Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запалването на Сузуки РМ 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със запалването на Сузуки РМ 125

Не са много глупави въпросите..... Спойката може да се държи съвсем идиотски като се разлепи , ту си дава контакт ту дава ама със съпротивление ,ту изчезва съвем. А тази за която си говориме плува в мазнотии и работи при вибрации с най-различна амплитуда. Така, че единственото хубаво и е че като я пипнеш с отвертка се вижда че е разлепена. Ама това само ако не се е разлепила около по дебел проводник , тогава си изглежда съвсем наред и пак прави номера.

А като не ти идва ток от магнета , комутатора мълчи. Ако си сигурен , че от магнета излиза правилния ток проблема е нагоре......

Та сваляш магнета и мнооого внимателно преглеждаш и рамърдваш местата на които мернеш калай. При най-малко съмнение почистваш с флюс /киселина/ и препояваш. И остава да се надяваме , че това е проблема.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение

А като не ти идва ток от магнета , комутатора мълчи. Ако си сигурен , че от магнета излиза правилния ток проблема е нагоре......
      Имал съм случаи да дава ток от магнета, и пак проблема беше в него.Прекъсната намотка в звездата и пак дава слаб ток.Така ,че според мен наи лесно може да се разбере със заменяне на части с друг мотор
      0888 074 049

Коментар

Е сега бях при мотора да меря. Към двете жици, които отиват към бобината идва 12 волта ток като ритам по-усилено и по-малко като ритам по-леко. Мерих и съпротивлението на намотките на магнета, за да видя дали са в нормите както е по книжка и от червена на зелена жица по книжка го дават от 50-200 ома , а на моя е близо 100. От червена с черно до червена с бяло го дават от 20 до 50 май беше, а мойта е 20 и нещо близо 30 . Дадох сега и бобината на едно момче да види баща му е казал, че може да я замери и ако не е от нея вече не знам

Коментар

От: Проблем със запалването на Сузуки РМ 125

Здравейте коелги, и аз имам същия проблем, мотора е Сузуки рм 125 1991, като разликата с колегата е че при мен искрата тотално изчезна и не се появява и напрежението след ЦДИ-то е 0.22 волта.Съпротивлението на датчика на звездата ми е около 100 ома, което както е казал колегата по горе е нормално, но съпротивлението ми на кабелите, които излизат от намотките е около 107 ома, а по книга го дават от 20-30 ома, дали проблема е в това?Единствено не знам колко волта напрежение трябва да имам от магнета при ритане, при мен то е над 100 волта на моменти, нормално ли е това?Бях решил, че щом преди ЦДИ-то има напрежение, а след него е много малко и почти никакво проблема е в него, но дали не е в намотките, заради съпротивлението им което е 3 пъти над нормално?

Ако може и колегата да се включи и да каже как си е решил проблема, благодаря предварително.
          Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

При мен проблема се оказа в навлязла вода при магнета.(дали беше от конденз или беше пропуснала през някое оплътнение още не знам ). Вследствие на водата бяха корозирали леко ламелите на статора, а и отделно на това изолацията на намотките беше взела да сдава багажа. В крайна сметка свалих статора, почистих го от корозия, дадох го на човек, който се занимава с пренавиване на ел. мотори да ми изолира намотките (беше ги намазал с нещо като каучукова боя, каза че е специално за намотки) и от тогава проблеми не съм имал. При теб също сигурно е нещо такова проблема. Пробва ли с друга бобина? По-принцип като се прекъсне намотка на статора и премериш съпротивлението не трябва да показва нищо мултицета. Поне аз имам у нас един статор, който бях купил от ибей за работещ, а се оказа че едната намотка е прекъсната и като меря с мултицета не показва нищо- демек съпротивлението е безкрайно Моя съвет е да почнеш от най-лесното- свещ, кабел на свеща и лула, копчето за гасене, след това виж бобината, провери си и статора като махнеш магнета, да не е станало като при мен и най-накрая мисли цди-то

