Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за скъсан дренажен болт !!??!!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за скъсан дренажен болт !!??!!?

Имаше едни Ямахи антифриза беше в рамката,твоята да не би да е същата,и болта да е в рамката а не в големия капак,защото антифриз няма какво да прави там,антифриз има само във водната помпа.

Коментар

Ето този болт с червено съм го отбелязъл.

Еми не ми се вярва да е станала тая беля защото грам проблеми нямам със скоростите (да чукна на дърво). А и като съм източвал антифриза винаги съм го правел от тоя болт.Мотора лятото го карах с вода временно и като източих водата нямаше мазно нямаше нищо, което ме навежда на мисълта,че не смесва маслото с водата. А и когато отвия капачката на радиатора и освободя налягане си потича стабилна струя вода както трябва да е. На вид болта е същия като тоя дето го описах. Развива се с ключе десетка и има медна шайба. В началото болта няма резба, резбата е от средата на болта. (не знам така дали е по-ясно, не съм особено(да не кажа въобще) технически грамотен.
      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 19-10-11, 22:18.
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Много , много , много лошо се развиват нещата, намерих си един мануал за тдр и тоя болт дето съм отбелязъл е точно за маслото !!! А за водата е на водната помпа.... оххх полудях....както и да е смесва водата с маслото проблема трябва да се оправи и ще се оправи, не ме тревожи това, ами как да си извадя болта...
        Благодаря ви колеги като се прибера ще опитам всички посочени методи и ще пиша за резултата, че нещо се ядосах и нета ми е един бавен, бавен и нищо не мога да свърша. Благодаря ви за отделеното време и за мненията и съветите. Адски много съм благодарен. Когато се прибера ще разгледам, ще снимам и ще пиша в петък. Благодаря ви още веднъж.

П.п само да попитам тоя семер дето пропуска на водната помпа ли се намира
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Чакай сега да уточним,ти кой болт отви и текна антифриз.http://p1.bikepics.com/2007/12/30/bi...31006-full.jpg
          Ако е този на капака на водната помпа където се вижда долу,значи всичко е нормално,и него ли скъса.

Коментар

Така виж тук има две пробки,едната е на капака на водната помпа другата е на рамката както ти казах виждал съм Ямаха да ползват вместо маркуч самата рама но някъде горе по рамата трябва да се свързва с гъвкава връзка,и едната и другата да отвиеш трябва да текне антифриз.А още някъде и то по двигателя и най вероятно е някъде под предния венец или от долу под двигателя трябва да има трета пробка,тя е за маслото в скоростната кутия.
            http://p1.bikepics.com/2010/04/02/bi...41098-full.jpg
            Сега погледни и пиши какво става.Ако си скъсал болта който е под надписа той трябва да е само в рамата,разпробиваш както съм ти писал по нагоре в темата поетапно.
            Последно редактирано от hristo jivota; 19-10-11, 23:47.

Коментар

Да разбирам ли ,че тоя под надписа и тоя на водната помпа служат за едно и също ? Ако е долу под надписа разпробивам внимателно промивам системата и слагам нов болт. Ако е на капака на водната помпа пак същата процедура или да свалям капака ?

Коментар

А аз нещо не мога да разбера. Вместо да умуваме тука, защо просто не свалиш целия десен капак. За 10мин работа е с почестването. Стига болта който си скъсал да си сигурен че е на капака де. Това си е елементарен 2т двигател, няма кой знае какво страшно. Не е нужно да си инженер и прочие за да извършиш такава процедура. Достатъчно е да се запознаеш отгоре отгоре с детаилите по двигателя за което са достатъчни дори и партс листите ( каталозите с частите ). Не вярвам да имаш кой знае какви проблеми. Хем ще си смениш и маслото на скоростите и антифриза (ако не ги източиш предварително).
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Колега VaHk0_ сега ще ти кажа защо отлагам момента със свалянето на капака. Не съм технически грамотен до такава степен,че да го направя,а там където не разбирам, не обичам да пипам. Аз ще го сваля капака не е проблем, но после 100 % няма да направя всичко както трябва, А МАЙСТОРИТЕ ни са толкова къдърни,че няма до къде, един приятел още ходи по мъките след като си закара мотора на ремонт и се оказа,че му бе върнат с друг карбуратор и свален декомпресор. Та затова помолих за съвет за ваденето на болта и получих много от вас, за което съм много благодарен. Днес се прибирам и утре най-късно ще пиша какъв е резултата от извършените ремонтни работи. Благодаря още веднъж.

