Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонтира ли се коляновият вал на 2т мотор?

Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
    Хлабината е при мърдане на ляво и на дясно към маховиците...
    Тази хлабина е нормална.
    Виж балансирането на вала е тънка работа. Трябва да го направи някой който знае как и къде се мери и колко трябва да е максималното отклонение
    2010 CRF 250 R

Коментар

Измерих вала, зглобих двигателя, качих го на рамката,свързах му всички неща и....УЖАС .Намерих една шайба.
      Веднага се сетих, че от дясно на основния лагер бяха 2 шайби,а аз сложих1, ама малко късно.
      Та сега се чудя, да го разглобявам ли, да го паля ли?
      Един приятел ми казва "ще върви така", ама аз съм малко притеснен.
      Вие какво мислите?

Коментар

Мислим че трябва да хванеш приятеля и да го накараш да изяде шайбата.

Вече си отработил процедурата по сваляне и разглабяне, действай. Успех.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Според мен и така няма да има проблем няколко километра, но после ще ти направи мизерия и ще сенабуташ повече.Кофти тръпка. Днеска на работата един колега разглобил цялата задница на 1 атв да смени 1 втулка при кардана и в цялото бързане се оказа че е разглобил грешно АТВ!
          [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Измерих вала, зглобих двигателя, качих го на рамката,свързах му всички неща и....УЖАС .Намерих една шайба.
            Веднага се сетих, че от дясно на основния лагер бяха 2 шайби,а аз сложих1, ама малко късно.
            Та сега се чудя, да го разглобявам ли, да го паля ли?
            Един приятел ми казва "ще върви така", ама аз съм малко притеснен.
            Вие какво мислите?
            Или ще разбие гнездо или лагер и то за нищо време

Коментар

Сложих шайбата, сглобих го и днес го покарах.Няма вибрации, няма необичаен шум, двигателя звучи добре,обаче много пуши.Реших че е от маслото с което мазах частите и излязох да го "поиздухам". След 10км форсаж по улиците мъглата след мен си остана.Прибрах се и видях, че е изгорил половината масло на скоростите(около 500мл). Сега се чудя от гарнитурата ли е, или от семеринга.Продават ли се комплект гарнитури или трябва да си режа сам?
              Според вас кое от двете е причина за такъв висок разход на масло?

Коментар

Сложих шайбата, сглобих го и днес го покарах.Няма вибрации, няма необичаен шум, двигателя звучи добре,обаче много пуши.Реших че е от маслото с което мазах частите и излязох да го "поиздухам". След 10км форсаж по улиците мъглата след мен си остана.Прибрах се и видях, че е изгорил половината масло на скоростите(около 500мл). Сега се чудя от гарнитурата ли е, или от семеринга.Продават ли се комплект гарнитури или трябва да си режа сам?
                Според вас кое от двете е причина за такъв висок разход на масло?
                От личен опит залагам на семерингите- имал съм същият проблем преди години на един Ковровец, а после и на една Симсонка
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Така и не разбрах каква марка и модел ти беше мотора ?
                  Имам няколко комплекта гарнитури за японци ако не се лъжа.

Също е възможно да си понарушил плоскостите ако при цепенето на двигателя си ползвал отвертки и подобни, а не скоби.

Коментар

Не съм ползвал отвертки, обаче няколко пъти го стягах без шайбата и сигурно се е премачкала повече.
                    Мотора е Априлия-РХ125 -Ротакс123. Ако имаш гарнитури свиркай

Коментар

Уви, за такъв не мога да ти намеря пълен комплект.

Коментар

Както каза колегата по-горе, най вероятно са семерингите! По същият начин на един Ковров все му бягаше центровката и харчеше масло! Но там много лесно се разбира дали са семерингите: Слагаш пръста на отвора дето се налива маслото и ако прави вакуум-те са!!!
                        При теб незнам дали тоя номер ще даде положителен резултат!?
                        Последно редактирано от Evgeni Enduro; 17-06-08, 18:03. Причина: допълнение
                        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                        А+
                        LZ1DRZ

Коментар

Не виждам причина да не даде резултат. Благодаря за съвета, ще пробвам.
                          Много се надявам да е гарнитурата, че ще реша проблема по бързо.

Коментар

Прави бяхте, семерингите са, и двете бяха за смяна.
                            Сглобих го и с първото ритане - часовник. Изчезна шума от старите лагери и двигателят работи много по тихо. Тествах го около 30 км с мръсна газ и издържа - няма вибрации, няма шум, всичко с вала изглежда наред. Обаче много разочарован останах от вървенето. Един приятел с МЗ150 ме изпревари. Вярно, че преди ремонта мотора беше с кит "Полини" и очаквах да върви по- малко, но той стана като "куцо магаре". Сега на ниски обороти върви по добре, ама не ще да се реже както преди.

Коментар

След изгореното трансмисионно масло почисти ли хубаво прореза за изходящи газове и ауспуха? Защото ако е направил нагар със сигурност ще ти изчезват високите обороти !!!
                              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

За 10км маслото буквално си изтече през ауспуха и не можа да направи много нагар.Прегледах го и почистих ауспуха, беше пълен с масло. Явно толкова му е силата. Не знам ако сложа ново бутало, дали ще има голяма разлика (в момента съм с втора употреба).
                                Цилиндъра ми е маркиран с "А", а буталото е 53,98мм. Ако реша да слагам ново същият размер ли трябва да е или 53,99мм?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X