния съединител .Освен че на повечето скутери са монтирани един до друг.

Вариатора при скутерите е ремъчна предавка която с повишаване на оборотите променя предавателното отношение(варира).

Мерси за корекцията колега . Домързя ме в поста да вмъкна думичката "неправилно". Хак да ми е!

Миро , най-добре е наистина нов. Ама май иде реч за някаква дивна машина. Пък и пари излишни ...... А идеята да ти ги лепи някои е дивашка. Повечето хора които лепят феродо , не са си подготвяли технологията така , че да да ти върши работа. Тук центробежните сили яко се борят да го откъснат /феродото/ и двете челюсти трябва да са с абсолютно еднакво тегло заради баланса ......
                      0888932647

Коментар

ЗНачи, правЯ си извод: караЙ, докато не се счупи тотално.
                        Това моторче е на доизживяване , ама ми е жал да го хвърля.
                        Имам го от 7 годишен ,сега съм на 18, жал ми е .
                        Често се прави, ама за последно му сипах 1 литър
                        бензин на 2 януари!Върши ми работа, ама чат-пат
                        ме ядоше ....все пак е 82 година.
                        А за съединителя ,не знам какво да го правя.
                        Сигурно ще сменя семеринга и ще се закрепи положението .
                        Ще изкара няколко години и ще го изхвърля, искам, не искам ...
                        Последно редактирано от viki terzieva; 16-06-11, 14:56. Причина: Правопис и пунктуация!

Коментар

До: Съвет за центробежен съединител

Не си го почистил достатЪчно , разглоби го и го почисти навсякъде с обезмаслител , а работните повърхности с ацетон. Провери и прУжините , те го държат в изключено положение и при повишаване на оборотите се разпъват и съединителя зацепва.Ако са натегнати също ще буксува.
                          Последно редактирано от viki terzieva; 16-06-11, 14:57. Причина: прУжина
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                            Не си го почистил достатачно , разглоби го и го почисти навсякъде с обезмаслител , а работните повърхности с ацетон. Провери и прожините , те го държат в изключено положение и при повишаване на оборотите се разпъват и съединителя зацепва.Ако са натегнати също ще буксува.
                            Благодаря за съвета, колега .
                            Разбрах, че семерингът е заминал и от там бУксуваше .
                            Разбира се има и износване ,което не е малко ,но ще кара.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 16-06-11, 14:57.

Коментар

За да не пускам нова тема ,ще питам тук.
                              Сложих на моторчето около 150 грама олиьо в 2 литра бензин.
                              Ефекта беше ,че започна да върви повоче,вдигна му компресията .
                              Според мен олиьото уплътнява доста добре хлабините от които изпуска компресия.
                              Кажете Вие какво мислите , и някой пробвал ли е такава щуротия ?
                              Какви ще са последствията освен миризмата на пържени картовки и кюфтета ,и също пуши много и ще се запуши бързо изпускателната система ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X