Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем при запалването на Cagiva W8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем при запалването на Cagiva W8

Здравейте,колеги

Имам следният проблем възникнал при Cagiva W8 1998.
    Преди 2 седмици реших,че е време за малко промени по Cagiva-та.(главно с козметична цел)
    1.Свалих резонатора да го почистя.Почистих го идеално.Взех си нов уплътнителен пръстен... боядисах то и така...Идеално стана.
    2.Свалих свеща,която беше Beru X -4 електродна.Зех си и една нова NGK B9ES
    3.исках двигателя да си се маже под-мой контрол.Помпичката за маслото я изолирах като изпилих щифта,от който се развърта от двигателя.Сега просто не се върти,но пак си е там!.Там е защото жилото от ръчката за газта влиза в нещо като разклонител,като от него единият изход влиза в карбуратора,а другият към тази маслена помпа.Но се оказа ,че ако , махна (помпата) не ми си връщаше ръчката за газта,защото на помпичката има пружинен механизъм,който явно е връщал газта.Та така помпичката си е там,но само за да може да ми връща газта.
    4.Козметичните промени няма да ги споменавам........

Така.....До тук всичко добре,ама тръгвам аз да паля мотора.(вече с мазане от моя страна(29-30г.на литър) иии дааа
    просто не пали.Искра на свеща има доста добра,но след ката пробвам да го паля с бутане като сваля свеща,цялата е удавена в бензин.Продухвам после и пак и пак и НЕЩЕ.
    Значи,компресия има доста добра,Ток на свеща ИМА бензин също,ама не пали

Искам да знам дали това може да се дължи на карбуратора,да преобогатява сместа и така да задавя мотора и ако е това как да го оправя.То е ясно,че тряа се разглабя карба,а и междудругото мисля,че е задръстен защото няма цедка преди него,а като свалих резервоара,имаше доста доста мизерии.

Другото ми питане е дали този проблем със невъзможността да запали може да се дължи нещо на резонатора ,аз мисля,че не -но нека по опитните дадат мнениеи със двете свещи BERU X И NGK неще да запали,дори и непрепуква???Като пробвам с бутане да го паля,мирише на бензин,но никакав знак на живот....

Моля дайте някви съвети,че вече се побърквам с тая италянка !!
    Благодаря!!!!
    Последно редактирано от BORICANO; 23-11-08, 21:03. Причина: правопис

До: Странен проблем при запалването на Cagiva W8

И аз имам същия проблем Но ми беше пробила лулата утре като взема нова свещ и лула дано запали и ще има 0 в снега Дано да е от тех де иначе и при мен е така неще да пали бензин и ток има ,но сега да видим с новата свещ и лула какво ще е

Коментар

дава ли ти ток на свеща?
      като каза че замириса на бензин виж да ли е мокра свеща ако е мокра няма ток или ако е суха няма бензин ?виж да ли не си разместил карбуратора ? и помпичката кадето влиза маслото в карбуратора запушили го този маркуч?мойе да смуче ваздух от там ?!!!щом е палил вий оправиго да си пали и после чисти карбуратора не да го разрачкаш от всякаде че няма да се знае от каде е проблема !!!резонатора няма проблеми да не пали от него или да не си забравил нещо в него да е запушил на 100 % !!касмет и да запали по барзо
      Опел Корса В 1,4 82 коня
      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
      Ямаха ХТ 600Е
      Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Ами да на свеща има ток,но като я сваля след като пробвам да запали и е мокра.А за тая помпичка не сум се сетил за маркуча,че може да засмуква въздух от там.Ще го запуша тоя маркуч и ще пробвам!
        А за това което казва за колегата за лулата какво ще рече смисал как дава ток,а лулата да не е наред
        Иначе карбуратора не съм го пипал,и щом казваш докато не запали отново няма да го отварям.
        Надявам се тая седмица да го запаля,че ми се кара Здравооо

Коментар

Щом дава ток значи лулата трябва да си ти е ОК На мен ми даваше,но едвам или понякога дори недаваше ,а само с кабела ми дава много силен ток Иначе преди си ми даваше ток и имах и бензин и нещеше да запали или само изреди няколко оборота и гасне Сега да видим какво ще е с новата свещ и лула
          Айде оправяй го ,че изпускаме фъна от снега

Коментар

На мен лулата си е наред и ток си дава винаги,но просто дори и непрепуква като пробвам да го паля.Дали искрата е слаба кокато почна да го паля Незнамм.После цялата свещ е удавено в бензин( мокра е )
            Дале,ще стане ако взема от каран мотор свеща,смисал загрята свещ.Мисля и тва да го пробвам,иначе според мен карбуратора пуска много бензин и затва го дави .

Коментар

приятел ти си го задавил много щом ти мокри свеща и дава ток !!!
              Свали свеща и сас стартер или манивела ти е мотора?заварти двигателя с пална газ да изхварли бензина от цилиндарапосле подсуши свеща ако искаш стоплия сас запалка примерно електрода и слагаш и трябва да запали?
              Опел Корса В 1,4 82 коня
              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
              Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Колега да не си забравил да спреш бензина и да се е натекло вътре?
                В такъв случай сваляй свеща и бутай докато се изпотиш с пълна газ.

Коментар

И мен тва ме учуди,че ток има,а мокри свеща.Иначе пробвах да сваря свеща и да ритам на манивела, после и го бутах бая, но после пак неиска.А за бензина не е стоял пуснат щото не съм го пускал преди това че резервоара беше махнат.Мнооо ме чуди що неще да запали тая пуста италянска машина.

Коментар

как си сварил свеща ?да за стоплиш ама с оган а не в вода? споко ще запали като позагрее времето!!!!на тоз италианец смукача как е ?автомати4ен ли е? или на жило?
                    Опел Корса В 1,4 82 коня
                    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                    Ямаха ХТ 600Е

Коментар

"свалих" исках да кажа ама-- Обърках се иначе смукача не е автоматичен,един чоп на карборатора е дига се нагоре-Отворен-и надолу-Затворен!
                      Колега ако чакам да се стопли ше ми умре душата направо.Адски ми се кара .

Коментар

поритали на манивела без смукач с пална газ и махната свещ поритай да изкара бензина !!
                        изчисти свеща с телена четка хубаво и виж да ли дава искра силна ?ако имаш запалка от тези не сас пламака а като горелка стопли електрода да му доиде акала и завии пробвай без газ да запали ако почне да припалва му подавай леко газ и успех АА? каде ще караш като наванка е само лед поне при мен пеша е опасно та с мотор но нищо ти си знаеш?
                        Опел Корса В 1,4 82 коня
                        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                        Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Значи,ритах на манивела с махната свещ на пълна газ-пак същият резултат.Бутах го пак с махната свещ и пак нищо.После слагам викам си ся ше запали иииииии Нищоо.Ще пробвам да я стопля свеща със запалка или ще взема някоя стоплена смисъл свалена от друг мотор,дано да тръгне пущина та му.А иначе там кадето карам няма лед.малко снежец има ама тва е кефа зимата.
                          Мерси за съветите все пак.

Коментар

Щом ток има и бензин има провери аванса на чукчето.Ако местиш аванса пазисе от манивелата може много лошо да те ритне.

Коментар

Да не би нещо бензина да ти е лош, или да си объркал пропорцията на маслото.Ако искаш пробвай с друг бензин, но никога не му капвай през отвора за свеща, както правихме на руските машини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X