Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Different_Soul's MZ TS 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Different_Soul's MZ TS 250

Това е моята машина, за която толкова много ви говорих и писах ;>
    Това.................... е моето ендуро !

С тази машинка си правя аз крос-а ама както трябва крос а не ... измишлиотини ;>
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Re: Different_Soul's MZ TS 250

Първоначално публикуван от Different_Soul
    ....С тази машинка си правя аз крос-а ама както трябва крос а не ... измишлиотини ;>
    добре че неса ти паднали мигачите още
    здрави ще да са
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Re: Different_Soul's MZ TS 250

Първоначално публикуван от краси
      Първоначално публикуван от Different_Soul
      ....С тази машинка си правя аз крос-а ама както трябва крос а не ... измишлиотини ;>
      добре че неса ти паднали мигачите още
      здрави ще да са
      ----
      1-во Не работят !
      2-ро Предницата почти няма амортизация !
      3-то Не ми пука много за тях поради 1-та причина !
      4-то Наистина са здравички щом нямам почти никаква предница ! :>
      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
      [/CENTER]
      [/CENTER]

Коментар

Много сте скромни обаче със мненията ей !
        Само гледате и нищо не пишете Това оставя едно такова гадно чувство на отхвърленост..
        Определено ще бъда много доволен ако пишете и по някой коментар относно мотора а не само да гледате..
        Забележки... похвали (ако има изобщо) и така нататък ... определено очаквах повече заинтересованост..
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Какво да ти кажа - завиждам ти за машината ...

Сериозно - мерил ли си я колко килограма е ?
          айде като тръгнеш да си купуваш нов може да го пазарим
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba
            Какво да ти кажа - завиждам ти за машината ...

Сериозно - мерил ли си я колко килограма е ?
            айде като тръгнеш да си купуваш нов може да го пазарим
            Да ти кажа не е чак за завиждане , но не е лош мотора..
            Колкото до килограмите..... не е много лекичък особено с този 21 литров гюм и да ти кажа кара се зор, но това е заради предницата, заради лагерите най вероятно че не са смазвани скоро (най-вероятно)... а колкото до спазаряването ако знаеш колко пари съм хвърлил по него само като ти кажа сумата и веднага ще се откажеш.. но можем да си пратим все пак някое ЛС ако си мераклия...
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Браво бе
              Не знам на колко си години, но като ти гледам мотора си млад човек Избора на двигател е много добър - все пак той е бил победител в шестдневни състезания през 60-те години на 20 век. Рамката и окачването сигурно не са подбирани специално. Виж дали имаш масло в предницата и в задните амортисьори и ако няма вземи да ги допълниш. Ефекта е страхотен

От броя на снимките и от това което си написал разбирам че много си го обичаш този твой мотор (то май всички сме така).
              Ако искаш може доста да си го олекотиш и така хем ще върви по-бързо хем ще се кара по-лесно
              Като начало могат да се свалят разните там мигачи, километраж, фар и всичко което няма отношение към движението на мотора. После резервоара може да се смени с някой по-малък и по-лек и седалката да се направи по-малка и по-лека. Накрая се маха електролитния акумлатор и се сменя с по-малък сух
              Абе идеи колкото искаш
              Аспуха и той може много да се олекоти.
              Накрая ще стане с поне 15кг по-лек, а това никак не е малко.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Хаха едва ли ще си намериш купувач за този мотор, ама знае ли човек??
                Имам няколко въпроса:
                1.Защо на задния калник му е придадена такава форма?
                2.Защо не си намериш резервоар и седалка от някое малко ендуро и да му ги смениш тези тулупи?
                3.Защо не си го резнал този кюнец, той по-дълъг от мотора бе, не ти ли опира по бурдюрите??
                4.Защо въобще се занимаваш с това парче желязо, като за 500-600лв вече можеш да си намериш доста сносно ендуро(както направих и аз всъщност)
                5.Ако все пак искаш да се занимаваш, имам доста части за такива бангии-предни, задни газови амортисьори, драсни едно лс ако те интересува.
                Сега видях че на задния калник ти е номера, ти да не го караш и по пътя това?
                Дано не си се засегнал от някой от въпросите(но държа да отговориш на всичките )Но в гаража ми все още стои едно такова МЗ, макар и 251, което последните 2-3 години всяка пролет вкарвам между 200-300лв. и то продължава да си седи в гаража, затова съм го намразил...

Коментар

Ще гледам да го снимам мойто, то всъщност в по-голямата си част изпълнение на баща ми, той е стар моторджия, но дори с многото промени не е подходящо за офф...

