Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване от машинка за рязане на дърва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електронно запалване от машинка за рязане на дърва

Чакай сега малко ,че нещо неразбрах.....кит за симсон...60 кубика...?
    Е те такова нещо не съм и чувал , камо ли да видя.....маховика 3-4 кила....аве пич ти разглабял ли си симсонка въобще? Маховика е към кило-кило и половина...и дори и аз не съм сигурен но не е повече.
    Я ми кажи как си олекотил коляновия вал , че ми е интерестно???
    Мотора да се вдига с газ на 2 (ХАХАХАХА) , е на това ако не се изсмея нема на кое....пък и ти 90 кила човек...абе честно ти като пишеш вярваш ли си...? Симсон трудно се вдига с газ на 1 , да не кажа почти невъзможно...виж вече със съединител ще се вдигне лесно...на първа .
    И да обобщим...целия мотор тежи към 78-9 кила , ако не вярваш поразрови се...че с твойте олекотявания сигорно е станал 30-40.
    Двигателя вади от неговите 49 кубика 3,7 коня при 5500 оборота..ти в какви обороти го вкарваш....? Не мисля че ще развие повече от 7000
    И най накрая послушай колегата asen_dp.... Симсон с 50 с 3 скорости върви повече от с 51 с четири.... по простата причина че...абе земи шублер и ела да ти покажа и двете бутала . На с 51 диаметъра беше към 38,8.... а на с 50 над 40 . Хайде да видим снимките , че нещо се проточи....

Коментар

Дай снимки как си го закрепил за двигателя защото съм решил да си правя едно БАЛКАНЧе по този начин.А за вдигането на задна гума е просто невъзможно и ние сме карали все пак двутактови моторитки та това поне ни е понятно.Ти ми се стува ,че си някакъв лапиняк-трудно възрастен човек би се изхвърлил до такава степен.
      Помисли,попрочети и тогава ни лъжи братле.
      Ае и със здраве да си я караш!

Коментар

ludau едно време на моето балканче му бях метнал електронно и магнет от руските резачки Дружба и Урал (те са с еднакво запалване).Електронното пасва потщи точно на мястото на оригиналната плочка, в магнета има малко повече игра но не е кой знае какво.
        А иначе се получава доста добър ефект, докато го карах (2-3 години) никакви проблеми не сам имал с тока и никога несъм бутал мотора да пали, за мощноста не мога да кажа дали е била повече но моторетката си вървеше перфектно.

П.П. Ако решиш да го правиш по този начин мога да дам и по подробна информация. Успех

Коментар

Здравейте колеги ! Бобина се намери,в петък ще я монтирам и ще дам снимки,извинявайте за закъснението,но съм затрупам от работа

Коментар

От: Електронно запалване от машинка за рязане на дърва

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150317_132348.jpg
Прегледи:1
Размер:172.0 КБ
ID:5660981 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150502_093417.jpg
Размер:208.8 КБ
ID:5660982Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150502_093433.jpg
Размер:170.9 КБ
ID:5660983темата е доста старичка но тези снимки мисля че ще са от полза за някои хора които не спят нощно време .
            първата снимка е от ЕТЗ-150 а останалите са от ЕТЗ-250 и двата двигателя работят с модификация "електронно запалване" от КИТАЙСКИ дърворезачки (цена за комплект маховик + бобина в Ловеч на пазара са точно 20лв.) + 10лв на стругар за изработване на преходник + една ламаринена планка която се изработва за около 10 минутки.
            след това чудо !!!! развива обороти до небесата та чак жал да ви стане за двигателя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X