Здравейте,колеги
Имам следният проблем възникнал при Cagiva W8 1998.
Преди 2 седмици реших,че е време за малко промени по Cagiva-та.(главно с козметична цел)
1.Свалих резонатора да го почистя.Почистих го идеално
.Взех си нов уплътнителен пръстен...
боядисах то и така...Идеално стана.
2.Свалих свеща,която беше Beru X -4 електродна.Зех си и една нова NGK B9ES
3.исках двигателя да си се маже под-мой контрол
.Помпичката за маслото я изолирах като изпилих щифта,от който се развърта от двигателя.Сега просто не се върти,но пак си е там!
.Там е защото жилото от ръчката за газта влиза в нещо като разклонител,като от него единият изход влиза в карбуратора,а другият към тази маслена помпа.Но се оказа ,че ако , махна (помпата) не ми си връщаше ръчката за газта,защото на помпичката има пружинен механизъм,който явно е връщал газта.Та така помпичката си е там,но само за да може да ми връща газта.
4.Козметичните промени няма да ги споменавам........
Така.....До тук всичко добре,ама тръгвам аз да паля мотора.(вече с мазане от моя страна(29-30г.на литър)
иии дааа
просто не пали.Искра на свеща има доста добра,но след ката пробвам да го паля с бутане като сваля свеща,цялата е удавена в бензин.Продухвам после и пак и пак и НЕЩЕ
.
Значи,компресия има доста добра,Ток на свеща ИМА бензин също,ама не пали
Искам да знам дали това може да се дължи на карбуратора,да преобогатява сместа и така да задавя мотора
и ако е това как да го оправя.То е ясно,че тряа се разглабя карба,а и междудругото мисля,че е задръстен защото няма цедка преди него,а като свалих резервоара,имаше доста доста мизерии
.
Другото ми питане е дали този проблем със невъзможността да запали може да се дължи нещо на резонатора
,аз мисля,че не -но нека по опитните дадат мнение
и със двете свещи BERU X И NGK неще да запали,дори и непрепуква???Като пробвам с бутане да го паля,мирише на бензин,но никакав знак на живот....
Моля дайте някви съвети,че вече се побърквам с тая италянка
!!
Благодаря!!!!
Имам следният проблем възникнал при Cagiva W8 1998.
Преди 2 седмици реших,че е време за малко промени по Cagiva-та.(главно с козметична цел)

1.Свалих резонатора да го почистя.Почистих го идеално

2.Свалих свеща,която беше Beru X -4 електродна.Зех си и една нова NGK B9ES
3.исках двигателя да си се маже под-мой контрол

4.Козметичните промени няма да ги споменавам........

Така.....До тук всичко добре,ама тръгвам аз да паля мотора.(вече с мазане от моя страна(29-30г.на литър)

просто не пали.Искра на свеща има доста добра,но след ката пробвам да го паля с бутане като сваля свеща,цялата е удавена в бензин.Продухвам после и пак и пак и НЕЩЕ

Значи,компресия има доста добра,Ток на свеща ИМА бензин също,ама не пали
Искам да знам дали това може да се дължи на карбуратора,да преобогатява сместа и така да задавя мотора

Другото ми питане е дали този проблем със невъзможността да запали може да се дължи нещо на резонатора

Моля дайте някви съвети,че вече се побърквам с тая италянка

Благодаря!!!!
Коментар