Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ямаха ТДР 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ямаха ТДР 125

А водната помпа дали ти работи.Провери ли я
    HONDA CR250 - 2 Stroke POWER

Коментар

Тази Ямаха си грее по баирите - това е нормално, тя тръгва да върви след 5-6 хиляди оборота, какво очакваш без силен въздушен поток - да е студена? Пробвал съм да слагам вентилатор от комп - ефекта е минимален или никакъв. Ако ще слагаш перка, трябва да е мощна - от друг мотор, това според мен е единствения вариант да караш нагоре без да правиш принудителни почивки през 15 минути. Отделно този мотор си е смятан за асфалт, за гората без тунинг не става.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

еми водната помпа си работи проверил съм я,няма проблем с нея...за втория радиатор честно казано не знам дали ще ми се получи май ще е по-добре да търся направо по-голям радиатор....но идея си нямам от къде ако имате идеи ще се радвам да ги споделите....
        П.с колега Edo, за какъв по-точно тунинг става въпрос??към момента май се ориентирам към смяна на пиньони и по-голям радиатор но...идея си нямам от къде и за какви пари(главно за радиатора)...Поздрави!!!
        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 24-06-09, 21:22.
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от faraskape Преглед на мнение
          за какъв по-точно тунинг става въпрос??!!
          Ако смениш пиньоните с по-бавни ще стане по-зле: още по-високи обороти при по-ниска скорост - ще катери по-добре, но пак ще грее, а пък за по-бързи нямаш мощност. Най-добре си вземи габаритите на радиатора и потърси перка от друг мотор която да пасва добре - така си решаваш проблема завинаги.
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

колега продаи тоя мотор и си купи някакво
            ендуро където става за по гората
            ще го вземеш г/д за тези пари който ще
            продадеш ямахата ти

Коментар

Колеги Благодаря Ви много за отговорите..за момента положението е същото в смисъл достигам до 2 варианта или аз самият като "шофиор" на този(пак и на който и да е друг мотор) съм гола вода и затова загрява или трябва да си намеря по-голям радиатор.....както и ще направя но съм още в процес на търсене...ако имате нещо кажете....а пак ако знаете и от какъв друг мотор може да стане споделете за да потърся...иначе вчера промих ОТНОВО цялата система(намерих мануал)промих я и си сипах дестилирана вода+антифриз в съотношение мисля,че 60%-40%дестилирана вода....но не съм имал възможност да покарам защото времето в гората е ужасно в момента...и се надявам да помогне за решаването на провлема...а относно мотора колеги...във всяко друго отношение съм мн доволен от мотора....идеален ми е като за първи по-сериозен мотор(като се има впредвид,че съм карал само скутер 50 кубика и за кратко един минск 125)таа мотора ми харесва като за начало....до година живи здрави мисля да събера парички и да се "метна" на нещо по-голямо и по-сериозно...но за сега това...затова потърсих и съвети от Вас,защото от доста време разглеждам форума и съм останал с впечатлението,че сте много готини хора..и се опитвате да помогнете на такива като мен с каквото можете...за което съм мн благодарен ако някой има идея какъв радиатор да търся или пък само перка да сподели,а пак ако някой има някакъв по-голям радиатор също да сподели....(в мануал-а прочетох,че радиатор ми събира 1 литър и 50 милилитра....а на капачката на радиатора 1.1л....ще чакам с нетърпение отговорите ви...ако пак не стане ще се мъча така...все пак съм твърдоглав пак и ме влече много...(дори ако се наложи да почивам през 20 мин) няма да се откажа Поздрави
              Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

За перка мога да ти дам идея. Провери по сайтовете за китайски АТВ-та те имата и секция за резервни части. Та там можеш да намериш перка на ниска цена или радиатор разбира се. Цените са доста ниски и за такива части като вентилатор стават.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

а колега ще можеш ли да ми дадеш някакъв сайт да погледна,че сумати време се ровя и не намирам в смисъл сайтове намирам,но като части не се предлагат радиатори или перки....

Коментар

Ок ще проверя и ще ти дам линк. Най-късно утре.
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

а колега ще можеш ли да ми дадеш някакъв сайт да погледна,че сумати време се ровя и не намирам в смисъл сайтове намирам,но като части не се предлагат радиатори или перки....
                      Свържи се с колегата ЯВОР ВРОМОС той ще ти помогне .http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10353
                      0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                        Свържи се с колегата ЯВОР ВРОМОС той ще ти помогне .http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10353

Благодаря за линка колега...но не предлагат

Коментар

Пич!
                          На мотора му няма нищо!
                          Това е слаб шосеен мотор, при нормална експлоатация не прегрява.

Обаче в гората... до сега не съм виждал ТДР да не хвърля водата през 10-15 минути като се назори...

Така че спокойно, всичко му е наред.

Вариантите са ти два:

1. Не влизаш в гората и няма да имаш проблеми!
                          2. Оставаш си в гората, но задължително монтираш хубава перка!

А сега ще ти кажа защо перка, а не радиатор...
                          Ако сложиш още един радиатор, ще си съсипеш системата за охлаждане, защото нямаш термостат. Това автоматически означава, че на асвалт и в малко по-студено време двигателя въобще няма да може да достигне нормална работна температура, а това е много вредно за елементите вътре и износването се повишава с пъти!

Ако си оставиш единият радиатор ще се лишиш от тези проблеми.
                          А проблема със загряването ще го тушираш с една хубава китайска перка, която си я направи с принудително включване с едно ЦК ключе.

Коментар

Жоро XR 600 благодаря ти много за помоща...а относно перката не мога да намеря просто не знам от къде тук в моя град обиколих всички морги и магазини и няма имаше единствено една малка перка от 125 кубика скутер(тя дали ще стане???голяма е колкото една длан)...за сайтове ровя ровя и не мога да намеря сигурно не знам къде да търся ....ако може да ми кажеш някакъв сайт ще съм мн благодарен

Коментар

имаше единствено една малка перка от 125 кубика скутер(тя дали ще стане???голяма е колкото една длан
                              Тази от скутера е перфектна, направо я взимай.
                              Една длан е дастатъчен размер за перка на моторче.
                              На Африката също е една длан, а е 750сс и не се е случвало да прегрее.

Коментар

Перката я няма,някой я е отнесъл....продължавам с търсенето на перка...ако някой има перка да дава снимка и цена ...или ако някой знае от къде да си намеря също става...По възможност по-евтина..Благодаря
                                П.с междодругото Жоро ХР 600 ако си взема перка някаква по-мощна за компютър ще върши ли работа ???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X