Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Power Valve System (YPVS)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: помощ за 2T екстри )

резонатор ли беше знам че има една клапа дето и аз не знам за кво служи ама на една yamaha я изхврихме и разлика не видях ако питаш за сштото де

Коментар

митков я знае ма така и не ми отговори на ЛС
      [url]http://snimka.bg/album.php?album_id=64575&photo=1[/url]

Коментар

ами какво да ти отговора
        -клапата е т нар-power valve
        и всъщтност променя -височината на изпускателният отвор-с което подобрява работата и на ниски и на високи обороти
        -на ниски намаля височината и съответно газовете по дълго натискат буталото преди да духнат на вън а на високи я увуличава -по рано се отваря изп отвор и газовете по бързо се изчистват от цилиндъра -съответно вдигат се повече обороти и мощтност..
        много на кратко -това е
        ..сега има и много подробности на някои модели отварят и допълнителни канали и тн..
        на някои се управлява от центробежен регулатор на други електрически..и тн и тн

Коментар

Power Vavle

здравейте на всички въпроса ми е кои модели на марки те кАто хонда ямаха сузуки кавазаки и т.н. имат тази екстра която според мен е мн добра и също кои години да са и като си избирам мотор как да разбера да ли е има тази екстра ако нямам възмижност да го подкарам знам че се намира до цилиндара и маи излизат 2 жила
          Ако не бях луд, щях да съм ненормален!!!!!.

Коментар

Re: Power Vavle

Първоначално публикуван от xoc13 Преглед на мнение
            здравейте на всички въпроса ми е кои модели на марки те кАто хонда ямаха сузуки кавазаки и т.н. имат тази екстра която според мен е мн добра и също кои години да са и като си избирам мотор как да разбера да ли е има тази екстра ако нямам възмижност да го подкарам знам че се намира до цилиндара и маи излизат 2 жила
            Ако около изпускателния отвор на цилиндъра има разни "издутини" и капачета - най-вероятно двигателя е с power valve.
            Всъщност тази система променя газоразпределението. При ниски обороти се увеличава времето за разширяване на изгорелите газове в цилиндъра и съответно се използва по-голяма част от енергията им. При високи обороти се увеличва пък времето за излизане на изгорелите газове от цилиндъра което подбрява пълненето с прясна горивна смес и се увеличават максималните обороти на двигателя и максималната мощност.
            Това е все едно на 4Т двигател изпускателните клапани да се отварят за по-кратко време при ниските обороти и за по-дълго време във високите обороти.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Фатално ли е да карам без работещ YPVS ?

Здравейте,
              възможно ли е да се повреди нещо на мотора ако не му работи YPVS клапата ? Мотора е Yamaha DT125 и YPVS-а е на изпускателните траби.

Коментар

До: Фатално ли е да карам без работещ YPVS ?

нищо неможе да му стане
                несъм чувал за какъвто и да е постефект от неработещи клапи освен това че двигателя няма да работи добре при ниски обороти (ако клапата ти е отворена)
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

От: Yamaha Power Valve System (YPVS)

здравеи колега аз имах същия проблем и свалях всичко за което се сетих, че може да е проблема, чистих и пак нищо не стана. Веднъж реших да смяня свеща просто еи така за да е нова и всичко се оправи има си обороти, върви си нормално. Преди това още като купих мотора нямаше акумолатор и следователно не работи и клапата, но мотора си работеше перфектно до 7-8000 оборота (г/д ти казвам защото нямам оборотомер)

Коментар

От: Re: Power Vavle

Колеги, маи само съм си мислил, че клапата ми работи. Вчера се отвори сама и щях да изпадна от мотора . Та мислълта ми е ако някой може да ми каже от какво може да е. Мисля, че е нещо по токовете а аз там не разбирам. Значи клапата като дам на контакт прави едно движение, моторчето си работи и мисля, че е това което казва на моторчето кога да върти (извинявам се за израза, но незнам как да го обясна по друг начин)
                    Последно редактирано от boiko73; 09-09-10, 00:00.

Коментар

От: Re: Power Vavle

Привет колега, хвърли едно око тук http://dtr125.net/ypvsf.htm
                      Има клипче, което показва работата на клапата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X