Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 2Т мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с 2Т мотор

На моята хонра кюнеца отзад небеше с нитове,а беше направо..отлят,цял та се ноаложи да го горим,имаше и вариянт да го режем и после заваряме но..отказахме се,такаче го хвърлихме в огъня да поизгори маслото вътре,или несъм го горил достатъчно дълго,или не е това начина,нямаше промяна в вървежа

Коментар

По скоро това не е начина.. режеш, заваряваш. Какво е сложното.. А и то ще го режеш заглушителя само от едната страна, от предния край и няма да е каква ли не фолософия. А и да е тук има доста философи с по 2-3 вишета, все някой щеше да ти помогне
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

ако искаш да разбереш как се сменя ватата по горе колегите са показали подробно влез в темата смяна на ватата на ауспух

Коментар

Здравейте,
          имам същия проблем като колегата rosen123 и ще пробвам първо с ватата, преди да се занимавам с клапи и т.н. Днес обаче ми направи впечатление друго, което в моя случай може би е от значение- като започне да ми свършва бензина, мотора изведнъж тръгва, при това повече, отколкото като задържа газта и изчакам да отпуши. Мотора е Kawasaki KMX 125, карах го на майстор, почисти карбуратора, настрои го и наистина имаше ефект, но за кратко. Ако някой знае от какво може да е, нека сподели
          Мерси предварително, поздрави,
          Чавдар

Коментар

Първоначално публикуван от chanchito Преглед на мнение
            Здравейте,
            имам същия проблем като колегата rosen123 и ще пробвам първо с ватата, преди да се занимавам с клапи и т.н. Днес обаче ми направи впечатление друго, което в моя случай може би е от значение- като започне да ми свършва бензина, мотора изведнъж тръгва, при това повече, отколкото като задържа газта и изчакам да отпуши. Мотора е Kawasaki KMX 125, карах го на майстор, почисти карбуратора, настрои го и наистина имаше ефект, но за кратко. Ако някой знае от какво може да е, нека сподели
            Мерси предварително, поздрави,
            Чавдар
            Запушил се е малкия жигльор-(pilot jet) намира се зад големия в които влиза иглата .Тои е много финен и се запушва често но наистина има ефект и то голям като го почистиш
            0888 074 049

Коментар

Мерси, ще го пробвам другата събота. А от какво може да се е запушил толкова бързо? Проблема се появи отново още на същия ден след като го взех от майстора.

Коментар

На мен ми се е запушвал и по 2 пъти на ден, така че не си мисли че не е възможно. А и това че е бил при майстор незначи че ти е чистил пилот джета.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ами явно го е позачистил, щом известно време нямаше проблеми. Но дори и да не е така, въпроса ми беше дали мога да направя нещо, за да предотвратя за по-дълго едно евентуално запушване. Има ли някакъв филтър или нещо подобно, който трябва да се смени, или е въпрос на късмет и добър бензин?

Коментар

chanchito и аз съм с КМХ 125 и много често ми го прави това и на мен,повечето пъти се оправя от самосебеси като покарам с повечко газ поне така е при мен,обаче аз имам друг проблем много бързо загрява и това мн ме дразни нз как да го опрая като покарам 10-15мин започвва да загрява от какво може да е ?

Благодаря предварително !
                    [COLOR=lime][B]Kawasaki kx250f[/B][/COLOR]

Коментар

Вижте сега! Аз ще отговоря на въпроса още от първия пост на темата за това дали е нормално да излиза масло пред маркучето излизащо от двигателя? Отговорът е "Не". Ще питате "Защо". Еми вижте сега - когато моторът загрее маслото в двигателя се затопля и разширява, до тук нормално, лошо става когато загрее повече от предвиденото и маслото просто няма къде да избяга. При разширяването се увеличава и налягането. Там е и цаката. Тояно в началото на това маркуце има малък клапан, който се отваря при точно определено налягане и част от маслото се изхвърля от самия двигател. При такъв случай, дано да имате късмет да го видите на време, просто се спира и се чака температурата да спадне. Точно по този повод с изхвърлянето на маслото, мисля, че тук е мястото да спомена, че много трябва да мнимавате с дозирането на маслото при смяната му. Ако сложите малко няма да смазва добре, а ако сложите повече при качкане на температура то ще се загрява без да може на достигне точно определеното налягане и така клапанът няма да се отваря. Представете си го - все едно да земете една тенджера, да я напълните до горе с вода, да я захлупите с капак, ама хубаво, и да сложите на врелия котлон. Просто звучи тъпо!
                      Надявам се да съм бил полезен!

Коментар

Първоначално публикуван от rosen123 Преглед на мнение
                        здравите , имам проблем с мотора ми значи незнам какво става но на 1-ва скорост с газ до краи стига до 7 хиляди оборота и несика повече , но като задаржа газта изведнах влизат някакви обороти и минава 7 хиляди и се стреля много слагам му 2-ра скорост и набира за страх... но като спра и карам отново е така мъчи се до 7 хиляди и изведнаж се изтреля неразбирам много за това питам помагаите..
                        Провери клапите в кое положение са. Най-вероятно са в отворено положение щом нямаш плавен преход на оборотите към 7000 об/мин.
                        За колегата с "Джилерата" проблема почти сигурно е в електрониката.
                        [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Маркучето от което тече е отддушник това е нормално че тече.
                          [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
                          [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Марти_КтМ Преглед на мнение
                            Маркучето от което тече е отддушник това е нормално че тече.
                            През отдушника не е нормално да тече каквото и да е, иначе щеше да се казва преливник.
                            Отдушника на картера е за изравняване на налягането на газовете вътре с атмосферата.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

на мен ми се случи на 2 пъти в събота да усетя нещо топло на десния си крак и като погледнах през отдушника си изхвърля маслото като поизтина се оправи забелязах, че при доста високи обороти на двигателя и след дълго каране на яко газ и го прави, че въпроса ми е трябва ли да долея масло сега ? предполагам, че не повече от 60-70гр ми е изхвърлил при положение,че картера побира 1200мл до пробката за нивото? /априлия рх 125 ротакс 123 е мотора
                              Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                                на мен ми се случи на 2 пъти в събота да усетя нещо топло на десния си крак и като погледнах през отдушника си изхвърля маслото като поизтина се оправи забелязах, че при доста високи обороти на двигателя и след дълго каране на яко газ и го прави, че въпроса ми е трябва ли да долея масло сега ? предполагам, че не повече от 60-70гр ми е изхвърлил при положение,че картера побира 1200мл до пробката за нивото? /априлия рх 125 ротакс 123 е мотора
                                Че тя много масло побира аз до сега не съм виждал 2т мотор да сабира повече от 850мл но за 60-70мл не е фатално
                                0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X