Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вьпрос за ИЖ Юпитер 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вьпрос за ИЖ Юпитер 2

аз също иам иж планета 3 и ми предстои ремотн щотот вече е на 130 000 км дядо ми го е карал предимно офф роуд и му е сменен само съединителя ако може някои да ми даде малко инфо за за запалванването щтот не един път съм го бутал кат остнае без ток а и скоростите изключват сами и не могат да се включват кат хората кое трябва да сменя вилката която ги реди или ..? и някои ако му се намира схема на двигателя и скоросстите ще съм му мн благодарен да я побликува

Коментар

Май от соц машините останаха да се движат само мз и иж. Само да не забравяме че ижа и той е немска разработка от дкв с което германците са водили война така че от 43г до сега при положение че се движат нормално незнам друг мотор дали ще издържи толкова

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
        Май от соц машините останаха да се движат само мз и иж. Само да не забравяме че ижа и той е немска разработка от дкв с което германците са водили война така че от 43г до сега при положение че се движат нормално незнам друг мотор дали ще издържи толкова
        една от причините е, че са били масови мотори в продължение на няколко десетилетия са били на пазара освен здравината им за времето наистина са си били добри машини и аз се бях сдобил с един Юпитер 5 на 6000км и бях изключително доволен тези байри който неможех да изкача с ЕТЗ-то на Ижето не му се опираха
        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

В момента има много хора по селата които ги ползват като магарета,снабдили са се с части от отладъци и ще ги карат още дълго време

Коментар

Ако въпросния ИЖ наистина е юпитер 2,си страшен късметлия...Това са страшно редки ИЖ-ета.Ако се продава драсни едно лично .
            harley davidson-fan

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
              В момента има много хора по селата които ги ползват като магарета,снабдили са се с части от отладъци и ще ги карат още дълго време
              Ина мен това ми прави впечатление. В балканските села се движат само с ИЖове.

Коментар

Ми то не се сещам да има друг мотор, на който да можеш да сложиш 3 чувала с картофи + бабата с мотиките върху тях, и да го караш по пътеките и черните пътища! Като добавим и евтината поддръжка, ижето се превръща в идеала за всеки български високопланински джентълмен от определена възраст нагоре, че и за някои по-млади.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Ми то не се сещам да има друг мотор, на който да можеш да сложиш 3 чувала с картофи + бабата с мотиките върху тях, и да го караш по пътеките и черните пътища! Като добавим и евтината поддръжка, ижето се превръща в идеала за всеки български високопланински джентълмен от определена възраст нагоре, че и за някои по-млади.
                  Защо пък за възрастните?Аз съм на 18 и си ги карам с кеф .
                  harley davidson-fan

Коментар

От: Вьпрос за ИЖ Юпитер 2

Аз имах също ИЖ-е Юпитер 2, добра машина е ама го подарих на един приятел, така иначе по колко вървят горе долу за цена говорим?

Коментар

Един приятел има планета 3 и си опъва дърва с него,и аз имам но го цепих да му сменям лагерите на коляновия вал и нямам време да го зглобя,иначе кадето излизам е ИЖ-ока с ЕТЗ-то не можех късаше гумата от въртене.

Коментар

моето иже е вече на 41 години и е като ново карам го само по гората железен мотор неразрушим .

Коментар

Приятел стягай си ижето и хич не се ослушвай това и велик мотор http://motorbike-bg.com/products.php?id=646 ето ти части колкото искаш при това нови и не много скъпи,а ако имаш проблеми драскай тука такива мотори в днешно време се пазят.

Коментар

ижака си е супер машина само да е стегнат и подържан няма да те остави никаде пък и са доста по просто и ефективно направени от мз например стягай го моторчето ако има проблеми питаи в форума с удоволствие ще помагамНатиснете снимката за да я уголемите

Име:dsc00839_30ef8_18001182.jpg
Прегледи:1
Размер:69.1 КБ
ID:5221831 това е моя руснак след леко освежаване
                            Последно редактирано от armada_db; 28-10-10, 00:00.

Коментар

Въпреки че темата е доста стара и вероятно колегата ИЖ-овец вече отдавна го е стегнал и сигурно го кара с усмивка, нека напиша и аз няколко реда. Отношението към ИЖ-овете трябва да е доста специално. Вярно, не са претенциозни мотори като МЗ-тките, но искат си и те своето. Виждам, че доста пишман-тенекиджии те съветват да го "олекотиш", но това е грешка. Недей бута нищо по ламарините. Карай си го така както е - т.е. в оригинален вид. Започнеш ли да режеш веднъж мотора губи цялото си очарование. Например аз знам за един подобен случай - един приятел започна да си играе на висш инженер и бута нещо по рамата; ряза, крои, заварява и най-накрая докато кара мотора се разпадна... Хубавото е, че части можеш винаги да намериш и няма да пръснеш толкова пари, колкото за един нов мотор. Двигатели, а и цели мотори, но без документи винаги ще се продават. Виждам, че колегата по-горе ти е пуснал линк към магазин за резервни части, което си е цяла находка. Аз лично се снабдявам с такива от моряци, които пътуват в страните от бившия СССР - Украйна, Русия и т.н. Карай си го с кеф. От ИЖ-овите мурафети можеш да научиш много за управлението на мотоциклет. След тази планина всеки друг мотор ще ти се струва като детска играчка. Особено онези пластмаси - пистите

Коментар

Ако става въпрос за мене,никога и никъде не съм казал че мотора ще се реже,или че ще става каквото и да е било.Мотора ще си остане оригинал до последния му ден.И да направих мотора но не го карам много,защото не ми остава време.И моя е ПЛАНЕТА,а не ЮПИТЕР.Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X