Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кривка за CR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кривка за CR250

Първо да уточня че мотора е двутактов ЦР250Р. В началото където започва кривата (резонатора) от самия цилиндър се захваща с две пружини преди време сложих нови пружини но пак не уплътнява добре капе масло и ми казаха че губи компресия заради този луфт и трябва да сменя гумения семеринг, който уплатнява там отвора. Днес разкачих всичко и се оказва че нямаше никакъв семеринг просто тръба влиза в тръба. Някой да има подобен проблем и дали оказва сериозно влияние на вървенето на мотора.
    Иначе съм решил да взимам спортен резонатор ама ще е чак на пролет!
    Последно редактирано от borisgp; 01-09-08, 11:43.
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

До: За Кривата пак ?

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
    Първо да уточня че мотора е двутактов ЦР250Р. В началото където започва кривата (резонатора) от самия цилиндър се захваща с две пружини преди време сложих нови пружини но пак не уплътнява добре капе масло и ми казаха че губи компресия заради този луфт и трябва да сменя гумения семеринг, който уплатнява там отвора. Днес разкачих всичко и се оказва че нямаше никакъв семеринг просто тръба влиза в тръба. Някой да има подобен проблем и дали оказва сериозно влияние на вървенето на мотора.
    Иначе съм решил да взимам спортен резонатор ама ще е чак на пролет!
    Аз мисля,че не би трябвало да губи компресия от там нали само капе масло не ти се е променил звука да ти гърми направо от цилиндара.По принцип има там един О-пръстен които сигурно ти е паднал.Имаш ли канал на резонатора на края кадето влиза в цилиндара там се слага.
    0888 074 049

Коментар

Значи въпросния О- пръстен го няма там или е изпаднал или незнам ,иначе канала го видях и поръчах уплътнението ,но ще дойде чак след 10 дни. До тогава ще сложа обикневенно гумено пръстенче временно ,че мотора изменя звука от известно време и на моменти не върви като хората ?

Коментар

Значи въпросния О- пръстен го няма там или е изпаднал или незнам ,иначе канала го видях и поръчах уплътнението ,но ще дойде чак след 10 дни. До тогава ще сложа обикневенно гумено пръстенче временно ,че мотора изменя звука от известно време и на моменти не върви като хората ?
        Ако изгори гуменото пръстенче навии азбестово въже пак ще стане щом е за временно
        0888 074 049

Коментар

To ще изгори със сигурност ,ма се надявам да дойде по скоро пратката та да сложа каквото трябва.
          Иначе такова азбестово въже къде мога да си намеря?

Между другото тва Сузуки на на снимката твойто ли е ,доволен ли си от двутактовата машината ?

Коментар

преди да сложиш кривката намажи я със силикон термо устоичив той ще уплътни и няма да издиша
            Гората ражда хора полето тикви !

Коментар

е дали ще мога да го изчегъртам после незнам ,хич не ми се ще да побългарявам ма пусто снабдяване с части ............минимум 1 седмица трябва да се чака.

Коментар

До: Кривка за CR250

Май не си поръчвал често части, иначе щеше да си наясно какъв умопомрачително кратък срок е една седмица за доставка на части за японски мотор.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От ХОнда като ги поръчам идват за две седмици обаче цената е ...без коментар иначе от Самоков едни познати вкарват редовно части и горе долу през 10 дена пътува камьон и добре че са те !

Коментар

От ХОнда като ги поръчам идват за две седмици обаче цената е ...без коментар иначе от Самоков едни познати вкарват редовно части и горе долу през 10 дена пътува камьон и добре че са те !
                    Аз мисля че със силикон няма да стане щото ще го издуха компресията.Там не влиза плътно а има разстояние за О-пръстена и от там ще го издуха
                    0888 074 049

Коментар

Аз имам абсолютно същият проблем. И при мен влизат тръба в тръба... и оплатнението не струва нищо. Имаше накакъв материал от който може да си изрежеш оплатнение. Ще видя как се казваше материала. Той не гори, и го използват при такива случей. Аз моят проблем още не съм го оправил, защото не съм търсил такъв материал. Аз също мислех със силикон, но ми казаха, че няма да стане...
                      Пази душата си, не гумите!

Коментар

Аз днес сложих намотка от азбестово въже в канала и купих две по сериозни пружини ...стана много добре за сега и звука се оправи и не тропа ма още не съм го пробвал на пистата да видим как ще е след 2 часа скачане иначе ако държи , оригиналното уплътнение което чакам може да остане в резерва ?

Коментар

Аз днес сложих намотка от азбестово въже в канала и купих две по сериозни пружини ...стана много добре за сега и звука се оправи и не тропа ма още не съм го пробвал на пистата да видим как ще е след 2 часа скачане иначе ако държи , оригиналното уплътнение което чакам може да остане в резерва ?
                          +1
                          0888 074 049

Коментар

Абе хора какви ги приказвате, я се упонете малко.
                            До нас има магазин "пневматик" в който има всевъзможни чарколаци които не се намират в обикновенните железарии.
                            Разбирате какъв е оригиналния размер на пръстена и си го купувате оттам, ако го нямат 90% ще ви доставят същия а 100% някой който е почти същия. Единственото изискване е да си вземете пръстени от Витон които издържат напъните на излизащите газове и няма нужда да мажете или да навивате каквото и да било. Малко са скъпички но пък всичко става 6.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

-тия пръстенчета се сменят по принцип ..всеки път като махате ауспуха..въпреки че сменям пръстените..мажа и със силикон добре ..-помага и той все пак ..на към 40 тирстия моточас пак се поиздухват пръстените..искат си смяна просто от време на време..макар че преди като карах рм125..за сигурно над 300 моточаса нито веднъж не съм го сменил този пръстен и не беше мръднал ..но на 125 ауспусите са леки и не мърдат толкова..тва дето ви е казал краси..става -потърсете такива или подобни пръстени има ги по магазините и струват стотинки..иначе-може да си вземете оригинални от ктм представителя-имат ги в наличност и са по около 4лв до колкото помня..все от някой модел ктм ще станат на тази хонда ..между другото -имал съм 2 такива хонди до сега във времето ..когато нямаше още никакви части -правех си ги тогава със силикон си ги уплътнявах и си държеше по много време..просто си има някои неща които да се спазят и става и със него

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X