Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Учение на Симсон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Учение на Симсон

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Пиша по спомени и хич не ми се спори. На времето първия ми нов мотор ЧЗ 350 - при разработка 30гр/л , после при скорости над 120км/ч -45гр/л . Е да ама не , тръгвам си от морето , разработката вече е минала и ще карам бързо . Слагам по 45гр и мотора загина геройски -до 3-та що годе върви на 4-та не може да откине. Едвам се добрах до Айтос и допълних само бензин та вече се караше . Не знам как съм го карал но до София стигнах с два резервоара бензин.
    Маслото и при чезето и при симсона го даваха 1:50. В по-новите упътвания дори 1:60.

1:33 в България го помнехме и прилагахме от балканчетата и тогавашните масла, и на много хора остана навик.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
      разработката вече е минала и ще карам бързо . Слагам по 45гр и мотора загина геройски -до 3-та що годе върви на 4-та не може да откине. Едвам се добрах до Айтос и допълних само бензин та вече се караше
      Явно, че разработката не е била на пълно минала, та мотора е затегнал, след като двигателят е поизстинал нещата са се оправили.........и не е било от маслото....

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
        Абсолютно съм съгласен с Иван. Искам да споделя нещо което съм установил неколкократно, това е, че ЕТЗ 150, 250 и 251 карат около 50 000 км., Трабант 601 около 60 000 км. до основен ремонт, а Симсон 50 около 35 000 км. и то с маслото М 10 Д което се караше масово преди десетина години. Приста е с пъти по-качествено, за това мисля, че ако сега един Симсон успее да измине подобен пробег ще е много добре, но почти всичко зависи от задкормилното устройство........
        Нашият Трабант изкара до 99000 км без основен ремонт и се караше само с двутактови Приста и Плама. А имаше един който добута до 160000 км без основен ремонт, но каран с М10Д вместо с двутактово.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И аз съм запомнил за маслото на Симсона- 30гр. на литър бензин. Когато слагах повече масло- свеща хващаше "косъм".

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:68874592_1_585x461_kapachka-za-simson-gr-plovdiv.jpg
Прегледи:2
Размер:186.5 КБ
ID:5673662
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Айде нова тема да се барне, за маслото в 2т. И не причините да са "подходящо-неподходящо", а конкретно да се изтъкват положителните страни и недостатъци. До тук Ivan_J и Goblin изказаха само стойностни мнения, подплатени с обосновка. Това че Москвича навремето по предписание трябваше да се кара с масло " Х", не означава че сега с масло "у" ще хвърли двигателя. Просто тогава само са мечтали за такива масла, които има в момента.И за да не е спам, Симсон-а пее с масло за резачки. Няма машина която да се мръщи от повече мазане. Не и такава проектирана за мазане "Х' и получаваща мазане" У". ( да се смята че Х<У)

Забравих. Москвич след основен ремонта направен на 140 000 км. , в момента мина още 300 000 км. с безкомпромисно обслужване на всеки 10 000 км. и масло 5w40.Не гори масло.
              Последно редактирано от tiramisu; 28-07-15, 20:45.
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

На всички едновремешни двутактови (ЧЗ, МЗ-ЕТЗ, Симсон и пр.) пропорцията по предписание беше 1:50, демек 50 мл/1 л. гориво. Не знам от къде са тия 33, 45 и пр. Вярно, сега маслата са доста по- отпреди 20 г., но пък и кой знае в какво състояние е въпросният Симсон.

Коментар

Благодаря за отговорите но вече се научих на скоростите !!!

Коментар

още нещо а вярно ли е ,че между втора и трета скорости има разтояние и трябва да дигна скоростният лост по нагоре ?

Коментар

Няма , свободната е само между 1 и 2
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ми то на капачката си пише 1:50.Което означава 1 грам масло на 50 грама бензин или 20 гр./л.Ако двигателя е в разработка до 25 гр./л.Нагоре вече цапа свещта.А между втора и трета също си има свободна.

Коментар

Вие сериозно ли 1:50 е равно на 50мл масло на 1л бензин,искам да видя някое ЧЗ, МЗ-ЕТЗ, Симсон и каквото и да е двутактово с толкова много масло как работи,как зацапва свещи,задръства изпускателни отвори на цилиндъра,задръства ауспух и ....то маслото направо ще си изтича от ауспуха не изгоряло.
                          И преди 50 години 1:50 е като сегашното 1:50 на 1л масло :50л бензин ,сметнато за 1л бензин се пада точно 20мл масло на 1 л бензин,за едно сте прави с
                          лага се толкова масло, колкото е предвидил производителя на...мотоциклета.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:68874592_1_585x461_kapachka-za-simson-gr-plovdiv.jpg
Прегледи:2
Размер:186.5 КБ
ID:5699540

снимката я взех от предишен пост.
                          Трагичното не е смъртта, а животът, който
                          хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                          Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
                            Вие сериозно ли 1:50 е равно на 50мл масло на 1л бензин,искам да видя някое ЧЗ, МЗ-ЕТЗ, Симсон и каквото и да е ............И преди 50 години 1:50 е като сегашното 1:50 на 1л масло :50л бензин ............
                            +1 , точно така, 1/50 прави 1 литър масло на 50 литра бензин прави по 20 грама на литър, а 1/25 е един литър масло на 25 литра бензин, или 40 грама на литър, но, колко масло трябва да се сложи не се казва от производителя на мотора, а от производителя на маслото.......въпреки, че на капачката за резервоара е написано така. Това е защото всеки производител на МПС казва кое масло е по-добре да се ползва........

Коментар

Колега СТЕЛИО абсолютно прав си.

Коментар

Първоначално публикуван от stavrov Преглед на мнение
                                още нещо а вярно ли е ,че между втора и трета скорости има разтояние и трябва да дигна скоростният лост по нагоре ?
                                Не се усеща, нагоре се редуват нормално скоростите. Обаче, когато си на трета и леко натиснеш надолу към втора- има възможност да освободиш от скорост. Ползвал съм тази "междинка" при продължителни спускания, където можеш да се позасилиш с над 60км. в час. Включването отново на трета, става с натиснат съединител и междинна газ. Иначе скоростите "хъркат" ужасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X