Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki Kx125 1991

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kawasaki Kx125 1991

Така, имам проблем със съединителя на мотора. Не иска да отцепва, но мисля че проблемът идва от този детайл 92144 http://www.bikebandit.com/houseofmot...50163#sch54680 , защото липсва . Ако може някой колега с същият мотор да даде снимки на своя съединител. Ще му бъда много благодарен и все пак приемам съвети и от хора с други мотори

От: Kawasaki Kx125 1991

Гледам че никой не отговаря .... ами 92144 е пружинката която подпомага връщането на лоста в изходно положение. Не може липсата и да пречи на съединителя да отцепи. Някой я е махнал за да облекчи натискането на ръкохватката с риск да се износва повече съединителя и частите му.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А някаква идея имаш ли защо не отцепва ?

Коментар

Здрасти, колега! Нямам много опит с кросови мотори, но като гледам схемата, съединителят е нормален, многодисков, мокър съединител, като на почти всички мотори. Та на въпроса, отварял ли си го преди? Ако са много натегнати болтовете, които държат пружините, може да не му стига хода. Всъщност причини много, ако не можеш да намериш някой, който разбира, разглоби го, разгледай добре, обясни си сам за себе си принципа на работа и търси визуална причина да не работи. Така от компа е трудно да се помогне. Всъщност има един вагон въпросителни. Дали е мек или твърд съединителя, има ли ход, няма ли, някакви луфтове на вилката или другите части вътре. Може да иска реглаж. Може да има нещо строшено вътре. Наистина пробвай да намериш проблема сам или да намериш майстор. Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от t3ddo Преглед на мнение
          А някаква идея имаш ли защо не отцепва ?
          Ще ти отнеме по-малко време ако го отвориш и намериш проблема,от колкото да събираш мнения.Съединителя не е ужасно сложен,а разглобяването и сглобяване след това ще ти отнеме 30мин.Дори не е необходимо да точиш маслото.Събори го на ляво и действай.

Коментар

Аз го отворих , разгледах внимателно схемата, която съм дал и го събрах, но не иска и не иска да отцепва . Затова реших да се допитам до вас дали имате някаква идея ..

Коментар

Отвори го и провери някой шано майстор да не го е сглобил грешно. Аз преди време се блъсках 3 дена със съединителя на един рм250 . Оказа се накрая , че бяха бяха сменили местоположението на дистанционната шайба между двете части на касетата . Но наистина съединителя е една от най елементарните модули в мотора ти. Разпечатай си една схема на съединителя и лимитите на пружините , феродовите и металните дискове и провери дали всичко е на мястото си и в норма .

Коментар

А прУжините на съединителя на макс ли трябва да са стегнати ?

Коментар

Не съм много сигурен но мисля , че се стягаха на 8.8N-m или около 0.9кг . Аз лично нямам динамо-метричен ключ, който да лови по-малко от 20N-m . Аз стягам със зареден винтовер на Бош настроен на 8-ма степен ( винтовера е с 9 степени) и досега не съм имал проблем със съединителя или развиване на болтовете на пружините му ( естествено слагам и един син осигурител за резби . Фирмата която го предлага имат 3 цвята като синия е средния ) .

Коментар

Вече направо не знам какво да пробвам , не иска и не иска да отцепи :Х

Коментар

Ама не казваш нищо бе човек. Снимай и пиши какво се случва или викай някой дето вдява малко. Като те заболи зъб как викаш? Боли или боли ме еди кой си зъб? И пак в крайна сметка отиваш при доктора ако не го извадиш сам. Неволята учи - чел ли си?
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Ама не казваш нищо бе човек. Снимай и пиши какво се случва или викай някой дето вдява малко. Като те заболи зъб как викаш? Боли или боли ме еди кой си зъб? И пак в крайна сметка отиваш при доктора ако не го извадиш сам. Неволята учи - чел ли си?
                        Почти съм сигурен , че не е сглобен като хората съединителя. Разглоби го и го сглоби наново, като внимаваш за последователността на елементите. Ако не си правил досега потърси помощ от приятел или колега , който е разглабял и сглабял съединител.( иначе всичко се нарежда върху една втулка върху която има два иглени лагер. От вътре на вън последователността е следната: Голяма касета ; Шайба ; Малка касета ; Фиксираща шайба с прорези за шлиците на оста , Гайка на съединителя ; След това започваш да нареждаш дисковете , като последователността от вътре навън е : Феродов диск-->метален диск-->феродов диск-->метален диск..........трябва да завършиш с феродов диск. След това слагаш капака на касетатаи пружините. ) Дано съм бил полезен

Коментар

Всичко ми е наредено по тази схема http://www.bikebandit.com/houseofmot...50163#sch54680 само шайбите ми мисля, че не са оригиналните , но не знам дали от това може да е проблема .

Коментар

Така ли го купи? По-нагоре някой те беше попитал: Ръчката има ли ход? Мека ли е, твърда ли е? Това са важни неща, така че чети внимателно кой какво пита. Има причина да се задават такива въпроси.
                            Имал съм мотор със залепили дискове и беше голям зор докато отлепи. Тиках го на трета и четвърта предавка, сецах напред-назад и не ще и не ще. Накрая го изкарах, пълна газ на всички предавки, като 4-та и 5-та връщах и подавах рязко (максимум ускорение да има) и все че отлепи. Нещо не искаше да потегля като хората и зацепваше от раз. Потеглянето беше или с начална скорост, или с вирене на предната гума - стискаш си съединителя, ръчкаш първия зъб и мотора си седи, обаче като вземеш да го пускаш колкото можеш най-бавно и потегля все едно си махнал пръстите от ръчката. Това беше на едно ЧЗ 250 крос, което беше седяло попряно на една стена сигурно 5 г.

Коментар

@Andy Van Der Drift Съвета ти помогна - яко ръчкане на всичките предавки и нещата се оправиха . Благодаря много . Явно и на мен ми залепваха дисковете, защото бяха стояли известно време без масло и .. както и да е, важното е, че всичко се оправи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X