Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 2Т мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с 2Т мотор

на един приятел априлиа рх125 събира 700 грама
    невъзможно да е повече мах 800

Коментар

Колеги по темата за мощноста и оборотите мога да кажа следното:
      Карам 2 т Сузуки 125 сс. Като го купих хич не вървеше и доста се лутах из форума и хора питах и т.н. и нищо - направо трагедия. Вкарвам първа - газ-газ и аха да тръгне и неще и това е, втора газ-газ пак същия филм. Ужас! Свещи избиват - по 1бр на резервоар, пуши - ама нещо страшно. Тези дето карат след мен наскачаха в канавките щото не видяха пътя от дим. Пълна трагедия - никой не ще да се вози с мен.
      Накрая попаднах на спец - майстор си беше човека. Оказа се , че става въпрос за изкривена пластина на карбуратора извън нормите и в резултат на това по-високо ниво на бензина в поплавковата камера. Центровка на иглата на карбуратора, смяна на свеща, регулиране на количеството на маслото което се подава от помпата/става с една гайка на жилото - но не го правете ако не разбирате/ Всичко това си го пише в едни книги дето хората занимаващи се с тази работа имат. Резултата е следния - Мотора набира добре и не се мъчи и дере до 6500 оборота и след това се включват допълнителните клапи отварящи допълнително място за по-бързото очистване на изгорелите газове от цилиндъра. Следва втора, трета и т.н. Много съм доволен, но като знам през какво минах да стигна до тук. По-добре 20-30 лв на майстор, отколкото аспуси, бутала и т.н щуротии. С две думи моторчето си е било перманентно удавено. Поздрави
      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от divaneto99 Преглед на мнение
        на един приятел априлиа рх125 събира 700 грама
        невъзможно да е повече мах 800
        ами като източих старото се учудих , че ми излезе 1110мл, а си бях купил само 1л масло като се надявах да е около 700мл, но после купих още една бутилка и долях и 1200мл до пробката на oil level факт
        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Лично съм пълнил Ротакс 125 на RX и събира 800мл с клизма.
          Тея двигатели са едни и същи и на Туарег, и на Пегасо, и на RX.

Ако си превишил нивото е нормално да го изхвърля.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Лично съм пълнил Ротакс 125 на RX и събира 800мл с клизма.
            Тея двигатели са едни и същи и на Туарег, и на Пегасо, и на RX.

Ако си превишил нивото е нормално да го изхвърля.
            по горе съм споменал , че двигателя е ротакс 123 може би има разлика в картерите ... но това е количеството което ми побра докато не протече от пробката за нивото

Коментар

http://www.putoline.com/en/products/...omponent=23421
              Ето за Априлия, но в диапазон 1985-1990. Пише 1Л., но мен ме съмнява също, обикновено 125сс събират от 700мл до 850мл макс.
              И Жорка, имат имат малки, дребни разлики, малки но имат.
              [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Официално си е Ротакс 123 като наименование.
                Аз казвам 125ца като общо понятие.
                Иначе може да имат дребни разлики, това се преполага.
                Най-малкото има със ел.стартер и без.
                Но в картера едва ли ще има разлика от 400мл масло, което е с 1/2 над нормалното. Не е логично.

Ама може, щом човека твърди че толкова е източил и толкова е налял, до пробката за нивото...

Коментар

мотора е с ел. стратер, ако има значение, самия аз останах много очуден като източих маслото и бутилката от 1л не ми стигна а си бях купил 1 л бел рей масло и си мислех, че ми е достатъчно, да ама не още 200гр долях после, може би наистина има някаква разлка в двигателите
                  ето го и мотора

Коментар

Имам Джилера 125 RC и събира до белега за MAX малко повече от литър-колко, не съм го мерил. Просто съм установил, че когато е на белега, само за едно излизане си пада на долния край на щеката/1Л/ и после си стои там.За това и не го пълня до MAX.
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

От: Проблем с 2Т мотор

Хора,помогнете че вече незнам какво да правя.Имам един проблем с ЦЗ 350.Мотора си върви,но ако искам да го засила малко да речем да карам с 80км. и нагоре забива музуната на 2-рия метър и гасне.След като угасне чашката на карбуратора е напълно суха и трябва да се черпи наново.После като го почерпиш се кара ттака докато не се пресуши наново.Днес му свалих гумичката която свързва карбъратора с въздушния филтър и видях,че там навлиза бензин...Ако някой е имал същия проблем и го е оправил омолявам го да го сподели и с мен (или ако някои разбира повече) Ако неможете да пишете тука ето и скупе тонката_мото....БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X