Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надран цилиндър-никасил. Помагайте!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Надран цилиндър-никасил. Помагайте!

Много проблеми може да излязат. Най-големият е нищо да не направиш, освен да си имаш цилиндър, който за нищо не става и да си похарчил излишно пари.
    Не може е така да се скъсява бутало. Всеки цилиндър работи с определено бутало като дължина на полите. Биелата има определен ход, а в този другия цилиндър колко е дълга биелата, знаеш ли? Буталото извършва газоразпределението - засмуква гориво, прехвърля го през преливницата в горивната камера и извършва работен ход. Отворите в цилиндъра са предвидени за конкретно бутало и въпреки че някакви малки корекции са възможни, в случая от една снимка не става ясно кое е по-късо и откъде ти минава водата. Така че не разчитай някой да ти помогне по този въпрос. Поне отвътре да беше сниман този цилиндър...
    Добре си се насочил към правене на риза. Няма да е толкова скъпо и ще караш със сигурност, но след време. Имай търпение.

Коментар

Колега,не че нещо,ама този цилиндър е подобен на Балканчето (имам впредвид отдолу,където се захваща за картерите,като на твоя,двете шпилки са на по голямо разстояние от другите) Ето виж (оградения в червено):Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic01.jpg
Прегледи:1
Размер:14.5 КБ
ID:5379183 Сега,по сериозно,кажи малко информация за мотора си,колко кубика ти е?От по-горните постове разбрах,че е 50cc,правилно ли съм разбрал?Иначе,да,по-сериозно ти е надран цилиндъра А след паленето с надран цилиндър,имаше ли някакви поражения по сегментите и буталото?
      П.П Нещо ми е бавен интернета и ми излезе като последен пост,това с цилиндъра,все едно си го писал сега,извинявам се за излишното мнение,успех колега,със работата по двигателя,дано скоро да го караш
      Последно редактирано от Driftacha; 28-05-12, 22:32.
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Момчето ми дава и неговото бутало и т.н ама май няма да стане и съм много се колебая ама не ми се и рискува.. както казваш по ю- добре да изчакам ,но да е сигорно.

Driftacha.......мотора е Malaguti Dune 1988/9 година . След като го запалих с надрания цилиндър (на бутане) след 3 хиляди оборота мотора е добре не прекъсва няма проблеми реже се малко бавно но за 50цц е добре пълни обортомера. Но като го оставя на тихи обороти след 3 хиляди надоло изведнъж изгасва и после пак палене чрез бутане ;д... поражения по сегментите нямеше освен малки драскотини на местата кадето е надран а по буталото няма проблеми .

ето и още снимки ако ще помогнат.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5704633_6_585x461.jpg
Прегледи:2
Размер:42.9 КБ
ID:5379230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5704633_1_62x62.jpg
Размер:2.4 КБ
ID:5379231Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5704633_2_62x62.jpg
Размер:2.2 КБ
ID:5379232Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5704633_4_62x62.jpg
Размер:2.4 КБ
ID:5379233

Коментар

Може да стане тази рокада, ако:
          - този втория цилиндър става на шпилките ти
          - буталото му става на биелата ти
          - биелата ти има същия ход като на тази в другия двигател (от който е цилиндъра)
          - можеш да сглобиш ауспуха, "водата" и карбуратора с филтъра
          ... не виждам защо да не бръмчи двигателчето ти с него.

Коментар

Мерси за отговора мисля да изчакам за по сигорно... но все пак и това остава като вариант

Коментар

Такова пък?:http://www.ebay.co.uk/itm/barrel-pis...#ht_1076wt_698

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение

Водата е от външната страна на шпилката моята е от вътре, също така цилиндъра е заострен отпред моя е четвартит и няма да стане този трябва и глава да намеря. а относно височината и т.н си нямам никаква идея.Треа да докарат утре един цилиндър да пробвам и ще пиша какво е станало.

Коментар

Я пробвай тук: http://www.chasti-skuter-atv.com/Yam...&limitstart=20 гледам ,че има доста нови цилиндри и китове и доставят по поръчка.
                  Gas Gas ec 250

Коментар

Мерси колега прегледах ги всичките, но такъв не мога да намеря преди около месец го бях оставил в един магазин за мотори и бавиха ме 1 месец ме размотаваха и защо накрая ми казаха, че не могат да намерят...и такива китове и т.н всичко прегледах по интернет не мога да намеря двигателя иначе е MR4 така се води някой ако може да провери по някой италиански или германски сайт или нз каквото и дае защото аз с тях не мога да се оправя...
                    Благодаря, че се включи в темата и за линка !

Коментар

Поръчвал съм части оттук. Виж дали се предлага нещо като за теб. Нали мотора ти е rx 50 ?

http://www.opvoeren.nl/merk/aprilia/rx50-mx50/cilinders
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Има някой близки до моят цилиндър, но не съм сигорен иначе ми трябват за Malaguti Dune 50цц 1988/9 година.Утре ще сложа един подобен цилиндър да видя какво ще стане и ще пиша надявам се да стане!!!

Коментар

Пожелавам ти успех,колега,дано пасне като ръкавица!

Коментар

:д далеч сме от истината;д. влезна като начало е добре но буталото за да стигне до горе му трябва още около сантиметър-два...
                            Както и да е днеска го откарвам на майстор събрах парите и го карам. обясни ми всичко как ще е и кога ще го докара. Каза:"Ще направя ризата след това трябва да я откарам да и направят отворите за ауспуха и карбуратора и това ще ме забави малко" ....казах му, че няма проблем ще изчакам още малко и без това се начаках , за още 1..2 седмици ще изчакам само дано да стане.
                            Благодаря на всички,че се включихте ако имам проблем ще пиша и като е готов ще пиша да кажа какво е станало.

Коментар

Колеги . Днес докараха цилиндъра .Майстора го е направил добре малко трудно сложих сегментите защото забравих да му кажа да остави повечко растояние н, но нищо . сложих сичко след 5тото ритане запали и си работеше на тихи обороти перфектно.След това го пораскарах малко лекичко да поолегнат частите. лекичко без да го напъвам изреждах скоростите спирах оставях го да поистине и пак така. Единия път му дадох повечко газ и не искаше да се изреже и не дигна оборотите само до 7 хиляди, но до тях си ги дига доста добре не бях сложил и филтъра де , но мисля че той не е проблем. Сега е в разработка и не искам да го напъвам , но ми е интересно защо не ги дига от какво се получава и т.н .
                              Най-сетне запали ;д

Коментар

Колега,виж направи му една добра разработка,от поне 500км.!И без това намери този цилиндър със голям труд и много средства,направи му една хубава разработка,за да му се радваш после,и да го караш беззаварийно А това за "недоизрязвянето" виж,нещо по карба,сместа може да е,но пък казваш държи идеални ниски обороти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X