Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карбурацията на КХ 85

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с карбурацията на КХ 85

Адаш, до колкото разбирам от писаното, става въпрос именно за ниските обороти.
    В смисъл при затворена газ до край и последвало рязко отваряне мотора заглъхва и ако се задържи така газта направо гасне.
    Това се наблюдава при карбуратори без ускорителна помпа.
    За това те се лекуват с по-големи малки жигльори, които действат именно при първоначалното отваряне на дросела.
    Според зависи от карбуратора, жигльора и настройките, това забиване може да се сведе до минимум, а може и да не може, зависи...

Коментар

Първоначално публикуван от FoReVeRcHo Преглед на мнение
      Начи колега,като го зех моторчето пак имаше този проблем.Искара година и почна да се чува шум от двигателя.Отворихме го.Смених му к-т бутало,сегменти(и вичко влизащо в комплекта)Биелата,Лагерите на вала и семерите на двигателя.Всичко е Про-х Митко от Троян ми го прави.Аз първо си мислех,че този проблем е .....
      Колега,
      Митко е един от най-добрите майстори. Защо не се консултираш с него по проблема? Аз така правя и никога не ми е отказвал. Още повече явно доста добре познава мотора и знае за слабости ако има. Също и при него има доста книжки със заводските параметри на карбуратора - нива, жигльори, филтри и т.н. Разбира се ще се радвам да пишеш като се оправи моторчето - в това съм сигурен!
      Поздрави
      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Колега свали си аспуха смени си ватата и обгори хубаво металните части до червено и изчисти от саждите добре със горелката за прасето става.И изчеваш в мъглата.Не пипай въздуха...

Коментар

Но пък като е до-край в високите прекъсва.И сега пак пато подам рязко газ и я задържа за 1-2 секунди и мотора глъхне и съответно гасне.

Адаш ,нали много добре обяснява колегата ...... Аз доколкото схващам има два отделни проблема - недостиг на гориво при ускоряване и отделно /като завие въздуха на тихите/ глъхне на високи и гасне. Което май пак е от недостиг на гориво.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега, грешно си ме разбрал! Значи, болтчето за въздуха когато е до край завито, мотора се изфорсирва, когато газта е върната до край и след това подам рязко. А почва да прекъсва във високите. Щом отвия болтчето на 1,5 оборота като подам рязко газ глъхне а във високите е като оса.
            Последно редактирано от Chinela; 15-10-09, 14:15.

Коментар

Е това ми беше мисълта. Не е вероятно това болтче да ти бъзика работата на високи обороти. Я си провери фланеца и закрепването на карбуратора , да не би да смуче въздух някъде преди него.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Фланеца е здрав.Всичко е здраво.Днес смених свеща с оригинална НГК за мотора.Остана вече само да дигна иглата едно положение нагоре.99% е от това.В момента тя е на средата.Ако се оправи ще ви пища всичко с подробности и снимков материал

Коментар

Фланеца е здрав.Всичко е здраво.Днес смених свеща с оригинална НГК за мотора.Остана вече само да дигна иглата едно положение нагоре.99% е от това.В момента тя е на средата.Ако се оправи ще ви пища всичко с подробности и снимков материал
                  Снимки за какво да ни покажаш как се вдига иглата ли? Едва ли някои незнае тука.Мен лично ме съмнява да е от това
                  0888 074 049

Коментар

Няма от друго какво да е.Наско събота ще излизате ли нагоре?Може да се засечем някаде.Да видиш какъв е проблема.

Коментар

Бях пускал една диаграма коя част на карбуратора на в кои обороти влияе и как. Разгледай я и ще си отговориш на много въпроси.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

..както са и други ти казват -пилот джетчето ти най вероятно е изцяло или частично запушено

Коментар

Някаде по-горе в темата ви писах че Пилот джета лично го почистих и отпуших както и другия жигльор.

Коментар

Да не ти е объркано предварението на запалването или електрониката нещо да е проблемна и искрата да не идва в точното време.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Казаха ми че трябва да вдигна иглата защото влизало малко бензин.Вуйчо ми разбира от 2т мотори и оня ден го оправи,каза само да дигна иглата.

Коментар

Казаха ми че трябва да вдигна иглата защото влизало малко бензин.Вуйчо ми разбира от 2т мотори и оня ден го оправи,каза само да дигна иглата.
                                Вдигай иглата и даваи газ яко дано се оправи,което мен много ме съмнява
                                0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X