Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ СПОРТ и една идея за 2 свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ИЖ СПОРТ и една идея за 2 свещи

ъъъ, мразим 6 волта. Пак може, ама сами по себе си 6-те волта са повод да не работи нещо. Я виж да го направиш на 12.

Коментар

Това танго сме го играли преди хххх години. Ако успееш да го направиш, което е напълно постижимо, ще почне да пали преди да си забил стойката в бетона, но има един страничен ефект. Купуваш си N броя бутала, щото точно под свеща сложена на мястото на декомпресора прогаря буталото за норматив. Успех
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...влошено смесообразуване заради насрещен вятър в карбуратора, недостатъчен дебит на бензина (това е даже много вероятно).
        Виждал ли си мотоциклет наживо?
        А за двете свещи - доста мотори, вкл. Африка Туйн, Трансалп са с по две свещи, като при RD03-04 e реализирано с по две бобини на цилиндър. При RD07 e с една разделена.
        Смисълът е по-скоро надеждност, защото карах известно времес познавателна цел с две извадени лули и не забелязах каквато и да е разлика откъм динамика и разход.
        Специално при ИЖ Спорт не виждам абсолютно никакъв смисъл от подобно нещо. Там и без друго буталата са консуматив... Единствено си струва да се направи безконтактно запалване. Пропускането на тактове обикновено се дължи на инертността на и без друго криво конструираното чукче в комбинация с кофти центровка. Декомпресорът си е повече от необходим.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Виждал ли си мотоциклет наживо?
          А за двете свещи - доста мотори, вкл. Африка Туйн, Трансалп са с по две свещи, като при RD03-04 e реализирано с по две бобини на цилиндър. При RD07 e с една разделена.
          Смисълът е по-скоро надеждност, защото карах известно времес познавателна цел с две извадени лули и не забелязах каквато и да е разлика откъм динамика и разход.
          Специално при ИЖ Спорт не виждам абсолютно никакъв смисъл от подобно нещо. Там и без друго буталата са консуматив... Единствено си струва да се направи безконтактно запалване. Пропускането на тактове обикновено се дължи на инертността на и без друго криво конструираното чукче в комбинация с кофти центровка. Декомпресорът си е повече от необходим.
          Той моя дори не е спорт, а древната "Планета 2" от 'иляда деветстотин шестдесет и девета година
          Тоя руски боклук под кодовото име декомпресор го изхвърлих точно два дена след като подкарах мотора, единствената му функция (поне при мен де) беше да олива цялата глава с мазньоч и да ми цапа дясното коляно, извадих го почистох го от набилите се стружки и боклуци, и отново същата история...
          Единствения ми проблем ми е с паленото е поради това, че вече 3та манивела чупя и в момента се пали на "чакмак байр"
          Иначе никога не ми се налагало да го ритна повече от 2-3 пъти за да запали, но понеже явно съм дал повечко предварение (той пък иначе няма душа...) се опитва да ме ритне, ама крака ми е тежък и изронва шлиците долу на лоста... Та затова ми стана интересна тая система с двете свещи.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24082010212.jpg
Прегледи:2
Размер:249.7 КБ
ID:5303831
          Пък колкото до буталата имам някое и друго излишно та може да си позволим някой и друг екперимент

Коментар

Оправи си декомпресора. Трябва конусът да ляга плътно в леглото си, пружината му да е стегната и управляващото го жило да има хлабина. Освен, че ще пали значително по-лесно, значително намаляваш риска манивелата да ти строши крака или да те изстреля в Орбита...
            А това ИЖ, за разлика от Спорта става за употреба.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
              Тоя руски боклук под кодовото име декомпресор го изхвърлих точно два дена след като подкарах мотора, единствената му функция (поне при мен де) беше да олива цялата глава с мазньоч и да ми цапа дясното коляно, извадих го почистох го от набилите се стружки и боклуци, и отново същата история...
              При тази не много ефикасна спирачна система, декомпресорът върши чудна работа при убиване на скоростта

Ако ти се експериментира е друг въпрос.

Или пружината на декомпресора или клапанчето са заминали и за това пуска. И в двата случая решението е НОВ. Струва смешни пари - 9лв.
              Аз си купих преди няколко месеца и е екстра.
              По мое мнение ефект от две свещи няма да имаш. Решението е центровка на "суперсложния" карбуратор, безконтактно запалване и нова свещ - тези 3 неща правиш и мотора става почти вечен.
              Последно редактирано от Evgeni Enduro; 16-09-11, 14:32.
              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

А убава работа!! Амчи момчета ,махаики дедомпресора вие лишавате Ижето от наи- добрата екстра приежавана единствено от него и Ковровеца!! Дааа, нямате представа когато ви се изпречи сдадо овце на пътя и веднъж дваж опънете онова малко лостче ппрршшштттт веднага пътя е чист!! Няма такова щастие!! Така че ИЖето няма да му вдигнете конете ,ами си слагаите оная джаджа!! Аиде успех!! Кака ви Дидка!!

Коментар

а
                  Първоначално публикуван от ЕМ ДИ ТИ Преглед на мнение
                  А убава работа!! Амчи момчета ,махаики дедомпресора вие лишавате Ижето от наи- добрата екстра приежавана единствено от него и Ковровеца!! Дааа, нямате представа когато ви се изпречи сдадо овце на пътя и веднъж дваж опънете онова малко лостче ппрршшштттт веднага пътя е чист!! Няма такова щастие!! Така че ИЖето няма да му вдигнете конете ,ами си слагаите оная джаджа!! Аиде успех!! Кака ви Дидка!!
                  Сори за спама но не сдържах! Кака ви Дидка(Чичка Фърка) говори също като чичко Фър.Вярна е приказката, че с какъвто се събереш такъв ставаш.
                  Относно темата за Ижето- винаги съм бягал от тези машини като дявол от тамян (на млади години гонех вятъра с ЧЗ) но това е друга тема.
                  Аз бих оправил декомпресьора.
                  Последно редактирано от VESO4AR; 16-09-11, 22:04.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X