Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Балкан 250 тунинг на двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Балкан 250 тунинг на двигател

Здравейте,пускам тази темичка,защото никъде не намерих информация в форума за това как може леко да се пипне или тунингова двигател за БАЛКАН 250. Има много информация за Балкан 50,но не и за 250. Моля всички,които са запознати с тази темата или имат собетвен опит в това начинание да споделят с нас.

От: Балкан 250 тунинг на двигател

След като излязох от казармата, сглобих един балкан 250 да си имам за къра. Тогава беше лесно за шише ракия или бутилка вино, почти никой не ти отказваше или ако му помогнеш за каквото и да е. Тъ рамка - ковровец, предница - чз, резервоар и задни амортисьори - минкс, двигателят, който взех беше със счупено бутало. Това беше проблем. Комшията даде 2 бутала от трабанче, но трябваха пари за шлаиф и сигменти. Помня, че на буталото се режеха полите отдолу. Запалването беше от пусково на трактор, а карбураторът беше от Ява 350. Нямаше спирачки, съединител и ритач. Като се оволних, цяла зима го събирах, но после не отказа нито един път да запали, да изключи от скорост и вървеше доста прилично за времето си.
    0877 877 297

Коментар

Благодаря колега. За буталото съм съгласен ,но няма от къда да намеря ако знаеш някъда кажи. Доколкото се отнася да мотора той е много здрав и издръжлив никога не ме е изоставял досега.а

Коментар

Съжалявам за рекламата, ама ето тук има бутало за Балкан 250, цената е малко солена, ама болен на легло се е.. оправя http://www.jankomoto.com/view_produc...cat_id=1162&ca

Коментар

Свържи се с колегата xuligan_s_balkan.

Коментар

Свързах се преди седмица с него каза,че няма бутало,попитах го дали знае някой който може да има,и той ми прати същия линк като на колегата по отгоре

Коментар

Благодаря виждам,че е доста голяма цената,но няма да купувам,защото си намерих бутало от трабант,което е 72мм. и е с сигменти,бутален болт и зегерки.Надявам се да стане,защото цилиндъра ми е 70мм. и сигурно трябва първо да се стругова преди да се шлайфа,но като го дам на майстора да се оправя.

Коментар

Благодаря ви, свързах се с колегата xuligan_s_balkan преди седмица, каза ми ,че няма бутало и ми прати същия линк,който колегата ми прати Вече си намерих бутало от трабант което е 72мм.Дано да стане,защото цилиндъра ми е около 70мм. Сигурно трябва първо да се стругова преди да се шлайфа,но майстора си знае да се поравя.

Коментар

Здравейте,освен трабантовото бутало, не е лошо с подходящ инструмент да отвориш горивните канали на цилиндъра до максимум а също така намали обема на горивната камера,в цилиндровата глава.На времето имаше оргинален кросов БАЛКАН-250 с фабрично разпилен двигател с подобрено охлаждане алуминиеви ребра с много по голям диаметър,имах такъв беше много забавен за каране в сравнение с масовия БАЛКАН-250 особено когато самичък му инсталирах/монтирах/магнет от БАЛКАНЧЕ-50 куб
                  мерцедес W124
                  хонда хlv600
                  хонда cr500 2t.
                  ямаха хт600

Коментар

Можеш ли да разкажеш повече за този Балкан. Би било много интересно. Също и снимки. Имаш ли останали някакви части?

Коментар

Никога не съм имал Балкан250 но щом са му имплантирали запалване от Б-50 си е трагедия-лично мое мнение-. С Балкан50 съм обиколил половин България.

Коментар

Първоначално публикуван от andreig Преглед на мнение
                        самичък му инсталирах/монтирах/магнет от БАЛКАНЧЕ-50 куб
                        Здрасти колега, дай малко повече инфо за начина на монтаж на магнета и свалял ли си коляновия вал за да престъргваш шийката до размера на конуса на магнета ???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X