Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОЩ- не зарежда !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМОЩ- не зарежда !!!

Здравейте, имам следния проблем. Преди няколко дни се сдобих с Априлия 125 Туарег ES. Днес установявам, че не зарежда акумулатора. Измерих го- отчита някакъв заряд при високи обороти, но минимален, по-скоро го разрежда като цяло. Въпроса ми е възможно ли е причината да е в електронния блок , който се намира под седалката и ако ДА- дайте ми съвет какво да правя !!!

Иначе двигателя работи прилично на ниски , а на високи не се изфорсира до край, като е с разреден акумулатор !
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: ПОМОЩ- не зарежда !!!

Възможно е да е бобината в магнета или релерегулатора.
    Би ли ми казал какво точно си замерил ?
    Последно редактирано от thewizard; 19-09-07, 10:46.

Коментар

Първоначално публикуван от thewizard Преглед на мнение
      Възможно е да е бобината в магнета или релерегулатора.
      Би ли ми казал какво точно си замерил ?

Двете еднакви кабелчета, отиващи в това реле под седалката, дават променлив ток до над 30-40 волта в зависимост от оборотите. От магнета излизат още три кабела, които ходят при бобината и от там- до свещта. там проблем смятам няма, защото мотора си работи добре. Проблема ми се струва, че е след релето- към акумулатора мислу че отиват само 8 волта

Дали не може някой, който разбира малко повече , да ми направи един диоден блок, пък реле- регулатор ми казаха, че мога да ползвам от Лада ???

Коментар

Значи най-вероятно ти е за смяна релерегулатора. 8V не вършат никаква работа.
        Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
        Дали не може някой, който разбира малко повече , да ми направи един диоден блок, пък реле- регулатор ми казаха, че мога да ползвам от Лада ???
        Виж принципно от друга марка мотори има съвместимост за релерегулатор ,но от Лада немисля защото автомобилите са с алтернатор ,а не с магнет + това при автомобилите се ползват 3 фази.
        Един релерегулатор струва 40лв от китайските става въпрос.
        Провери си връзките от релерегулатора към акомулатора. Мисля ,че в повечето случаи при повреден регулатор се вдига напрейението към акомулатора над допустимите стойности.
        Колко фази ти влизат в регулатора ?

Коментар

Значи най-вероятно ти е за смяна релерегулатора. 8V не вършат никаква работа.

Виж принципно от друга марка мотори има съвместимост за релерегулатор ,но от Лада немисля защото автомобилите са с алтернатор ,а не с магнет + това при автомобилите се ползват 3 фази.
          Един релерегулатор струва 40лв от китайските става въпрос.
          Провери си връзките от релерегулатора към акомулатора. Мисля ,че в повечето случаи при повреден регулатор се вдига напрейението към акомулатора над допустимите стойности.
          Колко фази ти влизат в регулатора ?
          значи връзките навсякъде са изрядни две фази влизат към регулатора. А тези, китайски, които цитираш, са само регулатор или и диоден блок ? От къде могат да се купят и вършат ли работа ?

Коментар

Мога да ти кажа но само за Бургас от къде може. Магазина на бабата зад автото. Вършат работа има за скутерчета и за по-големи цели блокове . Напреженията на бобината на магнета и двете ли си ги мерил защото ако едното се губи или е слабо и се получава твоя ефект. Добре е като ги мериш да са под товар защото може бобината да избива когато е под товар ,а иначе да си работи нормално и да те лъжи със стоиностите на напрежението.

Коментар

Мога да ти кажа но само за Бургас от къде може. Магазина на бабата зад автото. Вършат работа има за скутерчета и за по-големи цели блокове . Напреженията на бобината на магнета и двете ли си ги мерил защото ако едното се губи или е слабо и се получава твоя ефект. Добре е като ги мериш да са под товар защото може бобината да избива когато е под товар ,а иначе да си работи нормално и да те лъжи със стоиностите на напрежението.

Много ти благодаря за отговорите ! Днес замерих пак- двете фази дават различни стойности- едната между 15-20 и 40-45 волта, другата МАХ. 15 волта. Замерванията правих на откачени кабели. Май имам проблем и в бобините !!! Подлежат ли на ремонт тези неща и дали е скъпо? ... мерси предварително !!!.

Коментар

Аз търсих за Yamaha DT125 и се оказа ,че трябва да сменя цялата плочка която струва 360лв от Яамаха. Препоръчвам ти това, което препоръчаха и на мен ->отиди на бобинар там където пренавиват ел. двигатели и дай да ти е пренавият по старата и всичко е ОК. Успех !
                Може да погледнеш и тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13405

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X