Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕТЗ 251 проблем с паленето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЕТЗ 251 проблем с паленето!

Здравейте колеги...Имам проблем с ЕТЗ 251 предимно с паленето. Мотора пали доста трудно и след доста ритане на едно место запалва,но не работи както трябва пука през ауспуха и през карбуратора и гасне.Центровката я правиме както трябва кабелите сме свързали както трябва и т.н всичко си му е наред ,но пак си пали трудно и като запали работи много лошо,а преди 2 дни го нямаше този проблем палеше и вървеше много ,но при карането ми падна веригата и го угасих и след това дойде следния проблем. Може ли да ми дадете някакви идей ,че се изчерпах вече и започвам да се отчайвам ,а мотора е на 3ти ден вече при мен...ето снимка да си кажете мнението за самоделката ;д
    Благодаря предварително
    На едната снимка е в събрано положение с пластмаси и т.н....Рамката е от Априлиа 125..Дайте и мнение за мотора и за подобрение след отстраняването на проблема.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P300812_19.38.jpg
Прегледи:1
Размер:162.8 КБ
ID:5983205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:538853_278015678979644_2143041416_n.jpg
Размер:100.3 КБ
ID:5983206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P300812_19.36.jpg
Размер:170.6 КБ
ID:5983207

От: ЕТЗ 251 проблем с паленето!

Брато слагай каска, че много лесно се чупи.

Коментар

Кондензатор?
      Кольо Динев

Коментар

С оригиналното електронно запалване ли е, или с чукче?

пп. Я погледни, като ти е паднала веригата дали не е ударила стената на картера, а пък тя от своя страна, да е ударила статора и да го е изместила и сега да опира в ротора?
        Gas Gas ec 250

Коментар

Опитаи без филтъра как ще е...

Коментар

Мерси ,на отзовалите се ! Значи кондензатора беше заминал ,смених го и пак същото...отворих да си оправя манивелата ,че не връщаше и видях гумичка по капака ,махнах касетката на съединителя и видях ,че семерингата беше скъсана ...смених я и мотора заработи идеално...,но сега има следните проблеми защо по нанадолнище като включа трета скорост задържа и подам ли газ изключва? другите са си наред ...също така като искарам свеща има боклуци по нея смисал малки късчета от нещо но не мога да определя какво..и друг въпрос не толко към темата-имам талон и номер към мотора ,но са от старите (кръглия номер) черни цифри и бял фон> мога ли да го карам с него ?

Каската е задължително,но тук я забравих...другата ще е с каска Мерси!

Коментар

Иначе е чукче и наковалня>>?и ако може да обясните как да направя центровката така ,че да е както трябва и да исползвам цялата сила на мотора ,че ще ми трябва ;д )

Коментар

но сега има следните проблеми защо по нанадолнище като включа трета скорост задържа и подам ли газ изключва? другите са си наред ...също така като искарам свеща има боклуци по нея смисал малки късчета
                Двигатела ти е за отваряне. Имаш нужда от вилка и евинтуално, от двойната зъбчатка. Също, най-вероятно ще трябва да се подложи и шайбичка на единия вал, за да обере хлабината от която се получава изключването, но това е малко тънка работа.
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                  Двигатела ти е за отваряне. Имаш нужда от вилка и евинтуално, от двойната зъбчатка. Също, най-вероятно ще трябва да се подложи и шайбичка на единия вал, за да обере хлабината от която се получава изключването, но това е малко тънка работа.

Колега ,снощи попрочетох и слезнахме с брат ми свалихме двигателя и го отворихме.Скоростите са доста добре.Вилките едната ме съмнява ,но ще взема от един приятел и ще я сменя.За какви шайби става въпрос ? каде да подлагаме и нужно ли е какво правят и т.н ,ако може да обясниш по -точно и да го събереме довечера
                  Отвреме навреме я включва предърпа и изключи това забелязах преди да отворя. Мерси засега .

Коментар

Ето една снимка на износено зъбно колело.Виж ръбчето на зъбното колело в дясноНатиснете снимката за да я уголемите

Име:gang370v5.jpg
Размер:83.2 КБ
ID:5407720Снимката е от този форум - http://mz-forum.com/viewtopic.php?style=3&f=4&t=27362 и не съм сигурен дали това е зъбчатката на 3 скорост.Качих я за да се ориентираш, къде се получава износването.
                    Последно редактирано от ivpro; 14-09-12, 11:41.

Коментар

Първоначално публикуван от ivpro Преглед на мнение
                      Ето една снимка на износено зъбно колело.Виж ръбчето на зъбното колело в дясно[ATTACH=CONFIG]492302[/ATTACH]Снимката е от този форум - http://mz-forum.com/viewtopic.php?style=3&f=4&t=27362 и не съм сигурен дали това е зъбчатката на 3 скорост.Качих я за да се ориентираш, къде се получава износването.

Мерси много колега, мойто приличаше на това малко по - добре но...Взех друго и сега чакам колегата от горния пост да каже за шайбите и да го събирам...Иначе сайта ми помогна донякаде с нареждането на скоростите ,но гоогле мн лошо превежда ...Мерси много !
                      Освен от вилките и от самата 3та зъбчатка може ли от друго да изключва...един вид когато се натовари двигателя изключва..

Коментар

Хубаво е да смениш освен тази зъбчатка и съседната в, която се зацепва.Мисля, че е тази - http://www.motorbike-bg.com/product.php?id=755 Обикновенно се износват и двете.Във форума ,който ти показах в предишния си пост може да видиш ,как изглежда износена вилка.

Коментар

Първоначално публикуван от ivpro Преглед на мнение
                          Хубаво е да смениш освен тази зъбчатка и съседната в, която се зацепва.Мисля, че е тази - http://www.motorbike-bg.com/product.php?id=755 Обикновенно се износват и двете.Във форума ,който ти показах в предишния си пост може да видиш ,как изглежда износена вилка.

Да видях я затова мисля да подменя едната . Значи и двете зъбни колела да сменя след малко отивам да събирам и ще съобщя какво е станало ако случайно има затруднения ще пиша. Благодаря!

Коментар

Колеги мотора е събран! Работи малко сърдито все още не е настроен,но работи скоростите бачкат добре засега...Въпроса за регистрацията ме интересува....какво да направя? Как да наглася центрофката за да има най-голяма сила мотора и т.н ) мерси много!

Коментар

Колеги бачкаше 3та сега пак я няма :@ включва и мотора все едно претръсва целия тръгва и изключва...а някой път все едно я няма ,а на место включва ...смених вилките с зъбчатката за 3та...ако може помогнете защото почва сезона и искам всичко да е наред...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X