Коментар

Първоначално публикуван от faraskape Преглед на мнение
                    Ето този болт с червено съм го отбелязъл.

Това е болта за източване на маслото от скоростната кутия и съединителя. Свалянето на капака е малко по-трудно на мотори с кик стартер. Вкарва вода в скоростите от фибъра на водната помпа, който струва 40 лв. от Yamaha, става малко по-сложно, ако оста има ръб- възможно е да прецака и новия фибър.
                    Надявам се да съм помогнал!
                    Успех ти желая!
                    Yamaha WR 200

Коментар

Понеже вчера си вкарах такива филми с тея масла в скоростите, фибър-и и какво ли още не, че тотално си глътнах граматиката , бързам да споделя.
                      Току що се прибрах вкъщи и първата ми работа беше да вляза в гаража при мотора и да видя въпросният болт. Охххххххх колко ми олекна...скъсания болт е на капака на водната помпа !!! Понеже нямам телоподаващо, а хората с телоподаващо пък са ми далече и няма как да си занеса мотора до там,утре ще последва или сваляне на капака или разпробиване леко поетапно(към което клоня). Утре ще пиша за резултата от извършените маниполации.
                      П.п Болта за дренажа на моят мотор явно е бил сменян, а именно болт с резба от средата нататък, докато дренажния болт трябва да е цялия резба.
                      П.п.п Искам да изкажа благодарности на всичко колеги,който се отзоваха да ми помогнат в този труден за мен момент. Благодаря !!!

Коментар

Първоначално публикуван от faraskape Преглед на мнение
                        Понеже вчера си вкарах такива филми с тея масла в скоростите, фибър-и и какво ли още не, че тотално си глътнах граматиката , бързам да споделя.
                        Току що се прибрах вкъщи и първата ми работа беше да вляза в гаража при мотора и да видя въпросният болт. Охххххххх колко ми олекна...скъсания болт е на капака на водната помпа !!! Понеже нямам телоподаващо, а хората с телоподаващо пък са ми далече и няма как да си занеса мотора до там,утре ще последва или сваляне на капака или разпробиване леко поетапно(към което клоня). Утре ще пиша за резултата от извършените маниполации.
                        П.п Болта за дренажа на моят мотор явно е бил сменян, а именно болт с резба от средата нататък, докато дренажния болт трябва да е цялия резба.
                        П.п.п Искам да изкажа благодарности на всичко колеги,който се отзоваха да ми помогнат в този труден за мен момент. Благодаря !!!
                        Сега един много добър съвет,сваляш капачето на водната помпа и ако болта стърчи спокойно го отвиваш с едни гарги клещи,ако е още по надълбоко търсиш друг вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                          Сега един много добър съвет,сваляш капачето на водната помпа и ако болта стърчи спокойно го отвиваш с едни гарги клещи,ако е още по надълбоко търсиш друг вариант.
                          Добре, още утре сутрин се заемам. Понеже ще ми е за първи път, да попитам, има ли нещо, за което да внимавам при свалянто на капака или само развивам болтовете махам внимателно капака и гарнитурата и после по обратния ред ?

Коментар

Привет на всички колеги, много съм ви благодарен за помоща. Проблема вече е решен !!!

Днес свалих ауспуха на мотора(гайдата или както там се нарича) за по-лесен достъп, после премахнах капака на водната помпа, но болта беше по-навътре(не стърчеше). С помоща на права отверка и чукче направих прозер върху скъсаната част на болта и така го развъртях. Последва смяна на гарнитурката на водната помпа, нови болтове на абсолютно всички места, с който имах допир, наливане на антифриз и яко гас.
                            И така проблема с болта се реши. Благодаря ви още веднъж за оказаната помощ и съдействие !!!

Коментар

По някой път на големите проблеми има прости решения .
                              Браво ,това е бил най лесният вариянт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X