Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

др. колеги. реших да сменя счупената запчатка за 4-та скорост (тази за която се хваща малкия венец на веригата) на ЧЗ 350, но се оказа че новата зъбчатка е със 1.8 мм по-голяма в диаметър (измерил съм го от основата на зъбите един срещу друг). Колега ми изпрати още една зъпчатка и тя се оказа по-голяма (стара зъбчатка 40.8мм., нова 42.6мм.).От тази разлика вторичния вал не може да влезе във бронзовата втулка на десния картер.Да допълня че двигателя е бил 6-волтов,като в последствие на старият собственик, някакъв майстор му сменя десния картер за да монтират генератор на 12 волта.
    Въпроса ми е защо се получава тази разлика, да не би да има разлика във скоростите на 6 волта и 12 волта.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG023.jpg
Прегледи:2
Размер:44.9 КБ
ID:5944852Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG021.jpg
Размер:50.7 КБ
ID:5944853Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG019.jpg
Размер:49.7 КБ
ID:5944854

От: Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Първоначално публикуван от JEMiliov Преглед на мнение
    др. колеги. реших да сменя счупената запчатка за 4-та скорост (тази за която се хваща малкия венец на веригата) на ЧЗ 350, но се оказа че новата зъбчатка е със 1.8 мм по-голяма в диаметър (измерил съм го от основата на зъбите един срещу друг). Колега ми изпрати още една зъпчатка и тя се оказа по-голяма (стара зъбчатка 40.8мм., нова 42.6мм.).От тази разлика вторичния вал не може да влезе във бронзовата втулка на десния картер.Да допълня че двигателя е бил 6-волтов,като в последствие на старият собственик, някакъв майстор му сменя десния картер за да монтират генератор на 12 волта.
    Въпроса ми е защо се получава тази разлика, да не би да има разлика във скоростите на 6 волта и 12 волта.

[ATTACH=CONFIG]377343[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]377344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]377345[/ATTACH]
    Възможно е да има разлика във диаметъра на зъбните колела,със по големи двигателя става с по къси скорости,с по малки обратното,това е същото все едно намаляваш или увеличаваш предният венец.При ИЖ в зависимост от годината на производство също е така,по старите модели са със по големи зъбни колела,а има и друго нещо мисля че на 250 са подобни зъбчатките да не би да е такава,в твоят случай трябва да изброиш твоята счупената с колко зъба е и да си търсиш такава същата.

Коментар

Това го направих броят на зъбите е еднакъв със счупената 19 зъба.Имам две здрави зъбчатки от ЧЗ 350 и двете се различават по това че сса със 1,8 мм по големи в диаметър.

Коментар

Става въпрос са абсолютно еднакви зъбчатки външно със еднакъв брой зъби със еднакви шлици и резба за малкия венец просто диа митъра е по голям със милиметри (1.8 мм.). За същаление навсякъде ми дамат за чз 350 точно такава зъбчатка по-голяма. Възможно ли е чехите да са направели различни модели двигатели (в нета срещам единствено тип 472).

Коментар

Колеги днес разбрах защо не се получава номера със зъбчатката .При по старите JAWA/CZ 350 с двигател №634 и по точно 6 волтовите вторичния вал е със 13 зъба и по-тънка зъбчатка за 4-та скорост.При по новите 6 волтови и 12 волтови двигатели, са със 12 зъба на зъбчатката на вторичния вал и по-дебела зъбчатка за 4-та скорост.Всички други зъбчатки били еднакви.Това е за информация на колеги,който като мен си блъскат главите с ремонти на стари мотоциклети. Чакам новият вал със 12 зъба, дано всичко вече е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X