Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Учение на Симсон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Учение на Симсон

Колеги, пропорцията 1към 50 означава 1 литър масло на 50 литра бензин.....Тоест точно 20 милилитра масло на 1 литър бензин......Доста Симсони и Етезета съм имал и всичките съм ги карал с 20...25 грама масло на 1 литър бензин, никакви проблеми.....Сега имам ЕТЗ и му сипвам 100 грама масло на 5 литра бензин, върви чудесно.....Да, съгласен съм с Бай Иван, че полусинтетиката на Приста(червеното 2т масло) е хубаво......За Симсона е елексир....
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

сега това е въпрос от един приятел той като намалява направо както си кара със 70 сваля скоростният лост надолу а според мен не трябва така аз мисля ,че трябва първо да достигне определена скорост и тогава да свали скоростният лост надолу ако може да ми кажете дали мойта е тактика е правилна или неговата

Коментар

а това да се освободя от скорост как да го избегна и под това ,че скоростите хъркат какво имаш във предвид

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
          Няма , свободната е само между 1 и 2
          Ти сериозно ли ? Има свободна и между 2 и 3. Аз лично като се учих на симсона имах проблем като свалях от 3 та надолу, защото включвах на свободната между 2 и 3 и като тръгвах си мислех, че включвам първа , а тя беше втора. Та ако автора на темата включва от 2 на 3 няма да вдигне повече лостчето, но после като сваля може да иде на свободната между 2 и 3 та скорост и да се чуди защо мотора не върви. Та в такъв случай натисни още веднъж лостчето за да отидеш наистина на 1-ва.

Коментар

Първоначално публикуван от stavrov Преглед на мнение
            а това да се освободя от скорост как да го избегна и под това ,че скоростите хъркат какво имаш във предвид
            Ако натиснеш по-леко скоростния лост има шанс да минеш вместо от 3 та на 2 ра от 3 та на свободна. За да го избегнеш, натискаш скоростния лост нормално както обикновено си включваш скоростите, ако случайно отидеш на свободна-няма проблем натисни съединитела и пак натисни надолу скоростния лост и ще включиш на 2 ра скорост. Хъркането е звукът, който можеш да чуеш от скоростите като включваш от свободна на 3 та предавка когато се движиш с по-висока скорост.
            Дано съм бил полезен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0647.jpg
Прегледи:1
Размер:184.9 КБ
ID:5699856 На батю симсона
              само бараки

Коментар

колко скорости е 4

Коментар

Кажи на батЮ - ти, да разкара тоя ауспух, че яко спъва моторетката!
                  Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                    Ти сериозно ли ? Има свободна и между 2 и 3. Аз лично като се учих на симсона имах проблем като свалях от 3 та надолу, защото включвах на свободната между 2 и 3 и като тръгвах си мислех, че включвам първа , а тя беше втора. Та ако автора на темата включва от 2 на 3 няма да вдигне повече лостчето, но после като сваля може да иде на свободната между 2 и 3 та скорост и да се чуди защо мотора не върви. Та в такъв случай натисни още веднъж лостчето за да отидеш наистина на 1-ва.
                    сега не разбирам имали свободна между 2 и 3 или не

Коментар

така сега още един въпрос при сваляне на скорост примерно от 3-та на 2-ра трябвали симсона да стигне определена скорост примерно 50 кm/h и тогава да се пусна на 3-та или мога направо от 70 km/h

Коментар

Колега оправи си правописа а въпросът ти не мога да го разбера. Жив и здрав да си.

Коментар

Първоначално публикуван от stavrov Преглед на мнение
                          така сега още един въпрос при сваляне на скорост примерно от 3-та на 2-ра трябвали симсона да стигне определена скорост примерно 50 кm/h и тогава да се пусна на 3-та или мога направо от 70 km/h
                          Ако имаш предвид от 3 та на 2 със 70 km/h определено не е добра идея, не че не може, но мотора ще отиде в критични обороти. Изчакай го леко да намали или по скоро, ако трябва да спираш бързо натискаш, спирачката и заедно с това сваляш и скорост. Относно свободната ИМА свободна между 2 и 3 та, включи на трета както си караш после стисни съединителя и много леко натисни скоростния лост на долу и ще я намериш.

Коментар

Първоначално публикуван от stavrov
                            сега не разбирам имали свободна между 2 и 3 или не
                            Не, няма свободна между втора и трета. Това се получава когато не сме натиснали скоростния лост както трябва и вилката не е зацепила зъбчатките на 100%.
                            Не искам да умаловажа знанията на колегите от форума, но за Симсон ще научиш повече от тук - http://bgsimsonimz.forumotion.net/f1-forum

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                              Не, няма свободна между втора и трета. Това се получава когато не сме натиснали скоростния лост както трябва и вилката не е зацепила зъбчатките на 100%.
                              Има,това е положението на избирача когато превключваш от 2-ра на 3-та и обратно,това е технологичен луфт,без който машината би блокирала на две предавки.Вътре няма вилки превключващи зъбните колела,самият избирач е кух вал със отвори(4 бр за предавка) във които има съчми,а на вала са наредени зъбните колела(3 или 4)в зависимост с колко предавки е.Зъбните колела имат по четири сверични отвора във които влизат съчмите,като за целта в самият избирач се движи щифт с по-висока част и избутва съчмите на желаната предавка,останалите се въртят паразитно на вала.За да намериш междинката,е най-лесно да включиш на 3-та без да палиш,със побутване,чукаш леко лоста надолу и трябва да освободи.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Въпреки щуротиите които съм написал по-горе, симсона има само една свободна скорост която е между първа и втора, остана да кажеш, че балканчето също има две свободни въпреки, че и при него се получава този дефект, при него това се получава от неправилно превключване на предавките, а при симсона това може да се получи от неправилен реглаж на скоростите, ето, към третата минута от филма се вижда и самият реглаж https://www.youtube.com/watch?v=t29E...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X