Здравейте 2Т фенове!
Собственик съм на Kawasaki KDX 250/1994г. След последното каране из Люлин планина в неделя изгубих детайла, който съм посочил на снимката и на схемата. Според мен това е само „тапа”, която запушва отвора на оста задвижвща клапите на KIPS. Въпроса ми е дали тази тапа служи само за запушване на отвора или служи и за обиране на луфтове по оста на KIPS като опира лекичко в нея и я държи под напрежение.
Моля запознатите с КХ и КDX да изкажат експертното си мнение за да мога да си направия същата тапа на струг.
Благодаря предварително!
Собственик съм на Kawasaki KDX 250/1994г. След последното каране из Люлин планина в неделя изгубих детайла, който съм посочил на снимката и на схемата. Според мен това е само „тапа”, която запушва отвора на оста задвижвща клапите на KIPS. Въпроса ми е дали тази тапа служи само за запушване на отвора или служи и за обиране на луфтове по оста на KIPS като опира лекичко в нея и я държи под напрежение.
Моля запознатите с КХ и КDX да изкажат експертното си мнение за да мога да си направия същата тапа на струг.
Благодаря предварително!
Освен, че излизат газове от отвора, работата на двигателя определно се промени след загубата на тапичката. Ще се опитам да я напрвя, но не знам как ще се спрявя с регулирането на клапите. Все пак ако някой с KDX 250 прочете темата да удари едно рамо за точния размер ако не му представлява трудност.
.
. Проинципно ситемата се разглобява от другата страна, като въпросния отвор служи за изваждане на оста с червяците според мен. Все още не съм го разглобявал, но предоплагам, че би трибвало да е така. При форсиране на двигателя съвсем ясно се вижда как оста се движи и съответно отваря и затваря клапите.
като при положение че ги бях проверил преди 1000 км.Голям майтап беше
Коментар