Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
    За 10км маслото буквално си изтече през ауспуха и не можа да направи много нагар.Прегледах го и почистих ауспуха, беше пълен с масло. Явно толкова му е силата. Не знам ако сложа ново бутало, дали ще има голяма разлика (в момента съм с втора употреба).
    Цилиндъра ми е маркиран с "А", а буталото е 53,98мм. Ако реша да слагам ново същият размер ли трябва да е или 53,99мм?
    Ако решиш да правиш нещо- направи го както трябва! Попитай в магазина на кой ремонтен размер отговаря твоето бутало и си вземи бутало следващ размер /при условие че цилиндъра ти няма зверски надирания които да наложат да пропуснеш един размер/. После с новото бутало носиш цилиндъра на шлайф и там ти го престъргват колкото е необходимо.
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Прав си, това е процедурата, ама цилиндъра е никасилов и няма надирания. Ако го шлайфат няма ли да му съборят покритието?

Коментар

Прав си, това е процедурата, ама цилиндъра е никасилов и няма надирания. Ако го шлайфат няма ли да му съборят покритието?
        Никасила НЕ СЕ ШЛАЙФА !!!
        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
          Никасила НЕ СЕ ШЛАЙФА !!!

Мдаа, прав е Димитър, съжалявам, ама не съм видял, че цилиндъра ти е такъв. Силно се съмнявам да побере по-голямо бутало от предишното,/ дори и с такава малка разлика ако въобще намериш такова/, тъй че според мен ти трябва същото бутало. Но нека се изкаже и някой по-запознат, защото не съм се сблъсквал с ремонт на никасилон двг и може и да греша !
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Не бил проблема в буталото а в карбуратора, свеща беше черна, оправих го и сега е фурия.
            Изминал съм почти 1000км след ремонта и да чукна на дърво проблеми с двигателя нямам. Изглежда добре съм балансирал вала.
            Благодарности на всички, които се включиха в темата.

Коментар

ако са ти пробутали боклуци за оригинални части нормално е да има луфтове. на мен заради два грозни сегмента(по-тесни от каналите на буталото) ми се разби лагера на бут.болт и иглите напраиха всичко на кайма в картера от там челото на буталото, ризата, главата, свеща... От десет или 12 игли в лагера намерих само 2, останалите през прозорците и ...
              В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
              Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Защо мислиш, че сегментите са причина за повредата?
                Последно редактирано от Димитър; 28-08-08, 16:43.

Коментар

Защо мислиш, че сегментите са причина за повредата?
                  Защото не разбира от двигатели. Ако разбираше - първо нямаше да сложи сегменти които "хлопат" и второ щеше да спре мотора още преди да е смлял целия двигател. Кой знае колко време е имало предупредителни звуци ама кой да чуе?!
                  2010 CRF 250 R

Коментар

1-во че сигментите даже не ги бях виждал преди тва!
                    2-ро ремонта го направи един майстор* ( готов ли е мотора- да ве, супер е )
                    3-то двигателя блокира на 100м от сервиза, а и за шумовете мотора винаги е бил само с 25см колектор( не си чуваш мислите пък..)
                    И съм сигорен че е било от сигментите понеже като го отворих в нас бяха само 3/4 широки от канала. И при всеки ход на буталото като играят нагоре надоло в каналите сигорно са скъсали сепаратора или нещо друго около болта с вибрациите от това "играене".
                    Последно редактирано от _-McCoy-_; 28-08-08, 22:09.
                    В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
                    Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
                      1-во че сегментите даже не ги бях виждал преди тва!
                      2-ро ремонта го направи един майстор* ( готов ли е мотора- да ве, супер е )...
                      Ами познал съм че не разбираш от двигатели иначе ремонта сам щеше да си го направиш
                      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                        Ами познал съм че не разбираш от двигатели иначе ремонта сам щеше да си го направиш
                        На чисто нов мотор при проблем на 4-тия месец и малко познания тогава(страх да го пипна) как да се метна сам двител да цепя.
                        П.П. се пак никой не се е родил и извикал 2Т харчи повече за 1Kw час от 4Т но бяга повече за кубиците си..(примерно)
                        Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
                          На чисто нов мотор при проблем на 4-тия месец и малко познания тогава(страх да го пипна) как да се метна сам двител да цепя.
                          П.П. се пак никой не се е родил и извикал 2Т харчи повече за 1Kw час от 4Т но бяга повече за кубиците си..(примерно)
                          Щом е бил нов мотора, значи трябва да е имал и книга - ръководство за подръжка и ремонт с него. Хонда имат един такъв лаф - "нещото което най-много те пази от проблеми е направено от хартия"
                          Никой не се е родил научен разбира се, а книгите са затова - да се научиш по лесния начин без да ти се чупи мотора
                          Какъв е твоя мотор? Поне да му намерим книгата ако неможе с друго да помогна.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Какъв е твоя мотор? Поне да му намерим книгата ако неможе с друго да помогна.[/quote]

Много благодря Мите"ако позволиш" , услугата ти би ми била невероятно полезна, но преди две године, все пак благодаря. От както стана този проблем с мотора му научих частите на изуст, понеже въпреки нов нямаше никакви документи(мисля че ме разбра).
                            Наистина от инструкциите по важно нещо няма понеже вече работя като отговорник техническа подръжка на ССТ и при тези скъпи машини няма място за грешки. Но дори цената да не е 5 или 6 цифрена сума за всеки е много кофти момента когато всичко се скапе, спокойно си казвам че нямам "опит" в моторите но като цяло механизацията ми е хляба и затова е този форум.
                            Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

От: Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Колеги можете ли да ми препоръчате майстор на колянови валове на двутактови мотори ,че вала на Мз-то ми даде фира имам 2 вала единия със прецакана биела а на другия му е скъсана резбата там дето се навива привода на оборотомера и притиска съединителя.Ще може ли от двата да се направи един и евентуално ако може да ми дадете начин за връзка на майстора който ги прави,аз съм от София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X