Възможно ли е да се ремонтира колянов вал на 2т мотор със счупен лагер на биелата?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?
Свий
X
-
До: Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?
Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнениеВъзможно ли е да се ремонтира колянов вал на 2т мотор със счупен лагер на биелата?
Коментар
-
Ремонта на к.вал е прецизна и трудна работа и не е за всеки майстор. Преди време съм носил на Кава КХ 250 и на скутера ми при един майстор тук в София- Чавдаров се казваше, ако не се лъжа, бивш преподавател във Вилхем Пик /Хенри Форд/ Мисля, че и от там му бях изнамерил координатите !?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Смених биелата лагера и биелния болт на коляновия вал.Въпреки , че всичко е ново, при разклащане биелата дава 1мм отклонение при буталния болт.Това нормална хлабина ли е за 110мм биела(за 125куб.) и колко е допустимата хлабина преди да се смени отново?
Ако не можете да ми отговорите конкретно,кажете ми долу горе на какъв период се прави този ремонт?
Благодаря ви предварително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнениеСмених биелата лагера и биелния болт на коляновия вал.Въпреки , че всичко е ново, при разклащане биелата дава 1мм отклонение при буталния болт.Това нормална хлабина ли е за 110мм биела(за 125куб.) и колко е допустимата хлабина преди да се смени отново?
Ако не можете да ми отговорите конкретно,кажете ми долу горе на какъв период се прави този ремонт?
Благодаря ви предварително.
Коментар
-
не знам какво си сътворил, но силно ме съмнява да успееш да си балансираш вала, а дори и да постигнеш някакъв задоволителен на пръв поглед резултат, не искам да съм на мястото на лагерите и другите детайли в този двигател2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
След като лагера ,биелата и чопа са сменени неможе да има луфт нагоре надоло освен ако не си изгубил половината игли на лагера.Но луфта изобщо не е нормален,там луфт не се допуска а ремонт се парави когато се наложи а не през даден период.0888 074 049
Коментар
-
Хлабината е при мърдане на ляво и на дясно към маховиците.Горе и долу няма хлабина.А ако чакам пак да се строши лагера на биелата, ми излиза много солено, защото повлича след себе си буталото и цилиндъра. Когато си купуваме стари мотори от автокъщи и пазари,половината от които са събирани от моргите,знаем ли как са балансирани?Ще поема риска пък ще видим какво ще стане.
Коментар
-
За да разбереш дали е балансиран добре вала, трябва да го сложиш м-у центри ( например на струг) и с микрометричен часовник да измериш какво отклонение дава при въртене в областа на лагерните шийки. Отклонението не трябва да е повече от 2- 3 стотни.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lakata Преглед на мнениеЗа да разбереш дали е балансиран добре вала, трябва да го сложиш м-у центри ( например на струг) и с микрометричен часовник да измериш какво отклонение дава при въртене в областа на лагерните шийки. Отклонението не трябва да е повече от 2- 3 стотни.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар