Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслена помпа на 2т - шунтиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маслена помпа на 2т - шунтиране

Аз лично си карам с помпата, но като се сетя, от време на време поглеждам дали пуши през ауспуха . Много по удобно е, а според мен е и по удачно. Все пак от доста време съм във форума и не съм забелязал някой да е споменал, че въпросната помпа има определен пробег , въпреки че тук пишат доста компетентни хора, от които може да се научи много.

Коментар

В най честия случай разделното мазане на двутактовия мотор се поврежда от немарливост. Дали мислите че инженерите биха я сложили таз помпа ако е излишна, а именно когато се повишават или намалят оборотите на двигателя пуска повече или по малко масло. Кросовите нямат защото двигателя е изчислен да работи на максимални обороти като резачките.

Коментар

Карал съм такава Ямаха с РАБОТЕЩА помпа и не съм имал никакви проблемиАко е изключена поради повреда ОК, но ако е изключена за да смесваш бензина и маслото, това си е направо ганьовщинаХората са го измислили, когато са произвеждали дадения мотор и няма смисъл да се правим на по-знаещи и по-можещи, както беше писал един колега по-нагоре, гледай от време на време отзад дали пуши и си карай с ПОМПАТА
        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
          Карал съм такава Ямаха с РАБОТЕЩА помпа и не съм имал никакви проблеми
          Една позната бабка скоро се оплаква, че нещо й е много тъмен телевизора и не се виждало нищо. Да съм погледнел аз да го "осветля" малко. Отивам - телевизора "умрял" тотално. Пълна щета, дет се вика .
          Казвам и диагнозата, а тя: Че как тъй ба, до преди това РАБОТЕШЕ?
          А де?
          Сори за спамо-флууда, ама е нормално да не си имал проблем с РАБОТЕЩА помпа. Проблемите идват СЛЕД като откаже, а последствията съм ги изпитвал лично. И моята РАБОТЕШЕ до един момент. А после коляновия вал и биелата бяха станали едно неделимо цяло ! Стационарно...
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
            И моята РАБОТЕШЕ до един момент. А после коляновия вал и биелата бяха станали едно неделимо цяло ! Стационарно...
            А каква се оказа причината да откаже помпичката, или с други думи чия беше вината да откаже твоя или на производителя и?

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
              Една позната бабка скоро се оплаква, че нещо й е много тъмен телевизора и не се виждало нищо. Да съм погледнел аз да го "осветля" малко. Отивам - телевизора "умрял" тотално. Пълна щета, дет се вика .
              Казвам и диагнозата, а тя: Че как тъй ба, до преди това РАБОТЕШЕ?
              А де?
              Сори за спамо-флууда, ама е нормално да не си имал проблем с РАБОТЕЩА помпа. Проблемите идват СЛЕД като откаже, а последствията съм ги изпитвал лично. И моята РАБОТЕШЕ до един момент. А после коляновия вал и биелата бяха станали едно неделимо цяло ! Стационарно...
              Няма проблем колега, те гледат от време навреме назад за да видят дали пуши, всичко е под контрол
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от dt 125 Преглед на мнение
                А каква се оказа причината да откаже помпичката, или с други думи чия беше вината да откаже твоя или на производителя и?
                Веднъж доколкото помня съм я отварял и чистил. Иначе причината се оказа в ЕГН-то й. Както всяко нещо - и тя си беше изпяла песента. А иначе двигателчето не беше лошо.

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                Няма проблем колега, те гледат от време навреме назад за да видят дали пуши, всичко е под контрол
                Е аз не се сетих тогава да я контролирам и изгърмях .

Първоначално публикуван от Helik
                Явно във форума сме се събрали само специалисти и разбирачи, а иначе относно темата и проблемите с тези помпи, мога да допълня, че отдавна минах на 4Т и вече съм забравил за тях!
                Мойте Уважения, но нямам претенции нито за едното, нито за другото - просто споделих горчивия си опит с такава помпа. Иначе и аз отдавна съм на 4Т.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Както всичко друго по мотора и маслената помпа не се предполага да е вечна. Някак за 10 години ако си сменил 10-12 бутала, 2-3 чифта лагери на колянов вал и никакъв компонент от маслената помпа е възможно нещо по нея да е износено и да се предаде.
                  В такава ситуация - има два подхода:
                  - подменяме износените части на помпата и си караме с нея
                  - понеже не ни се занимава с нея - изкурубваме я и си наливаме маслото в резервоара.

Доколко мотор с маслена помпа е подходящ за двойно салто, плуване под вода и т.н. е друга тема
                  Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Май наистина всичко опира до ЕГН и свързаната с това улегналост. По-спокойното каране на ендурото/без трикове като онези по евроспорт/ и повече налични екстри към мотора/маслени помпи и др/, а също така и повече парички за тяхната потдръжка.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                      Доколко мотор с маслена помпа е подходящ за двойно салто, плуване под вода и т.н. е друга тема
                      Колега не е сериозно да се твърди, че ако за няма и 2 секунди по време на салтото мотора е наобратно то помпичката му ще откаже. А колкото до плуването под вода не се плаши той мотора първо ще се "удави".

Коментар

Мойто 2Т не му работи помата и си меша бензина, но пък плува без проблем
                        Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ali_007 Преглед на мнение
                          Мойто 2Т не му работи помата и си меша бензина, но пък плува без проблем
                          До каква дълбочина,до капака на филтъра ? Ако и шнорхел на филтъра и някакъв маркуч на ауспуха да сочи нагоре,може и на подводница да го правиш..

Коментар

Първоначално публикуван от Eraser Преглед на мнение
                            Привет! Имам един въпрос -каква е тази тенденция да се откачва маслените помпи на 2т мотоциклетите??? Аз карам ямаха дт и също съм с откачена помпа но в последно време мисля да си я сложа (колегата японец го е изчислил а ние се правим на професори) Искам да попитам дали тази попма представлява опасност за мотора и защо??? И кои от вас карат със изолирана помпа и кои с функционираща. Извинявам се предварително ако е коментирана тази тема но аз не успях да намеря! Благодаря предварително
                            Помпите се махат защото се запушват,а след това си за основен ремонтСипвай си го в бензина да ти е мирна главата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X