Коментар

И от мен един съвет. Вземи поне му тунинговай ауспуха, че тоя на някой камък ще го отвориш като консервена кутия. Ти май не си карал много по чукарите с него?!
                    Иначе разбирам ентусиазма ти. И аз бях така като малък!
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

1-во Димитър: Аз лично съм на 17 години, 60 кила съм и съм 170 висок (ако иска някой и снимки имам да ме видите :> )Моторчето да ти кажа... найстина може да се улекоти, но сам няма как да се справя най вероятно сега ще го карам така и ще вида да го продам и може би ще успея и покрай бала да събера някоя пара и да зема една Хонда ХЛ600Р , която определено доста бяга...
                      ----
                      2-ро Гичев: Куповачи винаги се намират...а колкото до въпросите..
                      Калника това тамка което придава.............."странна форма" е парче пластмаса за да може да се закрепи номера иначе задния калник е от КТМ резервуара съм мислил за него, но като знам какви са мънички .. ако реша да ходя да карам повечко време... просто ще се налага да презареждам често понеже предполагам не гори малко..(все още не съм засякъл), Кюнеца какво да ви кажа сложих го преди 2 дни.. и в момента не искам да го барам за да не го урезеля като незнам каде да режа ... така че "кюнеца" е на 2-3 дни...горе долу !
                      Занимавам се защото това ми е първия мотор и ... смятам да се накарам да свърша поне сезона с него и тогава да го продавам ако ще го продавам... иначе че си е тухла тухла си е .... признавам а и особено с тая предница немам думи .., но пък от друга страна така заяквам докато го карам :> пък и като се научиш на трудното .... лесното след това ти е като децка игра.. !
                      Колкото до номера.... да взели сме го с бащата да може да се кара и по асвалт, нали все пак е ендуро
                      А за това ЕТЗ което каза ... незнам, но определено се заинтересувах от частите, които каза, че имаш особено пък от газовата предница.., защото аз точно такава си търся, но все пак първо ще пробвам да оправя тази .. Все пак това ми е първия мотор хора немога да знам кое е добре и кое не ако не съм имал собствен мотор преди... (когато го взимах нито знаех как се пробва нито нищо..., но както и да е)
                      А относно акомулатора........няма такъв.... запалването е електронно от Карпати
                      ----
                      3-то Жоро Хаджиев: Ауспуха както казах е от няколко дни пък да ти кажа освен да карам ходя на даскало и работя и вкъщи помагам каквото има а и на селото ходя да бачкам почивните дни така че и времето може да се каже че ми е скъпо...
                      ----
                      Ако някой има още въпроси и предложения да казва
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

ОХО Пич ти си много напред с материала значи, щом на тия години караш 250 кубиков мотор. Браво
                        Аз на 17 имах само 50 кубиково Балканче, колело и ролкови кънки
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar
                          ОХО Пич ти си много напред с материала значи, щом на тия години караш 250 кубиков мотор. Браво
                          Аз на 17 имах само 50 кубиково Балканче, колело и ролкови кънки
                          Ами да ти кажа чесно незнам дали съм напред, но това ми е първия мотор който имам и да ти кажа чесно обичам да му припомпвам съединителя доста :> то ще си покаже на закриването... дано да не се пада и закъсва.......много.......... :> иначе преди съм карал други мотори, но това ми е първият личен... :Р
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

Мдам и аз на 17 бръмчах със Симсон ендуро(много преправен), а пък на баща ми мз-то за пръв път го карах сам на 13-14 години, ама като си помисля да съм бил 35-40кг. Мз-то 150+ баща ми как не ме е поотупал не знам, пък тои само ми се скара
                            Имам една рамка, предни, задни амортисьори, и седалка от ЧЗ крос, предницата я бяхме сложили на Мз-то преди и е доста по-добра от мз-вата, сега е със предница от някаква стара Ямаха с барабанна спирачка е обаче пък е Showa
                            Сега поема доста по-добре бабуните, обаче за сметка на това задните амортисьори те "ритат"понеже са увелизавани с втулка, но така пък се втвърдяват, та все едно си на твърдо отзад.
                            Ауспуха...абе много си е гаден тоя ауспух както и да го погледнеш, обаче мотора върви най-добре с него, ние сложихме разширител от КТМ-крос125, с цафара от Хонда май(не че има значение)обаче в ниските мотора направо е умрял!
                            За разхода, ако се кара както трябва и някой му е направил правилната центровка мотора харчи под 3/100, Ямахата ми(ДТ125)под 5 не съм я свалял!

Коментар

Като каза за центровка аз моята трябва да я погледна наистина... защото определееееееееенно има вероятност да ми е малко "умрял" в ниските убороти и да неможе да работи както трябва наистина... макар че на 1-ва си го дигам само със газ... дори когато е студен
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X