Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслена помпа на 2т - шунтиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслена помпа на 2т - шунтиране

Привет! Имам един въпрос -каква е тази тенденция да се откачва маслените помпи на 2т мотоциклетите??? Аз карам ямаха дт и също съм с откачена помпа но в последно време мисля да си я сложа (колегата японец го е изчислил а ние се правим на професори) Искам да попитам дали тази попма представлява опасност за мотора и защо??? И кои от вас карат със изолирана помпа и кои с функционираща. Извинявам се предварително ако е коментирана тази тема но аз не успях да намеря! Благодаря предварително

До: Маслена помпа на 2т

Еми колега един приятел имаше такъв мотор.Отиваме ние да караме из гората,пада спуква помпата и всичкото масло изтича? и точихме бензин от 2т моторите да може да се прибере а неговия в шишета за да може да го миксира с масло и да няма проблеми.Имало е случаи в които маркучето се запушва и не пуска достатъчно масло.

Коментар

Освен да ти блокира двигателя няма какво да стане,карай смело

Сега сериозно,ако ти се запуши или нещо стане с тази помпичка,няма и да усетиш как изведнъж ще трябва да буташ до гаража,плюсовете са че няма преди всяко каране да се правиш на химик с стъклени шишенца,и от бензиностанцията ще си зареждаш като бял човек,направо в резервоара без да го мислиш
      Ти прецени как искаш да караш,аз карам с тази помпичка,проверявам я често и вярвам че няма да се задръсти

Коментар

И на моя мотор е махната(априлия рх 125)от човека от който я взех ми обясни че за всеки случай я е махнал защото ме се знаело кога ще спре и ще прецака двигателя.Сега е малко гадно да ходя до бензиностанцията с шише да го влача пак до нас да го смесвам с масло и чак тогаца гас.

Коментар

Тук има по темата!
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68728
          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

караи смело
            като блокира ...жив и здрав
            такъв ти е късмета

Коментар

По добре си мешаИ маслото с бензина.
              [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
              [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Колега Eraser,
                И аз имам мотоциклет с маслена помпа и не припадам от страх всеки път като го паля и карам да не би случайно да спре помпата. По тази логика може да забравиш да сложиш масло в бензина, може да заседнат клапите и да натрошът буталото, може да блокират скоростите и да направят на сол зъбчатките, може и други работи да станат също. Ако не трябваше да има подобна система - хората нямаше да влагат пари в разработката и монтажа и при двутактови мотоциклети. Това е екстра и за мен е глупаво да не се ползва? Карай - това е свободен избор и всеки сам си преценява. На мен лично ми харесва логиката на някои спецове от този форум в тази тема:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%E3%ED%E0%EB
                Дано да съм бил полезен.
                Поздрави
                Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Аз лично на моя смесвам маслото с бензина малко е гадно на бензиностанцията със стъклените съдинки да меря и пресипвам, но за сметка на това не му мисля за никакви помпи а и ако мотора ти не е първа младост и не ти се прави осн. ремонт на двигателя заради някакво запушено маркиченце миксирай смело
                  Поздрави Светльо !

Коментар

Първоначално публикуван от Eraser Преглед на мнение
                    Привет! Имам един въпрос -каква е тази тенденция да се откачва маслените помпи на 2т мотоциклетите??? Аз карам ямаха дт и също съм с откачена помпа но в последно време мисля да си я сложа (колегата японец го е изчислил а ние се правим на професори) Искам да попитам дали тази попма представлява опасност за мотора и защо??? И кои от вас карат със изолирана помпа и кои с функционираща. Извинявам се предварително ако е коментирана тази тема но аз не успях да намеря! Благодаря предварително
                    По добре си го мешай ти.. не рискувай. Аз имах (още го имам) едно скутерче с което си ходя на кафе.. та една зима нямаше какво да правя и реших да му правя профилактика.. след свалянето на казанчето за маслото се оказа че след него в самия маркуч който отива в двигателя имаше какво ли не.. Просто трябва или след всяко каране да се прочиства помпичката (и другите неща) или да си го мешаш ти.. аз препоръчвам 2-иря вариант. Поздрави.
                    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Аз лично не бих ползвал тази помпа независимо че е поставена като "екстра". Помпата си е направена за да работи с точно определено масло и да пуска точно определено количество. При условие, че маслата се мешат (в зависимост от маслото) 1:33, 1:40, 1:50 и т.н. направи си сметката. Като пример ще дам мойта Ямаха (няма такова чудо в нея), но в крайна сметка установих, че най-доброто за двигателя и съотношение беше 1:55 (пълно синтетично масло). Не че това устройсво е лошо, но се ограничаваш от една страна и постоянно имаш едно наум (типично за нашата нация) от друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Eraser Преглед на мнение
                        Тенденцията е такава, защото в БГ се карат много стари мотори, съотвенто амортизирани и с много неработещи елементи и възли по тях. Да не говорим колко са пипани и бъзикани, я работят тия помпи я не.
                        Много от моторите с такива помпи не са направени за тежък оффроуд режим а се използват за такъв. А много добре знаете при такова каране на какви натоварвания са подложени машините и как много неща отказват да работят.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Маслена помпа на 2т - шунтиране

Аз моя като го взех собственика ме предопреди да си меся бензина с масло и, че той до сега не я е ползвал тази екстра. После установих, че забчатката на помпата има сплескани зъби и не работи. Доста се чудя дали да не дам на стругар да оправи зъбите. Но според мен при едно по сериозно натоварване пак ще фалира, после и мотора.
                          Затова според мен за 2Т месете си бензина с масло за да ни е мирна главата.
                          Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
                            ....може да забравиш да сложиш масло в бензина, може да заседнат клапите и да натрошът буталото...
                            Помпата може и да откаже, но клапан няма да заседне - гарантирам , поне не и на 2Т.
                            Сега сериозно - наистина много ни е стар мотопарка, а го подлагаме на зверска експлоатация и на "вандалски" ремонти понякога. Ако оставим настрана неудобството от барманството по бензиностанциите - можеш смело да изключиш потенциалния риск да "заковеш" двигателчето.
                            Honda XR600
                            Kawasaki KLX650
                            Honda XL600V Transalp
                            +359 888 6З5 9З4

Коментар

До: Маслена помпа на 2т - шунтиране

Маслото-в Бензина,че после ЛОШО-в Магзина!Особено зимата,докато разбереш,че маслото е станало на грес и двигателя-"Сплел Червата".Така КДХ-са на мой приятел се сдоби с почти нов двигател.
                              Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X