Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ямаха ТДР 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ямаха ТДР 125

здравейте колеги,нов съм във форума и бих искал да попитам нещо..
    от скоро съм собственик на ямаха тдр 125 1993 година моторчето е добро,но ми е много мъка от едно нещо...значи на асфалт като го карам дори и на пална газ(което ще рече 6-та скорост 9-10-11 хиляди оборота) температурата на мотора стига до средата или в най-лошия случей малко над средата...но в момента,в който изляза от патя температурата полудява и след 20-тина мин до 30 мах е вече в червеното...може ли да ми дадете савет какво да правя дали да сменям радиатора с по-голям или има нещо друго,което може да се направи...върти ми се в главата да му сложа и перка за охлаждане,но не знам затова ще помоля за компетентното ви мнение....имам и о6те 1-2 вапросчета аммм значи от долу на мотора излизат няколко маркуча и работата е такава,че палня радиатора до горе карам карам и като загрее през едната траба изтича явно антифриз при което се налага да доливам в радиатора и то около 100 грама(това след всяко каране)това нормално ли е???другото което е някой може ли да ми каже как да си отлея спойлери в смисал аз ги имам оригиналите,но искам да премахна цялата предна част и да си сложа маска за да ми е лека предницата,но не искам да режа самите спойлери щото мисля,че ще сажалявам рано или касно....ето така искам да изрежа спойлерите като на снимката..(правено е с фотошоп)качвам и оригинално как е..
    Благодаря Ви предварително!!!Поздрави и Безаварийно
    Прикачени файлове
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

До: Ямаха ТДР 125

колега според ти е запушен радиатора и от високата
    скорос неможе да загрее
    като стъпиш на черен път става много
    трудно да караш със 100
    и за това мотора загрява
    питаи в бензиностанциите продават такива
    препарати за радиатори
    купи си и опитаи
    а дето казваш за маркъча предполагам че е отдушник и като
    температурата стигне червеното и от там избива и
    мисля че това е съвсем нормално

Коментар

хммм еми не,не е запушен радиатора.....не знам какво да направя вече моля някой да даде съвет какво да го правя.....
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

провери цялата система,някъде има нещо запушено
        според мен е радиатора
        измии го хубаво и отвътре и отвън

Коментар

много ти благодаря divaneto99 за съветите и за това,че ми обърна внимание....
          та сега значи свалих радиатора и всички маркучи измих ги прегледах ги и се оказа,че (не знам как да го обясня защото не съм на "Ти" с тея работи) амм но радиатора има 3 маркуча единия е преливника другия е горе до капачката на радиатора,3-тия е от другата страна на радиатора нисто долу....таа там кадето влиза тоя 3-тия маркуч в двигатела беше запушено отпуших го сабрах мотора сложих му антифриз и покарах малко на първото кръгче като спрях почна да тече отдолу явно за да се обезвъздуши системата (поне така си го обяснявам аз) и после спря.Днес карах около 1 час и нещо...първо по асфалт до една хижа над нашия град(като катеренето ми отне около 30 мин. , но пътя е с много завои и има доста големи байри,спрях да направя снимка и температурата беше мн малко над средата,след което продължих нагоре по един черен път много стръмен и също с много завой...след още 30-40 мин по черния път температурата беше на няколко милиметра от 4ервеното,но не мръдна нагоре..ето и снимка...та така нормално ли е да е температурата или има още нещо,което може да се направи??(мотора го карах доста барзичко нагоре и поради големите байри главно 2-3)...
          П.С четох,че един колега от форума със същия мотор е сложил 2-ри радиатор и вече няма проблеми,ако можете да ми обясните как да направя това ще съм мн благодарен много искам да ходя по ендуро разходки,но с тая температура не искам да съм в тежест на колегите и да спират постоянно заради мен...благодаря още веднъж
          Прикачени файлове

Коментар

А проблема с теча през маркуча отдолу остана ли?
            Ако пак губиш охладител от там си смени капачката, сигурно не задържа налягане.
            И още нещо ти казваш антифриз, че сипваш. Ама какъв антифриз, като за кола ли? Ако сипваш като за кола преустанови и си вземи антифриз или по точно охладителна течност за мотоциклет, но не концентрата а готовия разтвор, защото концентрата се разрежда с дейонизирана вода. Аз ползвам охладител на Максима и съм много доволен. Подобрява охлаждането много!
            KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

