Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Има го във всеки магазин за битова химия. На основата на хлора е - 1л беше 2-3 лева. Напълних системата и изчаках 5-6 минути после обилно се промива с вода. Явно разгражда отлаганията в радиатора. Важно е добре да се промие после системата. Това е . При мен обаче нямаше кой знае какъв ефект.
    Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Момчета охладителната система трябва да се проверява при възникнали съмнения за утечки със същата сериозност като гумите например. А някои охладителни системи работят и при подобно налягане /над 1 атмосфера/. Надува се с налягане /най-често посочено на капачката/ и се търсят утечки.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега аз лично на моя мотор ( 125 куб. ) сложих едно просто вентилаторче на охладителя. Преди позагряваше по пътечките, но сега стрелката рядко минава средата Ако имаш интерес за идеята пиши на скайп kilarrr.

Коментар

Какво стана с моторчето разбра ли се какво му е ?

Коментар

Част от проблема на тези моторчета е, че са само с един радиатор. Струва ми се, че не са направени за бавни екстремни качвания. И ТС125Р и КМХ125 много бързо влизат в червеното при такова каране.
            2010 CRF 250 R

Коментар

От: Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Здравейте,темата е старичка,но за да не отварям нова пиша тук.Моторът е хонда црм 125 кубика.При малко повечко зор по гората водата почваше да ври и да прелива от разширителния съд.В скоро време почна да го прави и по асвалта.Има ли шанс да е нещо друго освен духнала гарнитура ?

Коментар

Първо, си провери термостата дали работи коректно който се намира в главата - ако има такъв. В гората, тази мотор може да го загрееш сравнително лесно понеже е с един радиатор, но на асфалта не е нормално. Може да грее и от бедна горивна смес. Можеш да му добавиш и вентилаторче.
                Gas Gas ec 250

Коментар

И водни помпи сме виждали прецакани.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Термостата е махнат,вентилатор има,а водната помпа си работи и продължава да кипи водата.

Коментар

Сигурен ли си, че водната ти помпа работи коректно !?!?! Виж какво са ти написали по-горе колегите ! Другото ,което се сещам е , че може да имаш запушен радиатор/и . Не изцяло, но достатъчно, че обема антифриз да намалее и от там и да грее машината. Сваляш и промиваш всички маркучи и радиатора...

Забелязал ли си колко антифриз слагаш на машината?!?!

Аз преди време от мерак за каране направо налях антифриз , не изчаках и не оставих мотора да поработи малко за да обезвъздуши. За 2 мин. работа цилиндъра не се докосваше от горещина. Оказа се, че съм направил въздушен джоб!
                      Източих антифриза, започнах да наливам бавно, запалих мотора и започнах да чакам и да доливам по малко . Така няколко пъти и от тогава нямам проблеми !!

Поздрави !
                      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Аз предполагам че мотора незагрява,а надува компресия.Отвори главата и виж гарнитурата или О-пръстена.П.П. Колко вода излиза от системата,като почнеш да доливаш колко събира?
                        0888 074 049

Коментар

Благодаря ви за отговорите,мотора наистина надуваше,след смяна на гарнитурата престана да го прави,но отново загрява сравнително бързо.С какво да прочистя охладителната система в случай,че има някакво запушване ?

Коментар

С добавка от магазина или по-ефтино с оцет.
                            0888932647

Коментар

Моя ЦРМ 125 и той загрява,явно си е хроничен проблем.Единия радиатор с който са заводско не смага.Аз също съм със вентилаторче и пак си грее.Тоя проблем отшумя до някъде като си смених буталото.Вече нямам проблеми но го виждам,че при изкачвания на ниските скорости започва да подминава средата на деленията.
                              И най важното,махнах си термостата.
                              Последно редактирано от jamamoto; 17-09-13, 21:31. Причина: Добавка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X