Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изправяне на ауспух !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изправяне на ауспух !

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Именно за резонаторите имах предвид че НЕ ТРЯБВА да се ползва този метод с фризера.
    Най-отдолу на публикацията на английски пише "Внимание, ако пробвате да опънете резонатор по този начин е силно вероятно да се спука по шева, метода е по-скоро за четиритактови ауспуси".
    За това писах "за безшевни тръби".
    Я и аз да се включа. Гоблин в статията пише също, че тръбата е от CRF450X което ще рече МЕТАЛНА а искам да попитам какво мислите дали ще стане ако кривката е от R която е ТИТАНИЕВА а такава е на почти всички кросови модели. Аз си мисля че титана е по крехък и чуплив от стоманата . Мой приятел и познат тук Будин изкриви неговата така и търсиме решение но е от ямаха и е ТИТАН.
    Аз мисля да пробвам на мой риск и да споделя тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Я и аз да се включа. Гоблин в статията пише също, че тръбата е от CRF450X което ще рече МЕТАЛНА а искам да попитам какво мислите дали ще стане ако кривката е от R която е ТИТАНИЕВА а такава е на почти всички кросови модели. Аз си мисля че титана е по крехък и чуплив от стоманата . Мой приятел и познат тук Будин изкриви неговата така и търсиме решение но е от ямаха и е ТИТАН.
      Аз мисля да пробвам на мой риск и да споделя тук.
      Титана е по-пластичен от стоманата, нито е по-крехък.Нема страшно.
      Също и се заварява перфектно на аргон, но машината трябва да е професионална, със затихване.И подавания матерял трябва да е същия като заварявания, едно към едно
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
        Титана е по-пластичен от стоманата, нито е по-крехък.Нема страшно.
        Също и се заварява перфектно на аргон, но машината трябва да е професионална, със затихване.И подавания матерял трябва да е същия като заварявания, едно към едно
        Затова обикновенно се реже от самият елемент които се заварява ,за да се знае със сигурност че материала е еднакъв...
        MG RACING

Коментар

Ами мога да кажа едно голямо благодаря за съветите , мисля първо да пробвам с компресора и горелката и ако не стане продължаваме по другите сценарии ,дано и тенекето да издържи де ,че май били доста скъпички...Още веднъж благодаря за съветите и весела коледа на всички !
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

да с нагряване и след това раздуване с въздух ми изглежда наи-удачно ,но ако се стигне до рязане според мен го срежи както съм начертал на снимката с розова черта.И тоя мотор е 250 или поне резонатора е такъв.

пп абе маи не е намаляло много сечението ми се струва ,пък и си мисля ,че и след изправяне ,едно падане му е достатъчно за да стане пак така ,ако бях на твое място не бих го пипал...ем малко ше се укроти звяра ( малко като москал дефорсе...извинете френския ми ))) ))
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от RW*; 25-12-07, 16:25.
            много преди старта...

Коментар

Колега що не си караш мотора така . Кво толкова няма много да му вдигнеш мошността.Само можеш да си навлечеш някои яд.Даваи гас и да не ти пука.Те повечето двутактови са така,атвоя като гледам не е толкова зле. Поздрави и успех.

Коментар

Защо не пробваш с обратен чук, той оправя много ефикасно тези вдъбнатини на моята ямаха резерва от дясната страна е направо размазан сега го кисна с вода и си направих обратен чук, с помоща на телоподавка за вдлъбнатината се парва една шайба с помоща на кука закрепена към обратния чук се издърпва. Става почти като оргиналния вид е с много малки забелешки

Коментар

Изправяне на тръба

След едно добро падане изкривих тръбата на ауспуха на самите свивки и се получи нещо като преплескване,което не знам дали няма да души мотора.Та въпроса ми е да ли има някакъв начин да се изправят?Ако някой колега е имал подобен проблем моля да сподели как го е решил?
                  Прикачени файлове
                  [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първо с търсачката опита ли?
                    Ето една хубава тема по въпроса. Разгледай я.

Коментар

Три пъти я четох и се чудих да ли да пиша във нея,тя е за резонатор за 2Т.Видях и за техниката със замразяването,но не съм сигорен дали ще стане и за това исках някое и друго мнение на колеги дето са имали подобен проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                        Три пъти я четох и се чудих да ли да пиша във нея,тя е за резонатор за 2Т.Видях и за техниката със замразяването,но не съм сигорен дали ще стане и за това исках някое и друго мнение на колеги дето са имали подобен проблем.
                        Попитах те не заради това, че се съмнявам, че си търсил, ами защото напоследък търсачката нещо не работи както трябва, поне при мен... Що така незнам.

Иначе виж това мнение на Гоблин(ако не си го направил вече) от предишната страница, дал е линк именно с проблемна тръба на 4т: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...43&postcount=7

А мисля всичко по въпроса с изправянето е добре да е в една тема - и 2т, и 4т

Коментар

Това е точно трика със замразяване,но е показано на самата кривка и то е само сплескано.А при мен е и на двете извивки и трябва и да се напасва защото сега се търка във пружината на амортисьора а и кората е под напрежение.

Коментар

Ако е супер невъзможно така да се замрази, режи тръбата на добре премислено място и давай на парчета.

Коментар

Режи ама после трябва да се заварява.Незнам от какъв материал е.Иначе е много тънка.Ходих във един сервиз за ауспуси,но и те незнаят как може да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                                Ходих във един сервиз за ауспуси,но и те незнаят как може да стане.
                                А те знаят ама нали с теб ще изгубят време колкото да оправят 2-3 коли поне и ще им вземат парите а на теб какво ще ти вземат.Та там е цялата врътка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X