Коментар

Ами мисля, че е нещо преди бобината според мен поне не е нормално от ЦДИ-то към бобината да отиват 0.22 волта не е ли прекалено малко това напрежение?Измерих и ЦДИ-то на съпротивление показва 1,9 килоома за няколко секунди и изчезва.Можеш ли да замериш при теб колко волта идват от магнета към ЦДИ-то и колко волта излизат от него към бобината, също и какво съпротивление ти дава самото ЦДИ. Иначе съм разглобил всичко, дори мотора беше разглобен около месец и специално свалих всички кабеляци и ги изолирах с допълнителен термошлаух, като вчера ги проверих наново и всички са здрави, ламелите на статора съм ги почистил, но изолацията на намотките определено е напукана на няколко места.Преди 2 дни сглобих мотора и вечерта си запали без проблем, на другия ден запали малко по-трудно но мисля, че се дължеше на проблем с карбуратора, вървя около километър и загасна.
              Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Мотора не е при мен за съжаление и не мога да премеря. Това, че идва ток от ЦДИ-то не значи, че то работи правилно. Качвам няколко снимки от мануала. Там пише как се проверява за модела 96-97, но може да се окаже, че са горе долу сходни с твоето. Пише и как да премериш бобината.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140304_113206.jpg
Прегледи:1
Размер:78.8 КБ
ID:5568534Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140304_113335.jpg
Размер:68.2 КБ
ID:5568535
                Дано това ти помогне

Коментар

Точно, и аз мисля че проблема ми е в ЦДИ-то с това малко напрежение към бобината... благодаря за информацията ще видим какво ще открия днес.

Коментар

Направих замерванията преди малко, и маи се потвърди, че проблема е в ЦДИ-то нито една от стойностите ми не е дори близка до тези дадени в таблицата( предполагам всички стойности там са дадени в ОМОВЕ)
                    Другото тези бяло/син и бяло/черен кабел на бобината при мен са на ЦДИ-то и те отиват към бобината.

Ето какво показва бобината, на която стойностите също са далеч от тези в книгата ...

Име:IMAG1280.jpg
Размер:111.9 КБ
ID:5568548 6.29 Килоома, а по книга 20-30..

Име:IMAG1272.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5568549Това би трябвало да е съпротивлението на първичната намотка, по книга от 0-1 ом.

Стойностите на статора:

Име:IMAG1265.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5568550Черно/Червен към червено/бял по книга са 20-30 ома, но мисля че тук няма проблем.

Име:IMAG1266.jpg
Размер:93.6 КБ
ID:5568551Червен към зелен тук всичко изглежда наред.

И сега стойностите на ЦДИ...

Име:IMAG1268.jpg
Размер:98.5 КБ
ID:5568552Черно/Червен към Червено/Бял- по таблицата в книгата ако я разчитам правилно трябва да са 110 ома..

Име:IMAG1285.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:5568553Червен към Зелен - по таблица трябва да е 3.4 ома (ако отново гледам правилно)

Име:IMAG1258.jpg
Размер:95.7 КБ
ID:5568554И това е за Бяло/син към Черно/Бял, които при теб излизат от бобината.
                    И от цялата работа май излиза че ЦДИ и бобината ми са прецакани...Някой ако има някакви идеи да помага Благодаря.

Коментар

Не ги отписвай толкова бързо... Все пак таблиците, които съм ти дал са за модела 96-97 година и е възможно стойностите за твоя модел да са съвсем различни. Ако успееш да намериш менюал за твоя модел ще бъде най-добре.

Коментар

Не мога да намеря за този модел, а и едва ли разликите ще са големи, при статора например са същите, хубаво ще е ако някой може да замери какъв ток идва от статора и какъв е тока след ЦДИ-то.

Коментар

Намерих мануал за по-новите Рм-и, в който дават че от статора трябва да излизат над 30 волта при мен ги има дори минават и 100,а след ЦДИ-то към бобината трябва да са над 210 волта при мен са 0.20 волта... това трябва да показва 100% къде е проблема май.

Коментар

Имай в предвид че тия мултицети показват глупости при слаба батерия. Случвало ме се е.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да знам го това, но едва ли ще дава такава грешка че на едното място да мери 100 волта, а на другото под 1.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X