Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем при запалването на Cagiva W8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странен проблем при запалването на Cagiva W8

накрая можеш да си провериш шпонката на магнета,да не се е скъсала и да е превъртял магнета,защото ще ти дава ток,но не кадето трябва.и колегата е прав за бензина,просто източи бензина от чашката на карборатора

Коментар

Значи Бензина не е лош,нолмален 98 сипан един ден преди да пробвам да го паля-нищо особено няма по бензина.А за тази шпонка,на електронното,ще може ли някой по-разбиращ да ми обясни горе-долу за какво става дума( каде се намира туй чудо шпонката и как се оправя) а бе с една дума да ме светне малко в нещата.Иначе за капване на бензин през отвора на свеща не се и бях сещал-Явно добре не съм се сетил все пак!!!.

Коментар

Обикновено магнита е срещу маслената помпа от другата страна на двигателя.Свали капака и ще го видиш. Като го завъртиш с ръка трябва да се върти заедно с коляновия вал.
        След като си изолирал помпата и е спрял да пали, да не би да е имало някаква електронна защита, която не си видял?

Коментар

Исках двигателя да си се маже под-мой контрол.Помпичката за маслото я изолирах като изпилих щифта,от който се развърта от двигателя.Сега просто не се върти,но пак си е там!.Там е защото жилото от ръчката за газта влиза в нещо като разклонител,като от него единият изход влиза в карбуратора,а другият към тази маслена помпа.
          Не знам как е при Cagivata, но при моето Suzuki точно заради изолираната маслена помпа счупих две бутала за рекордно време, а точния проблем беше, че при работеща помпа мазането се съсредоточва върху предната част на буталото(към изпускателя), кадето най-често изсъхва и задира. Ако има някой по-добре запознат моля да напише някой ред и конкретно да поясни-и при Cagiva ли маслото от смесителя се изпомпва директно в предната част на цилиндъра.
          Провери си центровката на мотора, защото може да има искра на свеща, но да не е в точния момент

Коментар

Значи,не мисля че от махането на тази маслена помпа може да се получи проблема със задирането на буталата-според мен де!Защото при мазането раздилно от тая помпа би трябвало да си смазва равномерно навсякъде-поне според мен де.Но нека наистина,някой по-опитен в тази сфера да каже,защото аз лично на тази помпичка,нямам голямо доверие!
            А въпроса с центровката как стои,защото но мен ми е мъгла.Ако може някой набързо да го обясни!!! Смисъл известно ми е това,че се настройва момента на подаването на искрата,което става от магнета-или електронното !Някакви тънкости да има при тая центровка,защото сме правили на една Yamaha 80cc,но съм останал с представата,че системата на запалване и е различна от тази на Кадживата`може и дане съм прав прасто неразбирам"
            А не месля,че имаше електронна защита на помпичката,а дори и да има помпичката си е ТАМ!!! просто щифта,който я развърта от двигателя съм го премахнал-ИЗПИЛИЛ в случая!!!.
            Странното е ,че двигателя АБСОЛЮТНО никакъв признак на живот няма.Дори и непрепуква .
            А немисля,че проблема се дължи на счупен сегмент,защото компресията си е добра.Просто незнам.За мен най-логично е да е нещо от карбуратора,прекалено да преобоготява сместа и по този начин да задавя мотора
            Колеги,ще я мъча тая италянка и,ако стане ще споделя какъв е бил пустият му проблем!

Коментар

трябва да разбираш някой неща и принципа на действие на двг да си запознат с главните процеси и конструкция на двг на 2т и 4т двг и тук просто да дообогатяваш знанията си и ако има нещо специфичхо в някой модел двг и някой е патил да ти помогнат след като не знаеш с какво запалване ти е мотора как да ти е обеснят как да си го провериш и като гледам колко разбираш спри да рачкаш по мотора за тебе си !!!друго е ако го използваш за учебна цел аА?
              Седни прочети малко литература да знаеш за какво става на вапрос !!
              според мен сам няма да се справиш сам !!!нищо лично !!!!!!
              това е което мога да ти кажа ако искаш направи снимки на двигатела ????чакай да те питам ако ти кажа как се прави центровка ти няма как да свалиш маховика защото нямаш скоба !!!такаче откарай на някой майстор да го види ,че и на него ще му обелеее главата от теб като му кажеш какво си правил !!!
              Аз лично много мразя като докара някой колата в сервиза и каже "аз тук се опитах да си го оправя ама нямах инструменти и сега ако може да ми го оправите ама без да исках това счупих и т.н.!!!"и ти почваш за едно маркуче да сваляш целия двигател понеже някой е искал да мине по танко винаги евтиното излиза скапо!!!!!така че си прави извод!!!!!и си оправи помпата маслото щом е сложена има нужда от нея !!!! успех ако не сам прав ми кажи
              Опел Корса В 1,4 82 коня
              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
              Ямаха ХТ 600Е
              Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Мисля,че с основните принципи и действие на двигателят съм горе-долу запознат.Друг е въпроса,че не свеки може да е запознат с всичко.И мисля,че целта на този форум е да дообогатявя знанията на свеки един от нас.Иначе с мотора,ще видя какво ще правя.
                Благодаря на всички изразили мнение по въпроса!

Коментар

Значи колега,ако не ти е шпонката съм 90% сигурен че проблема е някаде по кабела - макар че дава ток.Като извадиш свеща и ритнеш - дава ток,но като я сложиш вътре няма АБСОЛЮТНО никаква искра.Това явление се получава заради налягането Ако ти е избил или прекъснат,неграмотно сложен кабел или си го разбутал-проблема е ясен,искрата избива някаде по кабела а не вътре в свеща
                  пробвай да смениш кабела + лулата и дай на майстор да ти ги сложи на електронното и мотора ще е ОК
                  Успех !
                  Последно редактирано от Гогооо; 07-01-09, 15:51.

Коментар

Благодаря,колега ще пробвам и тоя варянт и ще видим резултата.Само малко да се постопли и го опраям и го яхвам,че калта чака.

Коментар

На сина ми на моторетката беше станало така и се чудим и чудим от къде е .. и най-накрая закарах моторчето на майстор и каза че когато извадиш свеща дава искра но от самото налягане в цилиндара просто неможе да пусне искра и избива някаде другаде или по кабела или някаде между някоя снадка между лулата и кабела или доло при електронното което е по вероятно,най лошият варянт е бобината ти да е заминала но опитай пак!
                      Успех

Коментар

BORICANO, до къде стигна с мотора бе човече? Запали ли тази машина и ако не, какво още откри.
                        [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Ами машината,не съм се занимавал с нея в скоро време,че си беше бая студ и го поотложих малко.Обаче ся тия седмици ще се стяга,че нещо взе да става топло.Ще сменя кабела и лулата,ще изчистя карбуратора и каквото сабя покаже,ако не стане -НА МАЙСТОР!!!!.Иначе сега,ще пробвам да кача две снимки на пущината и Италянска .
                          Прикачени файлове

Коментар

Колеги оправих мотора тая седмица.Оказа се,че е било от карбуратора,свалихме го изчистихме,нагласихме му иглата,сменихме жилото от газта до карба -и сега вече е в движение!.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X