Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин двигател за кросова рамка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтин двигател за кросова рамка ?

Привет.
    Колеги имам добра рамка но е с двигател К175. Много е слабичък (под 10к.с. мисля) при старт от място едва-едва превърта задната гума. На равно го пробвах, но не смея на баир че ме страх да не тръгна назад

Търся някакво бюджетно решение. Какъв подобен двигател мога да сложа, за да има повечко сила (колкото да отлепя предната гума примерно) нещо ЕТЗ, ЧЗ, ИЖ...? Като цяло нещо евтино!
    Има доста място рамката, предполагам ще се събере нещо по голямо.

п.с. ЕТЗ 150 намерих наблизо, дали ще става или нещо по-голямо? Карал съм като ученик, но уви нямам спомени за динамиката му.

Последно редактирано от RoadBoy; 09-01-15, 11:30.

От: Евтин двигател за кросова рамка ?

CZ 125?

ПП От какво е рамата?
    A Lone Rider

Коментар

Този двигател от ЧЗ има ли сила... намират ли се как е като цена?

рамата е на Gilera Rx 250

Коментар

От този модел ЧЗ 125 няма да стане , веригата е от другата страна , става от по-стария модел ЧЗ125 или от ЧЗ250 , от ЕТЗ също става , или от някой италиански мотор , примерно Априлия РХ.
        Тези стават понеже рамката ти е преправяна за двигател с дясна верига , ако може да се възстанови оригинално , тогава може да монтираш и двигател с лява верига. Но най-евтино е от ЕТЗ.
        Последно редактирано от motor_men; 09-01-15, 16:02. Причина: допълнение
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да пиньоните са от дясно. Всъщност по рамата не е правено нищо освен, че е махнат педала на задната спирачка за да освободи място. А джантата е просто обърната.
          ЕТЗ 150 дали ще се справя с по сериозни наклони.... намерих и 250 обаче е от трофи, съвсем не ми е познат като мотор.

Коментар

Рамата ти е здрава,този който е пасвал двигателя доста си е поиграл,особено с ауспусите!Като цяло двигател от МЗ 150 ТС най-лесно ще стане,защото ушите пасват със К 175,ще бяга повече,но не е за хард натоварване.Трофи 250 е по корав двигател от Етз,но иска повече занимавка да стане.Помисли и за ЧЗ 250,редки са ,но е удачен защото има много добри ниски обороти и ще катери като ИЖ!Аз бих сложил двг от ИЖ планета,малко е тежък,ще иска подсилване на закрепянето,но ще стане перфектният мотор!Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от st_mnov Преглед на мнение
              Рамата ти е здрава,този който е пасвал двигателя доста си е поиграл,особено с ауспусите!Като цяло двигател от МЗ 150 ТС най-лесно ще стане,защото ушите пасват със К 175,ще бяга повече,но не е за хард натоварване.Трофи 250 е по корав двигател от Етз,но иска повече занимавка да стане.Помисли и за ЧЗ 250,редки са ,но е удачен защото има много добри ниски обороти и ще катери като ИЖ!Аз бих сложил двг от ИЖ планета,малко е тежък,ще иска подсилване на закрепянето,но ще стане перфектният мотор!Успех!
              Виждал ли си разглобен к 175 много по здрав е от тс 150,и по мощен,трофи 250 е най чуплив от всички мз,чз 250 добре но ламаринените вилки на скоростите и картонената четвърта пак не става,иж екстра ама в този кош никога няма да го събере,обемен е много.Най компромисното решение е етз 150.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                Виждал ли си разглобен к 175 много по здрав е от тс 150,и по мощен,трофи 250 е най чуплив от всички мз,чз 250 добре но ламаринените вилки на скоростите и картонената четвърта пак не става,иж екстра ама в този кош никога няма да го събере,обемен е много.Най компромисното решение е етз 150.
                Да не сме длъжни да четем за соц. Машини в раздел ендуро, животе объркал си разделите, ааааааа ама съобразявай се де.
                0888 074 049

Коментар

Наско пак си изостанал,всичките соц машини ги ползвахме за ендуро,то това беше ендурото в България,има един специалист от Ловеч с балкан 250,залагам си мотора че ще е пред теб на пътеката въпреки твоята съвременна мотокрос машина.

Коментар

Виждал съм разбира се,по здрав е,последното нещо което се чупи на този двг са скоростите,може и да е по мощен когато са напаснат с подходящи венци,но за тая тежка рама и голяма гума не е удачен!Ето какво сглобих преди година и нещоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF4358.jpg
Прегледи:1
Размер:267.7 КБ
ID:5633781,Лека рама и става за леки разходки,само че колегата иска нещо по бързо и ще трябва да спре на етз-тоНаистина Ижа може и да не стане,много е дълъг двигателя!

Коментар

Наско пак си изостанал,всичките соц машини ги ползвахме за ендуро,то това беше ендурото в България,има един специалист от Ловеч с балкан 250,залагам си мотора че ще е пред теб на пътеката въпреки твоята съвременна мотокрос машина.
                      Аз ли съм истинал, ти ли си пиян направо си противоречиш. Не ме интересува за какво си ги исползвал а какви са моторите. Не си много по голям от мен, та едва ли си карал повече такива мотори от мен. Само, че престани да се месиш на хората в темите. Ако станеш модератор ще ни изволниш на 80% от форума.
                      0888 074 049

Коментар

Другия вариант е да повиши мощността на сегашният двигател , увеличаване на степента на сгъстяване , по-голям карбуратор , портване ва цилиндъра , безконтактно запалване. Но тогава може да има проблем с охлаждането.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнение
                          Аз ли съм истинал, ти ли си пиян направо си противоречиш. Не ме интересува за какво си ги исползвал а какви са моторите. Не си много по голям от мен, та едва ли си карал повече такива мотори от мен. Само, че престани да се месиш на хората в темите. Ако станеш модератор ще ни изволниш на 80% от форума.
                          Повече са от твоите,няма модел марка и кубатура до 350 които да съм нямал,сега е момента да ме изпиташ,относно месенето в темите ще се научите на ред,не изволнявам никой,просто всеки мотор си е за определения раздел,в случая имаме рама от ендуро,търсим двигател,няма раздел соц,не виждам нищо нередно,същото е да изхвърлиш кросовия двигател и да сложиш ендуро или триал,ей тогава ще стане мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                            Другия вариант е да повиши мощността на сегашният двигател , увеличаване на степента на сгъстяване , по-голям карбуратор , портване ва цилиндъра , безконтактно запалване. Но тогава може да има проблем с охлаждането.
                            Виждал съм восход 200,съвременната версия на К ако му пасне цилиндъра и главата заспива,даже е с един ауспух което е още по добре.

Коментар

И аз съм имал от всичките, даже по два. А от някои по три. А ти разбра ли, че си бай -Никой да казваш къде кои какво ще пише.
                              0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X