Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Ковровец 175

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Ковровец 175

Колеги имам въпрос към вас. Имам у дома Ковроец 175 и ми създава малко проблеми. Те са следните : трудно палене,ако успея да го запаля гасне и трудно се форсира , и ако може да ми кажете какви са данните за центровката. Мерси предварително.Поздрави

До: Питане за Ковроец 175

първо опитаи да изчистиш хубаво кърбуратора и после пиши

Коментар

и смени свеща с нова
      луд умора няма!!!

Коментар

свеща е чисто нова а карбуратора е изчистен

Коментар

Това ми беше първия мотор който съм имал.Не твоя разбира се.Направи това което са ти казали Колегите.Ако не тръгне го закарай при някой който разбира.Сам трудно ще го докараш на центровка.
          sigpic

Коментар

До: Питане за Ковровец 175

И на мен ми беше първя мотор КОВРОВЕЦ 175. Много вървеше аз много го чупех, а бащами го правеше та покрай него и на този мотор се научих на доста монтйорски неща , затова смятам, че ще мога да те посъветвам. Щом си почистил кърборатора и си сменил свеща за всеки случай купи и нов кондензатор. А на моя Ковровец центровката му беше 3,5 мм преди горна мъртва точка(преди буталото да достигне краината си връхна точка, от това разтояние трябва да запоне да отваря чукчето), а чукчето отлепяше от наковалнята около 2 пати колкото е дебела пластината-пружинната. Надявам се да съм бил полезен и пиши после какво е станало
            Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Смени семерингите на коляновия вал на 90% ти гарантирам че от там ти е проблема

Коментар

както казва колегата (ETI "Смени семерингите на коляновия вал" )може от там да засмуква въздух и да неможе да пали аз имах такъв проблем с едно пухче и сега и на ижето ми е сащият проблем
                луд умора няма!!!

Коментар

компресия има ли ,ток дава ли свеща ?

Коментар

Здравей колега, запалването на ДВГ на ковровец е малко специфична работа. Напълно съм съгласен със другите колеги че трябва да смениш свещ,семерини и да почистиш карбуратора но най накрая остава най важното нещо магнета и центровката. Аз лично съм правил центровка 2 пъти и сега до колкото ми е възможно чрез темата, ще ти обясня как става. 1-во. Правиш хлабината на електродите на свеща 0,40мм след това прекарваш буталото 1,5мм преди горна мъртва точка тогава отиваш при чукчето правиш му хлабина 0,40мм и разхлабваш плочката му. Завърташ я докрай надясно и след това започваш да я въртиш наляво но много плавно и бавно на чукчето трябва да закачиш тестер за откриване на токова верига в момента на вътенето на плочката чукчето допира гърбицата и започва да отваря. Този първоначален момент на отваряне на чука е подаването на искрата на свеща. Желателно е във този момент единия магнит на ротора да бъде един срещу друг със магнита на статора, тогава магнета дава най силната искра на свеща и трябва да работи добре. Дано съм успял да ти помогна. Пожелавам ти да го направиш. УСПЕХ.

Коментар

Разклати ротора нагоре-надолу и виж дали няма голям луфт в лагерите на вала,защото ковровското запалване е много капризно и е възможно от там да е проблема.
                      Последно редактирано от yaha_yamaha; 06-12-09, 01:18.
                      Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Здравеите колеги.баща ми има такъв ковровец 175.наи хубаво запалване става със "Катек" (запалване от трактор) прави се един фланец и се хваща катека за него и то подава тока.всичко е във катека (няма бубини,кондензатори всичко е прибрано).ако някои го интерисува имам и снимки.

Коментар

Давай снимки!Това ще е интересно.

Коментар

Това са снимки на самия катек със фланеца и карето с което се задвижва катека
                            Прикачени файлове

Коментар

Извинявам се за лошото качество на снимките

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X