Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за неприятен теч от двигателя!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мисля че днес реших проблема с омасляването .Като начало послушах Калин и забелязах че като е поставен ауспуха не прилепваше плътно към цилиндъра и се наложи да преустроя всички уши на които се държи.След това измерих луфта между гърнето и втулката към която влиза и установих че е около 2мм . Намерих малко азбест на конци и го навих плътно след което го намазах със селикон за ауспуси и наместих ауспуха .След това следваше каране около 2-3 часа в гората да се запече селикона и след като се прибрах видях че няма нищо омаслено.... Утре ще къча снимки на цялата процедура...

Мерси за съветите !!!

Коментар

Много добре,че се е получило!
      Може да качиш снимки и от карането в гората ако имаш....

Винаги трябва да слушаме по опитните...където отиваме ние те вече са се върнали от там..нали така беше лафа
      "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

Ето го и начина по който реших проблема си .....
        1. Почистих

2. Азбест навит плътно

Следва селикон

И за финал нови пружини от шезлонг (поради липса на други)

Коментар

браво
          по принцип там се слагат едни о-пръстени които са от нещо като гума или може би силикон
          при баджо има такива всякакви размери
          иначе и силикона държи но не за дълго
          влез на сайта байк бандит на схемата за твоя модел и виж как е оригинално
          по принцип о- пръстените и пружините са си консуматив и трябва да се подменят периодично
          фмф имат китове за всички години и модели
          отделно се продават и пружини и о пръстени

Коментар

Re: Съвет за неприятен теч от двигателя!!!

Браво за постигнатия успех но има и вариант в такъв случай да си решиш проблема още по-стабилно като направиш със еднаножовка два прореза един срещу друг някъде около 5-6 мм. на резонатора и като си извършил тази процедура със силикона и азбеста да сложиш една скоба като преди това я намажеш отдолу отново със силикон... и като я стегнеш всичко става още по плътно Дори прорезите може да ги направиш 4... през 90 градуса за да не се сгъне края на тръбата неравномерно а за да прилепне идеално и мисля, че ще се получи перфектно
            Аз видях как един стар МЗ-ткаджия беше направил по подобен начин своето ЕТЗ и с години не го е барал и е нямал проблем ! Аз имам същия проблем на КТМ-а и ще направя същата процедура тея дни и ще предоставя снимки на всички стъпки от оправянето на проблема
            ----
            ПП. Тая Хонда ми е ааааадски позната.. данеби да е Карловска ?!?!?!
            [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
            [/FONT]________________________________________
            [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
            [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
              Браво за постигнатия успех но има и вариант в такъв случай да си решиш проблема още по-стабилно като направиш със еднаножовка два прореза един срещу друг някъде около 5-6 мм. на резонатора и като си извършил тази процедура със силикона и азбеста да сложиш една скоба като преди това я намажеш отдолу отново със силикон... и като я стегнеш всичко става още по плътно Дори прорезите може да ги направиш 4... през 90 градуса за да не се сгъне края на тръбата неравномерно а за да прилепне идеално и мисля, че ще се получи перфектно
              Аз видях как един стар МЗ-ткаджия беше направил по подобен начин своето ЕТЗ и с години не го е барал и е нямал проблем ! Аз имам същия проблем на КТМ-а и ще направя същата процедура тея дни и ще предоставя снимки на всички стъпки от оправянето на проблема
              ----
              ПП. Тая Хонда ми е ааааадски позната.. данеби да е Карловска ?!?!?!
              НЕДЕЙ !!!

Хората са го направили там с пружини за да може да "мърда". Ако се фиксира яко резонатора към цилиндъра и може да се получат доста неприятни изненади - спукване от вибрациите примерно.
              При подобни течове решението е просто смяна на износените пръстени (О-ринг) с нови и евентуално и нови оригинални пружини. Всичко друго носи риск от неприятности.
              2010 CRF 250 R

Коментар

На ЕТЗ-то кривката е пристегната към цилиндъра с гайка, а процепи има на края на гърнето, което се надява върху края на кривката и се стяга със скоба, а скобата пък е хваната с болт отдолу на скоростната кутия - това си е фабричното изпълнение!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  На ЕТЗ-то кривката е пристегната към цилиндъра с гайка, а процепи има на края на гърнето, което се надява върху края на кривката и се стяга със скоба, а скобата пък е хваната с болт отдолу на скоростната кутия - това си е фабричното изпълнение!
                  Мда на моето МЗ е точно по този начин направено ам пак си тече по малко масло де ама не ме претеснава
                  Димитър Тенев

Коментар

Аз на моето МЗ на времето пробвах да намотавам азбестови конци м/у кривката и гайката - кара известно време! Най добре става с медна шайба (тънка медна тръбичка огъната и заварена като колелце - има ги за Симсоните) обаче за МЗ-та не можах да намеря! Та накрая намотах тефлонова лента (дето уплътняват с нея водопроводите), стопява се до едно положение ,след което се спича и уплътнява чудесно - не съм имал теч на масло никога !
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X