Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карбурацията на КХ 85

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карбурацията на КХ 85

Колеги имам следния проблем.Значи мотора е Кавазаки кх 85.И като е на място дори и загрял като му подам рязко гаЗ глъхне и гасне,в движение същото.А като си подавам гаЗ постепенно си е супер.Филтъра е чист.Карба също.Ако няма знае нещо по въпроса ще се радвам да сподели.
    Последно редактирано от Тануцо; 11-10-09, 04:54.

До: Проблем

Първоначално публикуван от FoReVeRcHo Преглед на мнение
    Колеги имам следния проблем.Значи мотора е Кавазаки кх 85.И като е на място дори и загрял като му подам рязко гас глъхне и гасне,в движение същото.А като си подавам гас постепенно си е супер.Филтъра е чист.Карба също.Ако няма знае нещо по въпроса ще се радвам да сподели.
    Малкия жигльор (pilot jet) маи така се казваше почисти го
    0888 074 049

Коментар

В карбуратора ти е проблема.Издухай всички жигльори добре с компресор.
      sigpic

Коментар

Иглата ми е на средно-то положение.

Коментар

Провери дали е наред клапана на входа на карбуратора. Или нещо в нивото на бендина в поплавковата камера.
          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Може и да пуска повече гориво.нещо проблем с поплавъка.Дай на специалист да погледне по-ефтино е.

Коментар

СвещТа как е? Тя ще ти подскаже малко за проблема!
              Последно редактирано от Тануцо; 11-10-09, 04:54.
              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Свеща е нова,сега съм си поръчал оригинална за моя модел.Днес изчистих карбуратора.Продухах жигльорите и проблема пак е същия някакви други идеи ?

Коментар

имам предвид свеща дали е черна, бяла или керемидена?
                  Последно редактирано от Тануцо; 11-10-09, 04:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                    имам предвид свеща дали е черна, бяла или керемидена?
                    Ти не спиш ли нощем, бе човек
                    /това за Иван/
                    Относно оригиналните свещи..... Дкато си намеря оригинална/каквато пише в каталога/ си карах с една от старите на колата-същата марка, но друго топлинно число/или каквото означават символите накрая/
                    Сложих новата и мотора СПРЯ. Какво ло не правих -карбуратор, генерация, все тая. Накрая сложих старата свещ и мотора се "изряза' по- добре от щилка
                    Не всеки път това което пише по книгите расте по нивите. Пробвай с няколко различни свещи и ако няма ефект тогава търси друга причина.
                    Последно редактирано от Жоро Йорданов; 11-10-09, 08:10.
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

Значи неска се побазиках с мотора и този проблем изчезва след като завъртя болчето за въздуха до край.Но пък мотора не може да се изреже в високите.Друго от какво може да е според вас?

Коментар

Нали това се опитвам д ати обясня! По вида на свеща ще разбереш каква ти е настройката на карбуратора! А иначе за високите може д аимаш проблем с клапите!?

Коментар

До: Проблем с карбурацията на КХ 85

Проблемът ти е в малкия жигльор, допълнително може и в настройките за ниските обороти от винта.
                          Там търси.
                          Иглата не я пипай. Тя влияе при значително по-отворена газ.
                          При начално и рязко подаване на газ основно влияние има малкия жигльор (или както го нарече Наско с английското му наименование pilot jet)

Обаче сега нещо важно!
                          Като споделяте проблеми, споделете преди как е било!
                          От кога се наблюдават тези проблеми!
                          Правени ли са някакви интервенции по мотора преди да започнат проблемите!

Това са най-важните неща за една диагноза, иначе тука можем да си говориме и бръщолевим глупости до 1001 нощ!

Бъдете конкретни, точни и ясни във въпросите, за да получите и що-годе добър отговор! Във ваш интерес е, а и в интерес на форума, за да бъде добър, подреден и авторитетен!

Коментар

Начи колега,като го зех моторчето пак имаше този проблем.Искара година и почна да се чува шум от двигателя.Отворихме го.Смених му к-т бутало,сегменти(и вичко влизащо в комплекта)Биелата,Лагерите на вала и семерите на двигателя.Всичко е Про-х Митко от Троян ми го прави.Аз първо си мислех,че този проблем е от скъсан семер в двигателя,и дърпа въздух.Да ама не. Семерите са здрави.Pilot Jetа го изчистих онзи ден както и селия карбуратор.Но сглобих го и пак същото.Онзи ден се побазиках с карбуратора.И проблема изчезва когато болчето за въздуха е завъртяно до край.Мисля че тогава няма въздух.Но пък като е до-край в високите прекъсва.И сега пак пато подам рязко газ и я задържа за 1-2 секунди и мотора глъхне и съответно гасне.

Коментар

Няма начин винтчето за въздуха на тихи обороти да ти обърква работата на високи. Търси други причини - въздушен филтър , главен жигльор , игла , токове ....... а най-вече кранчето за бензина.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X