Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор Suzuki RM125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Карбуратор Suzuki RM125

Първоначално публикуван от naughty_boy Преглед на мнение
    Знам ги тези работи, но благодаря. За чугунена риза и дума да не става. А знаеш ли къде да проверя коя година е?
    това не зная, но е след 90г. виж по номер на двигателя.
    Буталата мисля,че са еднакви. Питай Goblin.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ще му пиша на лично. Благодаря! Ти ме успокои. Аз си мислех, че е 84-85 както каза Димитър. Дано да е след 90.
      '05 Suzuki RM 250

Коментар

Първоначално публикуван от naughty_boy Преглед на мнение
        Ще му пиша на лично. Благодаря! Ти ме успокои. Аз си мислех, че е 84-85 както каза Димитър. Дано да е след 90.
        Може и Димитър да е прав.. Сега загледах снимките... верно май е по-стар..
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега от първата снимка като го гледам ми мяза че има някаква разлика по сглобката кривка/цилиндър - седи все едно е разтворено, или все едно има гарнитура с различна дебелина - добре ли е уплътнено там ?

Що се отнася до ризите - фирмата чиито бутала продавам правят и ризи, не знам дали са чугунени или не, но са си яки пари. Не знам дали имат нещо общо с ризите за които говорите, но не ми се виждат евтино решение. Достатъчно скъпи са за да са добри, поне аз съм на този принцип. Но е факт че не разбирам много от ризи.

Що се отнася до делорто-то - няма такова животно на японски мотор. Няма начин да е оригинален.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Моторът е след 1985 с тая двойна рамка и преден диск.
            Номера на двигателя който ми прати на лично обаче съответства на модел D, който е 1983 та година.
            Но пък тези двигатели нямат всмукателната клапа която виждам на снимката. Сигурен ли си че почва с F106 номера на двигателя ?

Въпреки че като се замисля работата май е ясна. Може и да греша де. Боднали двигател от 1983 модел в тази рамка. След това стария цилиндър е дал фира, и са го сменили с цилиндър от по-нов модел на който има фланец за клапа. Оригиналния карбуратор (ако въобще са го имали) не е ставал, и са сложили италиянското чудо. Как да ти кажа, не виждам начин да ти идентифицираме цилиндъра та да намерим правилното бутало.

Коментар

Има вариант да пробваме с някое втора употреба бутало от РМ или някоя друга 125-ка. У нас имам 4-5 такива бутала, които са поизносени но поне не са надрани.
              Премери колко е диаметъра на буталния болт, диаметъра на буталото ( в долната му част) , дължината на буталото, разстоянието от ръба на челото на буталото до оста (приблизително) на буталния болт.
              Ако е късмет може да се намери нещо.

Както е казал Гоблин - този мотор е уникална кръстоска от модели на РМ125
              2010 CRF 250 R

Коментар

Сигурен съм че е така номера на двигателя. Цилиндъра не е надран. Има няква риза. Мале такава риза не съм виждал. Толкова добре направена, че нямам думи. Не е правена в България. Татко утре ще ходи до Гърция за части и ще провери за бутало. Утре вечер най-вероятно ще пиша. Нека Гоблин да ми пише на ЛС или тук в темата колко струва такова бутало и сегмент да кажем за '83 година.
                '05 Suzuki RM 250

Коментар

Аз май не съм много в час какви точно ризи се правят в България, за това и по-горе писах че не знам защо в България ризата се счита за калпаво решение.

За мен риза е ето това:

И както писах по-горе - не знам чугунена ли е каква е, но си е качествен и скъп продукт. За твоя мотор е около 240лв.

Буталата ти са 150лв комплекта - независимо 1981-84 ли са или 1985-86. Комплекта включва бутало, сегменти, болт, зегерки, но не включва иглено лагерче. Лагерчето е 20лв.

Но ми трябва точния ремонтен размер който ще ти трябва, за 85-86 имаш избор почти до 2мм над оригинала, през 0.25мм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X