Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Възможно ли е да се ремонтира колянов вал на 2т мотор със счупен лагер на биелата?

До: Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Разбира се че "ДА"ето и едно gsm-che 0888 237 514 може да питаш човека е от Карлово ако ти е далеч потърси друг
    0888 074 049

Коментар

Благодаря ти за информацията Наско.
      Някой знае ли за такъв майстор в Стара загора или окръга?

Коментар

Аз знам такъв скайпа ми е buker-t5
        Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
        [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
          Възможно ли е да се ремонтира колянов вал на 2т мотор със счупен лагер на биелата?
          София - 0887 82 60 99

Коментар

Ремонта на к.вал е прецизна и трудна работа и не е за всеки майстор. Преди време съм носил на Кава КХ 250 и на скутера ми при един майстор тук в София- Чавдаров се казваше, ако не се лъжа, бивш преподавател във Вилхем Пик /Хенри Форд/ Мисля, че и от там му бях изнамерил координатите !?
            2015 KTM EXC 450 six days Argentina
            Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Реших да си го ремонтирам сам, пък ще видим какво ще стане.

Коментар

Смених биелата лагера и биелния болт на коляновия вал.Въпреки , че всичко е ново, при разклащане биелата дава 1мм отклонение при буталния болт.Това нормална хлабина ли е за 110мм биела(за 125куб.) и колко е допустимата хлабина преди да се смени отново?
                Ако не можете да ми отговорите конкретно,кажете ми долу горе на какъв период се прави този ремонт?
                Благодаря ви предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
                  Смених биелата лагера и биелния болт на коляновия вал.Въпреки , че всичко е ново, при разклащане биелата дава 1мм отклонение при буталния болт.Това нормална хлабина ли е за 110мм биела(за 125куб.) и колко е допустимата хлабина преди да се смени отново?
                  Ако не можете да ми отговорите конкретно,кажете ми долу горе на какъв период се прави този ремонт?
                  Благодаря ви предварително.
                  На каде има луфт? В страни, или нагоре и надолу? Как го балансира?

Коментар

не знам какво си сътворил, но силно ме съмнява да успееш да си балансираш вала, а дори и да постигнеш някакъв задоволителен на пръв поглед резултат, не искам да съм на мястото на лагерите и другите детайли в този двигател
                    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

След като лагера ,биелата и чопа са сменени неможе да има луфт нагоре надоло освен ако не си изгубил половината игли на лагера.Но луфта изобщо не е нормален,там луфт не се допуска а ремонт се парави когато се наложи а не през даден период.
                      0888 074 049

Коментар

Хлабината е при мърдане на ляво и на дясно към маховиците.Горе и долу няма хлабина.А ако чакам пак да се строши лагера на биелата, ми излиза много солено, защото повлича след себе си буталото и цилиндъра. Когато си купуваме стари мотори от автокъщи и пазари,половината от които са събирани от моргите,знаем ли как са балансирани?Ще поема риска пък ще видим какво ще стане.

Коментар

Щом е настрани луфта нее фатално.Но си написал ,че дава отклонения при буталния болт аз го разбирам като радиален луфт затова ти казвам .Ако е балансиран добре ще кара но зависи как си го балансирал и на какво.УСПЕХ
                          0888 074 049

Коментар

За да разбереш дали е балансиран добре вала, трябва да го сложиш м-у центри ( например на струг) и с микрометричен часовник да измериш какво отклонение дава при въртене в областа на лагерните шийки. Отклонението не трябва да е повече от 2- 3 стотни.

Коментар

Първоначално публикуван от Lakata Преглед на мнение
                              За да разбереш дали е балансиран добре вала, трябва да го сложиш м-у центри ( например на струг) и с микрометричен часовник да измериш какво отклонение дава при въртене в областа на лагерните шийки. Отклонението не трябва да е повече от 2- 3 стотни.
                              Благодаря за съвета.Ще го измеря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X