моита хонда като види зор и тя загрява
              по лесния начин е да пробваш
              да сложиш вентилаторче което
              да дърпа или да смука въздуха от радиатора
              ще има разлика но незнам колко ще се подобри
              вентилатор от компютър мисля че става точно

Коментар

Колега няма кой знае каква разлика каква течност сипваш защото при тебе има друг проблем !!според оправи си проблема и после си му сипи такаяв антифриз за мотори но сега е грешно да му слагаш такъв!!!
                разглоби го отпреди и наблудавай да ли има вартене на водата в радиатора като махнеш капачката!!!При отворена капачка и при запален двигател като даваш газ трябва да има вартене на водата в радиатора!!! Ако няма свали и прегледай водната помпа завари на двигателя да ли не е превартяла турбинката и не буксува в остта си!!!
                Свали водния радиатор и го промии на течаща вода с маркуч от единия край и между ламелите ни внимателно с танка струя да не ги подбиеш!!!
                успех !!!!
                Провери като загрее да ли е топъл целия радиатор !!
                според мен 100 % трябва да има перка на радиатора !!провери да ли не е махната!!!
                Опел Корса В 1,4 82 коня
                Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                Ямаха ХТ 600Е
                Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

днес направих това,което ме посъветвахте,значи отворих капачката и при запален двигател водата(антифриза) се върти,радиатора заедно със всички маркучи го мих оня ден има подобрение,но не знам дали тоя мотор не си загрява просто ей така...иначе определено след измиването на радиатора и маркучите мотора истива мн по-бързо...за перката ....не видях да има следи да е слагана перка...но все повече се обеждавам,че трябва да има перка...ако имате някакви други предложения ще се радвам ако е значи ми остава или да търся по-голям радиатор или да слагам перка и охладителна течност за мотори....
                  Поздрави и безаварийно на всички!!!

Коментар

Колега GSXR, я ми кажи как си го направил това упражнение с двата радиатора,че да взема и аз да го направя защото ми писна вече...
                    ако имаш и снимки ще се радвам много ако искаш пиши на скайп-а ми: XaMeLe0nA (пише се с НУЛА) или на пощата beat_of_life@abv.bg или ако искаш тук много те моля...ако може да ми кажеш и какъв е самия радиатор от какъв мотор....

Коментар

колега провери и термостата за всеки случай
                      иначи най добри сложи вентилаторче от компютър
                      захранва се на 12 в и ще пасне точно
                      успех

Коментар

ами колеги мотора термостат НЯМА....загрява си в гората...просто радиатора ми е много малак явно(а е оригиналния),ще пусна и снимки на радиатора...за перка от компютър не знам наистина каква работа ще ми върши и затова мисля да потърся първо радиатор ако някой има да казва(снимки цена и да се разберем нещо),а междодругото не знам каква връзка има това(знаете не сам компетентен много да не кажа въобще)та..гледайки пиньоните на мотора ми се струва,че загрява на черен път защото пиньоните предния е мисля че беше 15 зъба,а задния 46 или нещо такова в смисъл,че ми се струва,че мотора е направен за асфалт с тея пиньони и като стъпи на черно с повече баири започва да се тормози и затова загрява...ако се сменят пиньоните дали ще има подобрение...пък и дали по принцип има връзка де...иначе мотора на асфалт прави 130-140 някъде +- някои километър...
                        чакам отговорите ви колеги....
                        ето и снимки на радиатора..
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 23-06-09, 18:56.

Коментар

колега мойта хонда на 4 дига мах скорост от 110 км ч и в гората загрява на места
                          сложи още един радиатор и ще се оправи а ако неиска
                          сменяи пинионите
                          а ако и тогава неиска го продаваи някой друг да се ядосва

Коментар

а можеш ли да ми кажеш как да го свържа тоя втория радиатор???защото на мен не ми я ясно как да го направя това нещо ????инаше мене мотора ми е до 12 000 rpm 6 скорости на 6-та по асфалт ги прави тея километри на 10-11 000 rpm....ма нз това може ли да ми кажеш как да свържа още 1 радиатир към моя ??????ще съм ти мн благодарен...

Коментар

6те се опита6 да сложи6 разклонение то4но от там където ти излиза 1 вия радиатор и 6те направи6 водата да се връ6та по съ6тия на4ин като на другия ти радиатор
                              несъм много сигурен ама мисля 4е 6те стане
                              само незнам къде 6те му намери6 място да го закрепи6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X