Колеги имам следния проблем.Значи мотора е Кавазаки кх 85.И като е на място дори и загрял като му подам рязко гаЗ глъхне и гасне,в движение същото.А като си подавам гаЗ постепенно си е супер.Филтъра е чист.Карба също.Ако няма знае нещо по въпроса ще се радвам да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с карбурацията на КХ 85
Свий
X
-
До: Проблем
Първоначално публикуван от FoReVeRcHo Преглед на мнениеКолеги имам следния проблем.Значи мотора е Кавазаки кх 85.И като е на място дори и загрял като му подам рязко гас глъхне и гасне,в движение същото.А като си подавам гас постепенно си е супер.Филтъра е чист.Карба също.Ако няма знае нещо по въпроса ще се радвам да сподели.0888 074 049
-
До: Проблем
Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнениеимам предвид свеща дали е черна, бяла или керемидена?
/това за Иван/
Относно оригиналните свещи..... Дкато си намеря оригинална/каквато пише в каталога/ си карах с една от старите на колата-същата марка, но друго топлинно число/или каквото означават символите накрая/
Сложих новата и мотора СПРЯ. Какво ло не правих -карбуратор, генерация, все тая. Накрая сложих старата свещ и мотора се "изряза' по- добре от щилка
Не всеки път това което пише по книгите расте по нивите. Пробвай с няколко различни свещи и ако няма ефект тогава търси друга причина.Последно редактирано от Жоро Йорданов; 11-10-09, 08:10.Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
До: Проблем с карбурацията на КХ 85
Проблемът ти е в малкия жигльор, допълнително може и в настройките за ниските обороти от винта.
Там търси.
Иглата не я пипай. Тя влияе при значително по-отворена газ.
При начално и рязко подаване на газ основно влияние има малкия жигльор (или както го нарече Наско с английското му наименование pilot jet)
Обаче сега нещо важно!
Като споделяте проблеми, споделете преди как е било!
От кога се наблюдават тези проблеми!
Правени ли са някакви интервенции по мотора преди да започнат проблемите!
Това са най-важните неща за една диагноза, иначе тука можем да си говориме и бръщолевим глупости до 1001 нощ!
Бъдете конкретни, точни и ясни във въпросите, за да получите и що-годе добър отговор! Във ваш интерес е, а и в интерес на форума, за да бъде добър, подреден и авторитетен!
Коментар
-
Начи колега,като го зех моторчето пак имаше този проблем.Искара година и почна да се чува шум от двигателя.Отворихме го.Смених му к-т бутало,сегменти(и вичко влизащо в комплекта)Биелата,Лагерите на вала и семерите на двигателя.Всичко е Про-х Митко от Троян ми го прави.Аз първо си мислех,че този проблем е от скъсан семер в двигателя,и дърпа въздух.Да ама не. Семерите са здрави.Pilot Jetа го изчистих онзи ден както и селия карбуратор.Но сглобих го и пак същото.Онзи ден се побазиках с карбуратора.И проблема изчезва когато болчето за въздуха е завъртяно до край.Мисля че тогава няма въздух.Но пък като е до-край в високите прекъсва.И сега пак пато подам рязко газ и я задържа за 1-2 секунди и мотора глъхне и съответно гасне.
Коментар
-
Няма начин винтчето за въздуха на тихи обороти да ти обърква работата на високи. Търси други причини - въздушен филтър , главен жигльор , игла , токове ....... а най-вече кранчето за бензина.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар