Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да вържа 12v вентилатор на 6V инсталация?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да вържа 12v вентилатор на 6V инсталация?

[quote=GEORGINESHEV;610921]И на мен това ми се виждаше най-удачно като решение. Искаше ми се обаче да се произнесе някой спец по токовете - дали може и няма ли да издумка звездата.

Няма проблем. Най-много да не зарежда на малки обороти, ама колко време стоиш в задръстване?

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
      Пробвах - не ще коп...то на 6 волта да тръгне изобщо. А на 12 върти кат луд.
      Не е наред вентилаторът, или това, с което си го захранвал. ТРЯБВА да върти на 6 волта.

Иначе, можеш да смениш всичко за 12 волта, не знам дали на мотор си струва. Ама сигурно си струва - по-лесно ще намираш крушки и по-добре ще светят.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Няма проблем. Най-много да не зарежда на малки обороти, ама колко време стоиш в задръстване?
        Ако няма акумулатор става гадно.На ХТ-то ми беше тръгнала звездата и на ниски фара едвам светеше-много е гадно вервай ми-гледаш непрекъснато да го държиш в обороти.
        Сега виждам , че има акумулатор но пак става зле-не се знае кога ще зарежда и кога ще разрежда(да не се получи така , че през седмица да сменяш акумулатор).
        Тая схемичка дето я е дал колегата ми се струва най-удачното решение-изглежда сложна( всъщност не е а и като я гледам ще ти излезе има-няма десетина лева) , но като идеш със списъка в някой магазин за електроники ще ти дадат всичко необходимо-другото е въпрос на търпение и точно следване на схемата-ако ти трябва магазин кажи-ще те пратя в най-якия в София.
        Последно редактирано от ЕМО; 26-01-09, 17:11. Причина: допълване
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

[/quote]Няма проблем. Най-много да не зарежда на малки обороти, ама колко време стоиш в задръстване?[/quote]

Надявам се да си прав за звездата . Ще го преправя на 12волта па да видим......

Това си е чисто горско моторче - не участва в улично движение.

Емо кажи за магазина де не бъди толкова свенлив...
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Това де-те май е с електрически клапи, които най-вероятно работят на 6v.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
              Това де-те май е с електрически клапи, които най-вероятно работят на 6v.

недоразбрах нещо.....електрически клапи? На кое?
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

[/quote]
                Надявам се да си прав за звездата . Ще го преправя на 12волта па да видим......

Това си е чисто горско моторче - не участва в улично движение.

Емо кажи за магазина де не бъди толкова свенлив...[/quote]

Това , че е за гората още повече влошава нещата-най-големия КЕЧ с ХТ-то беше точно в гората!
                Магазина! То не е точно магазин , а по-скоро склад на едро(но все пак има витрини с големи стъкла).Намира се на Самуил и ....а сега?! Или е на Самуил и Парчевич или на Самуил и Неофит Рилски(ама май беше второто защото си спомням , че като влезеш от към Ботев се кара в насрещното).Магазина е точно на ъгъла(има витрини и от към Самуил и от към другата).Те са два обекта един срещу друг(от двете страни на Н.Рилски), но едното е офис.Магазина е с кремиковска дограма.Като влезеш в магазина веднага биеш ляво и после дясно(покрай витрината от към Самуил).В дъното има едно момче-той ги разбира най-много и е склонен да се занимава с досадници които нищо не разбират(казвам ти го от горчив опит).Фирмата се казваше "Кометелектроникс" или нещо такова-мисля , че и над магазина и над офиса имаше табели.Вътре има от пиле млеко.
                Леле как ти го обясних.......дано го намериш.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                  недоразбрах нещо.....електрически клапи? На кое?
                  Не съм поглеждал темата скоро.
                  Изпускателните клапи на Yamaha DT се задвижват от електромоторче. Предполагам всички DT са така. И предполагам, че това моторче е на 6V и няма да работи дълго на 12. Но знам ли.
                  Върнах се в началото на темата, да видя защо искаш да го правиш на 12. Не слагай вентилатор, не му трябва. Има ли датчик за температура, виждаш ли че прегрява, че искаш да го обдухваш?

Коментар

Абе не е прегрявало до сега а термометър няма щото таблото му е от Каджива някаква .Но също така и не е виждало сериозен зор в гора на бавна скорост. Ако си сигурен , че ДТ няма вентилатор по природа , си ми решил проблема.

Това не променя факта , че за доста хора ще е интересно , как най безболезнено да се премине от 6 на 12V инсталация заради фарове клаксони и т.н.
                    0888932647

Коментар

сас сигорност няма вентилатор

Коментар

Колега ако акомулатора ти е на 12V вържи вентилатора директно към него и му сложи едно ключе преди това за да можеш да го пускаш и гасиш когато пожелаеш. Ако го вържеш към друг консуматор може в пиков момент да изгори вентилатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Svetko1 Преглед на мнение
                          Колега ако акомулатора ти е на 12V...
                          Не, не е. Въпроса на колегата пуснал темата е друг, както и съществуващата му инсталация барабар с акумулатора са 6 волтови.
                          Четете малко...
                          P.S. Освен това не виждам защо трябва да му гори вентилатора ако е "вързан към друг консуматор", стига свързването да е изпълнено грамотно разбира се.
                          Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
                          Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

Първоначално публикуван от Don Vito Преглед на мнение
                            Не, не е. Въпроса на колегата пуснал темата е друг, както и съществуващата му инсталация барабар с акумулатора са 6 волтови.
                            Четете малко...
                            P.S. Освен това не виждам защо трябва да му гори вентилатора ако е "вързан към друг консуматор", стига свързването да е изпълнено грамотно разбира се.
                            Извинявам се значи
                            Вентилатора иска постоянно напрежение, а когато е вързан към динамо или нещо от този род може да се изпържи в пиков момент

Коментар

Първоначално публикуван от Svetko1 Преглед на мнение
                              Извинявам се значи
                              Вентилатора иска постоянно напрежение, ...а когато е вързан към динамо или нещо от този род може да се изпържи в пиков момент
                              Колега, нещо не ми е ясно какво искаш да кажеш, как се осъществява "връзване към динамо или нещо от този род"? А"пиков момент" кога настъпва??
                              P.S. не се заяждам, просто питам, защото си мисля,че не си съвсем наясно за какво говориш...
                              Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
                              Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

Не пише дали е разрешен проблемът, но подобен е дискутиран тук. Трябва да се използва LM2585-12. Никъде не се споменава от 12-те волта каква ще е консумацията. Ето и примерна схема:

Прикачени файлове
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X