Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Здравеите !

Бих искал да попитам как мога да си оправя моторчето да не загрява толкова,и от какво може да е - какво да правя? помогнете
    Благодаря предварително!
    [COLOR=lime][B]Kawasaki kx250f[/B][/COLOR]

До: Имам проблем с мотор КМХ-125, доста бързо загрява.

Първоначално публикуван от ivko0 Преглед на мнение
    Здравеите !

Бих искал да попитам как мога да си оправя моторчето да не загрява толкова,и от какво може да е - какво да правя? помогнете
    Благодаря предварително!
    Сменял ли си скоро бутало,водната помпа работи ли,да не се е запушило нещо?Колко бързо грее
    HONDA CR250 - 2 Stroke POWER

Коментар

Мисля, че не от буталото скоро го смених, а за помпата не знам не съм правил нищо по нея как да я оправя, какво да пипам по нея?
      Последно редактирано от Chinela; 21-07-09, 14:43.

Коментар

Колега, за да получиш добър отговор трябва да зададеш добър въпрос

Като начало разкажи кога започна да грее?!
        При какви режими на работа грее?!
        Преди да се случи това, нормално ли е работил мотора?!
        И съответно непосредствено преди да се появи проблема правил ли си нещо по мотора - ремонт, обслужване и пр.?!

Ако отговориш смислено и разбрано на тези въпроси можеш да очакваш и подобни отговори
        Но иначе няма как да стане.
        Не очаквайте някой да ви вади думите от устата както в случая аз твойте

Това е изключение. Да не вземете сега да спамите форума, ей!
        Последно редактирано от Жоро Донечки; 21-07-09, 17:51.

Коментар

Извенявам се много за некорекно зададените въпроси!нз точно как да обЯсня !
          Когато го запаля всичко си е Ок!добре работи когато вляза в гората и малко повечко газ му давам започва да грее иначе си варви добре но загрява мн бурзо дори когато е по топло и по асфалта като карам 15-20 клм -нормално каране почва да загрява нз от какво може да е ?Когато возя някого в гората да не говоря оште на 10-минута започва да грее и то нормално каране нз от какво.Още съм нов и неразбирам мнмн.
          Благодаря
          Последно редактирано от Станислав_; 23-07-09, 09:25.

Коментар

Ивко, макар, че не си отговорил на всичките въпроси, които ти зададох ще се опитам да ти помогна.
            По думите ти става ясно че причината да прегрява не е от експлоатацията, ами е техническа неизправност.
            На асвалт при нормално, та дори и ненормално каране, не трябва да загрява.
            Започни търсенето на проблема в няколко последователни посоки.

Първо: виж този модел дали има термостат.
            Ако има се увери в изправността му(демонтирай го и го свари в една тенджерка, като същевременно го наблюдаваш как и кога сработва, по-рано от 75-80 градуса не трябва да отваря, около 95 вече трябва да е напълно отворил).
            Ако има такъв и е наред премини на татък със:
            Второ: проверка и промиване на охлаждащата система(радиатор/и, маркучи и пр.) Това е добре да го направиш независимо от резултата при проверката на термостата.
            Трето: при демонтажа на радиаторите и термостата е добре да отвориш и водната помпа, за да видиш в какво състояние е.

Като направиш всичко това, напълни системата с вода, увери се, че е обезвъздушена напълно и тествай.
            Ако резултата е добър и нямаш изпуснала гарнитура, източи водата, купи си подходящ мотоциклетен антифриз, пълни и газ.

Пиши тук независимо от крайният резултат.

п.п. Усетил ли си загуба на течност до този момент?

Коментар

Благодаря ти за чудесният отговор !
              Когато се пребера непременно ще направе всичко което ми каза и ще пиша,когато се стопли мотора (5-10мин след като го подкарам) започва да те4е антифриз от горната 4аст някаде нз точно от каде.
              Когато се пребера ще пробвам всичко

Благодаря още веднаж

Поздрави:Иванел

Коментар

Първоначално публикуван от ivko0 Преглед на мнение
                когато се стопли мотора започва да те4е антифриз от горната 4аст някаде нз точно от каде.
                Иванелчо,

Постарай се за напред да си изчистиш правописа от 4, 6 и др. подобни цифри с които се опитваш да заместваш българските букви!
                Постарай се да изписваш напълно и смислено думите!
                Всичкото това е необходимо да го правиш, за да покажеш че уважаваш първо себе си, а след това и нас като събеседници в този форум!

Обърни внимание и на това - http://6lyokavitza.org/

А сега ми обясни какво имаш предвид с това "като се стопли мотора"?
                Говори в температури или поне най-малкото какво е положението на стрелката на уреда!?

Че тези системи са изчислени да работят под налягане, което налягане променя точката на кипене. И ако твоята капачка не задържа никакво налягане то това може да е причина за прегряване.
                Макар че за 10 мин. да прегрее от капачката ми се струва слабо вероятно.

Коментар

Извенявам се за съкраштението и цифрите но няма да се повтори,когато достигне стрелката малко след половината (след 10-15минути каране нормално) тогава започва да тече

Благодаря

Коментар

Здравеите!

Бих искъл да попитам нещо,може да е тъпо но незнам не съм навътре с нещата и сега се уча та:Ако направо махна термостата ще станели нещо(да карам без термостат) или не се бърка и как да си проверя помпата и да почистя радиатора

Благодаря предварително !

Коментар

Колега можеш да махнеш термостата на мотора нищо му няма като го махнеш може да си караш спокойно. Радиатора го прочиствам с меглиосипвам разклащам добре и така няколко пъти до постигане на желания ефект. Виж водната помпа дали върти нормално да не затяга някои лагер и дали не е скъсано някое уплатнение. А и казваш че тече като загрее ако е от двигателя провери си гарнитурите да не е скъсана някоя. Ако тече от друго място може някой маркуч или скоба да е за смяна. Дано съм ти бил полезен. Успех
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

Колега благодаря ти много много ми помогна

Коментар

Радвам се че съм ти бил полезен.
                          0878424143
                          0887424150

Коментар

.....тези системи са изчислени да работят под налягане, което налягане променя точката на кипене. И ако твоята капачка не задържа никакво налягане то това може да е причина за прегряване...........

При мен се получава нещо подобно - загрява само по черни пътища, но е доста изнервящо. Промих системата с триазон, после вода и сега съм с антифриз за мотори. Пак грее?!! Забелязах, че капачката на радиатора е крива отгоре. Въпреки това мисля задържа налягане. Разширителния съд е спукан - дали има отношение към проблема? Мотора е Сузи 125 ТС. Ако някой знае нещо повече за модела - май Димитър беше оправял един такъв? Благодаря предварително.
                            Последно редактирано от petpet75; 08-08-09, 14:35.
                            Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

От къде взе триазаон, и как точно се ползва и за какво служи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X