Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване от машинка за рязане на дърва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електронно запалване от машинка за рязане на дърва

Първоначално публикуван от vesko_r1 Преглед на мнение
    На бубината няма да намерите номер.Това не е само бубина.вътре е капсуловано цялото запалване.Отделно при моделите 51,55, 50 са различни от 268.268 савпада с модел61,272,168.Не се заяждам просто пояснявам за да не се хвърлят пари на вятара в тая криза
    Колега няма да се разберем явно ти липсва практика.Лично съм качвал бубина от 268 на 55,51,50 и машинките си работят и до днес.
    А какъв е тоя модел 168 незнам да има такъв?

Коментар

Първоначално публикуван от Гогооо Преглед на мнение
      Объркахте ме от всякаде,чесно ви казвам

Какво сме те объркали толкова.
      Взимаш старата бубина отиваш в магазина и питаш от какво е.

Аз така като я гледам си е отвсякаде 268.

Коментар

Така ще и направя,но като замина за София да побачкам

Коментар

Колега,за толкова пари.ще си купиш чисто нова авансова плочка с чукче и наковалня и магнет,и никога няма да имаш такива проблеми.Какво тука ги разтегате сума ти време.Инжинерите от завода производител са го сметнали,как трябва да е.

Коментар

Да но няма да върви с магнета С електронното върви мн повече - аз съм 90 килограма и само с газ се исправя при мен, ти прави извод каква е разликата

Коментар

Да но няма да върви с магнета С електронното върви мн повече - аз съм 90 килограма и само с газ се исправя при мен, ти прави извод каква е разликата
              Да ти кажа,не съм ги карал симсонките от 16/17 години,та може да съм забравил,но си спомням,че с чукче вървеха мн. повече.

Коментар

Мечта е да върви много повече,мога да ти кажа че и електронното е много по надеждно,но един майстор го пре*ба зорлем както се вика
                А ти от каде си колега ?

Коментар

Мечта е да върви много повече,мога да ти кажа че и електронното е много по надеждно,но един майстор го пре*ба зорлем както се вика
                  А ти от каде си колега ?
                  От Дупница съм.Мога най отговорно да ти кажа,че с чукче и с 3 скорости върви мн. повече.

Коментар

Ее това не бях го чувал Този симсон,ако го карам аз върви заедно с чз 125 cross,така че за тея магнети квото и да ми говориш..
                    А и един пример:Husqvarna и Stihl защо не ги правят магнет,ами има слагат електронни

Коментар

а помисли малко защо ги правят с електронно?колко ти тежи електронното и магнета?правят се резачки и с магнети ама отдавна са ги спрели !!!дружбата е с магнет и чукче !!!!всичко при резачките за олекотяване и по малак габарит ?!
                      Опел Корса В 1,4 82 коня
                      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                      Ямаха ХТ 600Е
                      Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Tочно това че маховика на електронното е МНОГОО по лек от магнета,а от там идва и повече сила на моторетката Магнета е около 2 килограма и половина че ако не и повече,а маховика на електронното е около 400 грама.. От там се олекотява коляновия вал,а от там се вдигат и оборотите.
                        ПС:Мотора е 60cc
                        Последно редактирано от Гогооо; 08-01-09, 11:00.

Коментар

брей това симсонче се вдига сигурно само с газ на трета?мн ли варви?
                          Опел Корса В 1,4 82 коня
                          Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                          Ямаха ХТ 600Е
                          Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

На трета не се вдига,на втора се вдига с газ,и то при мен,а и е с някакъв кит 60cc и развива страшни убороти

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
                              а помисли малко защо ги правят с електронно?колко ти тежи електронното и магнета?правят се резачки и с магнети ама отдавна са ги спрели !!!дружбата е с магнет и чукче !!!!всичко при резачките за олекотяване и по малак габарит ?!
                              Не съм съгласен има дружби с чукче има и с електронно а разлика в тежеста и габаритите няма.
                              Разликата в тежеста идва единствено от наличието на чукчето а то колко тежи няколко грама, иначе всичко друго е еднакво и при двата вида запалване има първична и вторична намотка.
                              Усновната причина съвременните ДВГ да се правят с електронно е неговата надеждност идваща от липсата на механични части, усройството е капсоловано и добре изолирано от влага, прах и тн..
                              Последно редактирано от Emil_Pz; 08-01-09, 13:27.

Коментар

Първоначално публикуван от dt 125 Преглед на мнение
                                Не съм съгласен има дружби с чукче има и с електронно а разлика в тежеста и габаритите няма.
                                Колега при дружбите може да няма разлика,но тук говорим за симсон..
                                Поне ти ги разбираш повече тези неща ( електронните ) и знаеш от какво и как е изработен един маховик .. - Два магнита по 2-3 сантиметра и всичко друго е алуминий и е адски леко а,при магнета - Хем е голям хем не е практично,хем не върви с него така както върви с електронното запалване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X