Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MZ 251 гори свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MZ 251 гори свещи

Zdraveite na vsichki, za purvi pyt pisha tyk i mislq che tyk e mqstoto na koeto moga da vzema pravilno mnenie ot nqkoi po kompetenten ot men za moq problem, a toi e sledniqt :

Na skoro si vzeh motor Mz-251 kato cqlo motora e v dobro tehni4esko sustoqnie no po4na da mi pravi problem sus sveshta, karam 10, 15km.
    i sveshta izgarq. Dosta sveshti smenih zashtoto misleh 4e mojebi vzimam
    mente sveshti, no ne produljava da izgarq sveshtite .

Shte sum mnogo blagodaren ako nqkoi moje da vzeme otnoshenie po moq problem.

Здравейте на всички, за първи път пиша тук и мисля че тук е мястото на което мога да взема правилно мнение от някой по-компетентен от мен за моя проблем, а той е следният :

Наскоро си взех мотор Мз-251 като цяло мотора е в добро техническо състояние но почна да ми прави проблем със свещта, карам 10, 15км.
    и свещта изгаря. Доста свещи смених защото мислех че може би взимам менте свещи, но не - продължава да изгаря свещите .

Ще съм много благодарен ако някои може да вземе отношение по моя проблем.

Моля спазвайте правилата за правопис. Тук се пише на кирилица. Буква "4" не в кирилицата не съществува. Успех.
    Последно редактирано от Goblin; 27-08-09, 00:24.

До: MZ-251

Решение на проблема не мога да ти дам. Но и при мен е така.

Сменил съм поне 5-6 нови свещи за моето МЗ - NGK, ВМЗ, А17 (руска), Brisk ... всички горят до 10-тина км.

В момента карам с една ръждива ВМЗ 7, каято взех от мазето на един познат дето едно време е имал Баркас. Проблеми никакви. Имам и една резервна PAL, не по-малко гнусна и ръждива. С нея също върви мотора.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Здравейте!
      Има двамата имате много лесно решим проблем!
      Просто си погледнете въздушните филтри
      и ще се окаже, че са за смяна!
      Ако не е така, пишете пак.
      :)[U][I][B][COLOR=RoyalBlue]Be the change that you want to see in the world[/COLOR][/B].[/I][/U]:)

Продавам си мотора!!! - [url]http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?p=854333#post854333[/url]

Коментар

До: MZ 251 гори свещи

Колега с какви свещи си карал.Марка,модел.Стопява се центалния електрод или се зацапва и хвърля искрата настрани.Проблема с каране 10-20км и аут- свеща го имах дълго време, но при мен беше богата горивна смес ,а не изгаряне на свеща.Смених всички жигльори и иглата на карбуратора,филтър,различни свещи, центровка запалване,пробвах с различни масла но ефекта беше минимален.Когато смених ауспуха и всичко се оправи.Цвета на свеща стана керемиден и вече нямам този проблем .Смених го с друг защото предишния собственик на мотора го беше заварил отзад където е капачката от където предполагам можеше да се изчисти.Пък и новия не е скъп.Надявам се да съм ти помогнал.Успех

Коментар

Здравей колега и аз имах същтия проблем с мотора и един приятел ми каза че имам проблем в електроното там има една бобина която подава по голям ток към свеща и така се саздава по голямо напрежение на свещта и изгаря наи добре погледни бобинката или тарси някакви по стари свещи като вмз7 и трябва проблема да бъде решен.Успех

Коментар

Здравей и аз имах същия проблем. Смених релето за зареждане (намира се под седалката .Старият модел реле е с механични прекъсвачи аз го замених с ново електронно) и вече цяла година не съм сменял свещи .Според мен релето презареждаше поддържаше над 15 волта при 2500-3000 оборота.А също така и центровката беше малко извън параметрите и нея коригирах .Това е което съм направил и проблема се реши

Коментар

пробвай да сложиш една истинска свещ(ВМЗ 7)
              пакараи и ако и тя изгори кажи и ще мислим какъв е проблема

Коментар

Богата смес... Погледни си карбуратора,филтъра,центровката също.И си намери една свещ ВМЗ 7,или ВМЗ спорт .
                harley davidson-fan

Коментар

Мерси за мненията, мисля че реших проблема поне за сега. Ако има проблеми пак ще пиша

Коментар

Първоначално публикуван от Miro1 Преглед на мнение
                    Мерси за мненията, мисля че реших проблема поне за сега. Ако има проблеми пак ще пиша
                    А ще споделиш ли как си го решил ?
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от whateverman Преглед на мнение
                      Здравейте!
                      Има двамата имате много лесно решим проблем!
                      Просто си погледнете въздушните филтри
                      и ще се окаже, че са за смяна!
                      Ако не е така, пишете пак.
                      Здравейте колега смених въздушния филтър както казваш и до сега свеща си работи дано и за напред да е така стария филтър беше много замарсен може и да нее бил сменяван до сега
                      Благогаря за мненията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X