Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕТЗ 251 проблем с паленето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЕТЗ 251 проблем с паленето!

И двете зъбчатки ли?
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
      ...имам талон и номер към мотора ,но са от старите (кръглия номер) черни цифри и бял фон> мога ли да го карам с него ?
      Да колега, можеш да караш, стига да не те хванат.
      И по-сериозно-с такива номера карахме, когато си се раждал. След това имаше жълти, после бели...сега са правоъгълни. С такъв номер и талон(сив) към него трябва собственникът по талон да плати данък за последните 5 години, като преди това пусне заявление за опрощение на стари задължения по давност към НАП. След това лично да мине преглед и смяна на номера и...после си ти. Мисля, че искаш повече от моторчето, отколкото е способно да даде. Има алтернатива за upgrade, но не мисля, че си стигнал до там. Не е лошо да знаеш, че е двутактов и има нужда от определен ауспух, който не се вижда на снимката. Тампона, на който виси двигателя, не позволява каране на задна-веригата измества двиг. встрани и веригата пада, или се къса, или унищожава пиньоните.
      Някой друг път-повече. Поздрави!

Коментар

Колега я обясни по-точно как да избегна проблема с падането на веригата ,че вече ми се случи....Иначе аспуха е измислен с резонатор има доста по-добър ряз мотора,но има още накаде на 2ра се дига без съединител ,но се усеща ,че може още ! Обясни по-подробно ако може Също така трябва да отида при стария собственик и да подменяме сичко така ли?...А до това ,че искам повече не е така доволен съм много от мотора ,но може още малко да се донагласи ...Когато го карам повечето пъти няма проблем с веригата ,но някой път когато е на кал да кажем и върти гумата много пада или е по голям байр и завърти... Мерси много ,че се включи

Коментар

Колега я обясни по-точно как да избегна проблема с падането на веригата ,че вече ми се случи....Иначе аспуха е измислен с резонатор има доста по-добър ряз мотора,но има още накаде на 2ра се дига без съединител ,но се усеща ,че може още ! Обясни по-подробно ако може Също така трябва да отида при стария собственик и да подменяме сичко така ли?...А до това ,че искам повече не е така доволен съм много от мотора ,но може още малко да се донагласи ...Когато го карам повечето пъти няма проблем с веригата ,но някой път когато е на кал да кажем и върти гумата много пада или е по голям байр и завърти... Мерси много ,че се включи
          Колега,все пак провери планките на двигателя,късат се плътно до двигателя и на пръв поглед не се вижда,но като види зор се усуква и идва проблема. Имам 150-ка и ми се е случвалло 3-4 пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
            Колега,все пак провери планките на двигателя,късат се плътно до двигателя и на пръв поглед не се вижда,но като види зор се усуква и идва проблема. Имам 150-ка и ми се е случвалло 3-4 пъти.
            така и стана 2 пъти заварвах рамката ;д другата събота трябва да я подсиля,че излезна доста слаба... Благодаряя.

Коментар

На 250-ката ,отпред на картерите има един 8мм. болт, който ги стяга. На това място ,спокойно може да се направи захват за рамата.
              Gas Gas ec 250

Коментар

отпред е захванато доста добре , но проблема идва от задните планки като тръгвам и пускам по-рязко съединителя и идва голямо натоварване сигорно и се късах и двигателят се замества на една страна и последния път дори се скъса леко отпред кадето влиза тоя 8мм болт от единия край се отчупи....ще се заварва наново всичко и дано тогава да се погоди...Мерси много колеги! Имам само един въпрос възможно ли е 3та скорост да ми се бъзика от съединителя? "защото не е бил зацепен правилно"-това ми каза един майстор от Гоце Делчев.

Коментар

По принцип, 3-тата на МЗ-ките си става проблемна след като направят повечко километри и изключването и,няма нищо общо със съединителя.
                  Изключването става, от натрупана аксиална хлабина, от износена вилка, от износен канал на фиксатора ,или заоблени зъби/ челните/ на зъбчатката или съвкупност от всички по-горе изброени причини.Мисля, че скоро беше отварял двигателя - трябвало е да се огледа по-обстойно.
                  Gas Gas ec 250

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
                    По принцип, 3-тата на МЗ-ките си става проблемна след като направят повечко километри и изключването и,няма нищо общо със съединителя.
                    Изключването става, от натрупана аксиална хлабина, от износена вилка, от износен канал на фиксатора ,или заоблени зъби/ челните/ на зъбчатката или съвкупност от всички по-горе изброени причини.Мисля, че скоро беше отварял двигателя - трябвало е да се огледа по-обстойно.
                    Колега огледахме всичко ...сменихме вилките с такива на работещи скорости на ЕТЗ и нямаха почти никакво износване ,а хлабина не се усещаше никаква...Като цяло добре го събрахме и в началото включваха всичките ,но 3та започна да изключва след 2 карания и след това вече все едно я няма на 3та е като изключена и после 4рта...нямам време да го отворя пак,но скоро време ще се наложи и тогава ще видиме дано да го наглася вече,че е доста добро моторчето като цяло. Мерси много.
                    Иначе ми прави един странен проблем карам и няма проблем ,но изминавам примерно 20 км и изгасва изведнъж и след това какво му текне си запали веднага....

Коментар

......и друг въпрос не толко към темата-имам талон и номер към мотора ,но са от старите (кръглия номер) черни цифри и бял фон> мога ли да го карам с него ?
                      Е няма как да се случи това, щото мотоциклета е със служебно прекратена регистрация. За да смени номерата, собственика трябва да го закара до съответния КАТ. Там се прави сверка на номерата на РАМАТА и ДВИГАТЕЛЯ. Това в случаят няма как да стане заради това:
                      ..
                      ....Рамката е от Априлиа 125..
                      Демек не карай по асфалта. Извън Републиканската пътна мрежа прави каквото искаш. Това с уговорката, че рамата която ползваш НЕ е крадена и ВИНАГИ карай с каска.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

[QUOTE=Стоян Боюков-Sariones;1964077]Е няма как да се случи това, щото мотоциклета е със служебно прекратена регистрация. За да смени номерата, собственика трябва да го закара до съответния КАТ. Там се прави сверка на номерата на РАМАТА и ДВИГАТЕЛЯ. Това в случаят няма как да стане заради това:

Демек не карай по асфалта. Извън Републиканската пътна мрежа прави каквото искаш. Това с уговорката, че рамата която ползваш НЕ е крадена и ВИНАГИ карай с каска.

Благодаря много! документите един вид са ми колкото да кажа,че не е краден.И винаги слагам каска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X