Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не пали! ;(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Не пали! ;(

Ако иде реч за свещи:
    Направо се учудвам, че никой не е обяснил, че когато свещта е по- топла (с по-голямо число на нея - за твоя мотор сигурно е 9) и сместа е богата (или пък не му даваш достатъчно газ) свещта се зацапва и си заминава.

Примерно - мотора ти е бил настроен за студено време.
    Времето се стопли => сместа ти става по- богата => по- голям шанс да гръмне свещта.
    Или мотора е бил настроен за каране във високи обороти, а ти си му нов собственик и още не си му свикнал => не му даваш достатъчно газ => не се изчиства свещтта = зацапва се => гръмва

Няма да ги забравя некви каратисти идваха да купуват един мотор и обясняваха колко големи карачи били, карали CR250. Определено се респектирах, щото знам що за звяр е CR-a. После стана дума за свещи и те се оплакаха как много думкал свещи тоя мотор, ама от как му сложили една от ЗИЛ и всичко било ок. Ей такива очи опулих. Сещай се как са го карали CR-а - на не повече от 1/2 от газта . Е как няма да гърми свещи?!

Иначе казано - ако караш пенсионерската - трябва ти свещ от нещо пенсионерско. Примерно от ЗИЛ. Ако караш яко на ръчка - с пенсионерската свещ моторчето ще умира веднага след средни обороти, така че ще ти трябва по- рейсърска свещ (която пък гърми по- лесно).

dini и той е дал подобен пример със симсонката.

За финал - ако наистина ти гърми свещи през две карания - вземи си свещ с по- малко число от сегашната. Или с две.
    Последно редактирано от ®yMeH; 24-04-07, 20:04.

Коментар

Според отговора на същия въпрос в какви обороти го кара в другия форум съдя, че причината е от сместа. Даже там му споменаха че от това идва целия проблем. Пък моторчето е ендуро 80 кубика. Не е такъв звяр, че да не смее да му даде газ. Та както ти казва Румен - вероятно е настроен да работи добре на студено, демек - богато. Пусни малко повече въздух на карбуратора, сменяй свещта и дерзай Внимавай само да не обедниш прекалено много сместа, че това е смърт за 2Т.
      DCRT®

Коментар

Ми вече почти всеки който съм питал ми казва че ми думкат свещите от богата смес или от кондензаторчето. Мотора го имам от 2 седмици още не съм го карал в ниски обороти , така че 100% не е от това! Проблема е че съм свикнал с балакнчето което има 5 винтчета и си разглабях как ми падне, но на това не знам как да оправя сместа да не е толкова богата а и не ми се бара по карбуратора, така че искам майстор да го направи тва. То това е супер идиотска и елементарна операция, така че нема ме изръси много. А и имам и други въпроси и за тва
        [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Аз му ги обяснявах тези неща на личен ,но той пак да си пита човека .Както и причината за богата смес ,може да бьде и задрьстен вьздушен филтьр .Или наличие на буклуче над запорната игла .При наличие на богата горивна смес , изгорялата свещ има черен ,НО сух цвят ,а ако стои вьд черен но мокьр цвят ,може и да бьде и наличие на повече мосло в цилиндара .
          не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Преди 3-4 часа съм изписал 1 страница формат А4 кво съм установил и какво ще направя, но заради червената ми точка чакам да ми бъде прегледан всеки пост в форума и за това не винаги ми се показват постовете, а сега не ми се пише пак.

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
              Ми вече почти всеки който съм питал ми казва че ми думкат свещите от богата смес или от кондензаторчето. Мотора го имам от 2 седмици още не съм го карал в ниски обороти , така че 100% не е от това! Проблема е че съм свикнал с балакнчето което има 5 винтчета и си разглабях как ми падне, но на това не знам как да оправя сместа да не е толкова богата а и не ми се бара по карбуратора, така че искам майстор да го направи тва. То това е супер идиотска и елементарна операция, така че нема ме изръси много. А и имам и други въпроси и за тва
              Пьрво питай,някой дето разбира,и второ това не ти е Балканче и няма кондензатор,защото е безконтактно запалване/електронно/

Коментар

Е така де който питам ми казва богата смес, това за кондензаторчето е мое умотворение както си е проличало!

Коментар

И пак да преговорим - сместа зависи от:
                  -карбуратор
                  -филтър
                  -времето навън (предимно температура)
                  -количество масло в бензина

Коментар

До: Не пали! ;(

Имам следния проблем:
                    Значи като не съм карал мотора паленето става изключително трудно и най-странното е че се дави на смукач Пали се единствено при спрени кранчета на бензина Но като съм го карал предния ден от половин ритане и о чудо пали
                    Дайте някакъв съвет или предположение
                    Мерси предварително
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Прегледай си нивото в карбуратора и изправността на поплавък и игла.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И аз си мисля.че е от карборатора, защото като навия винта за реглж на въздуха пали по лесно Мисълта ми е да не е нещо по буталото и цилиндара, че направо не ми се мисли

Коментар

По всяка вероятност иглата на поплавъка не затваря добре и нивото се покачва над нужното. По този начин леко го поудавяш. Или го оправи или спирай кранчето за гориво, като няма да караш. Друг вариант е да затвориш кранчето без да гасиш и да чакаш докато бензинът изгори, когато моторът няма да работи няколко дни.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            По всяка вероятност иглата на поплавъка не затваря добре и нивото се покачва над нужното. По този начин леко го поудавяш. Или го оправи или спирай кранчето за гориво, като няма да караш. Друг вариант е да затвориш кранчето без да гасиш и да чакаш докато бензинът изгори, когато моторът няма да работи няколко дни.
                            Това е абсолютно вярно и за най-новите модели. По мануал го дават когато се прибереш от каране да спреш кранчето на бензина при работещ двигател, след което даваш газ три, четири пъти и тогава чак гасиш.

Коментар

E МЕРСИ значи аз кранчето го спирам но след като изгасне двигателя УФФ успокоихте ме направо аз си викам аиде сдаде багажите буталото (А аз го сменях скоро) а то какво било. Но явно трябва и иглата да сменя защото преди не го правеше този номер. Но сега се сетих, че аз му местих и зегерката на иглата и май от тогава се почна всичко

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                                Но сега се сетих, че аз му местих и зегерката на иглата и май от тогава се почна всичко
                                Местил си зегерката на иглата на шибъра. В случая става дума за игления клапан на поплавъковата камера А за другата игла - не е зле да я върнеш както си е била.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X