Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно YAMAHA DT 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос относно YAMAHA DT 125

мислих си за центровката, но незнам как се прави

Коментар

Центровката има възможност да се коригира малко с три винтчета под магнета. До тях не се стига лесно. По-добре е преди да пипаш , някой да го стрелне със стробоскоп , та да стане ясно дали изобщо има смисъл. Мисля , че моторетката е с промелив ъгъл на запалването. Теоретично би могло със стробоскопа да се види и дали ти работи точно тази екстра и дали проблема не идва от там.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Центровката не се ли управлява електронно ?

Коментар

Един приател, които кара мотор ми каза, че на тези обороти се вкючва ограничител , според него "ако не е наред щял да започне да длъхне или да променя звука". До колкото оспях да прочета по форумите и другите сайтове предварението и закаснението си го реголира електронното. Относно стробоскопа в събота един приател, който работи в сервиз за коли каза, че ще го донесе да види за какво става въпрос.
          благодария на отзовалите се да ми помагат и ако някои се сеща още нещо нека да пише винаги е добре да се чуе още едно мнение.
          Надявам се да се реши тази задачка, че скоро ще става топло а, иама планини за превземане

Коментар

Първоначално публикуван от Svetoslav_Iliev Преглед на мнение
            Центровката не се ли управлява електронно ?
            Нали никой не е казал , че електрониката не се прецаква понякога? Тук дискутираме - как да проверим дали работи добре.

Ограничителя на оборотите просто прекъсва тока към двигателя когато достигниш максимално допустимите такива. За всеки отделен мотор максималните допустиви обороти са различни. И са определени от производителя. Нали установихме , че на твоя не ги достигаш?

Провери още веднъж целия път на газовете преди и след цилиндъра?
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от vra4a Преглед на мнение
              Привет.Клапата е почистена и сега движи много леко.Но пак не се завърта.Знае ли някой моторчето което управлява изпускателната клапа наляво и надясно ли се движи. Или само в една посока.Моето се движи само в една и там остава.А мисля че трябва да завърти и да върне.Ще го нося на майстор да го види.
              Проблема беше в електрониката.Но майстора беше железен НАПРАВИ Я.СЕга е резачка.А чесно казано Без нея с отворена клапа и с нея разлика едва ли се забелязва.Минах без нея около двеста километра мотора върви перфектно.Даже незнаех че има такава система.

Коментар

Привет на всички.Проблема беше в електрониката на клапата.Бяха и изгорели някакви джаджи.Но майстора се постара и сега е наред.Но да си кажа честно Голяма разлика във вървенето няма.Без клапа(отворена) минах 200км и мотора е като пушка, то на малки обороти кой го кара.Така че клапата не е болка за умиране според мене.(Лично мнение)Но ако електронкаджията не ми е приятел да я оправи бях я отписал.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X