Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със съединител на Мз етз 250/251.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със съединител на Мз етз 250/251.

Помага и то доста успешно този метод. Няма МЗ, който да е дошъл с такава болка и да не съм го излекувал успешно. Кара с години после - бъди сигурен.

Коментар

Джони бой, да не ти е залепнал съединителя?

Коментар

Една "рецепта", взета от учебника за шлосеро-монтьори:-тъй като в едно конусно съединение се разчита единствено на пресовата сглобка(шпонката е допълнително осигуряване), притривате двата конуса един към друг със шлайфпаста за клапани , естествено, ако не са в окаяно състояние.Шлайфането по принцип е минимално, но върши отлична работа..няма да ви се налага да ползвате лепила и прочие. Важно е и, както е отбелязъл колегата по нагоре, да няма допълнителни шайби или др., които да възпрепятстват натега на съединението.
        Gnome Rhone AX2 800 1938
        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
        Husqvarna Te 510 1989
        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Така прочетох темата и ми стана ясно моя съединител май също превъртя.Дано не е много надрано конус съединението.Някой знае ли на какво се държи цялата касето освен на гайката смисал има ли още нещо че сигорно и феродото ми е износено да го сменя като отворя и видя какво е положението.
          Да попититам все пак с каква сила да се притегне гайката има ли шанс да превърти резбата или нещо от сорта.
          Поздрави
          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Обърни особено внимание на отговор номер 6. Стягаш с обикновен пневматичен (гумаджийски) гайковерт.

Коментар

Да това го прочетох но не разполагам с такъв все пак ще потърся 1 приятел има такъв на компресор.

Коментар

Отиваш в най-близката гумаджийница и ще ти я щракнат за секунди.

Коментар

Здравейте колеги след като мотора ми си беше все едно на скорост и се чуваше стържене отворих капака и какво да видя първо на малката капачка беше отвита гайката на оборотомера,след това свалих капака заедно с манивелата и касетата като я завъртях ми остана в ръката.Като гледам предишния собственик му е правил ''шпонка'' и е издълбал канал във вала.Има ли някакви начини да се оправи?За касета както и да е ще сабера пари но за нов вал 280 лева нямам,ако имате някакви идей как да се фиксира касетата за вала кажете със стягане дали ще стане при положение че конуса е пробиван и са му направени някакви надлъжни леки сечения на вала сигорно за да държи.
                  Поздрави
                  Ето няколко снимки:

Коментар

Колеги дойде ми нещо на ум.Ако зачистя перфектно вала махна едната или двете шайби без прожиниращата намажа касетата с течен метал бизон и яко стягане дали ще реши проблема с разбитата шпонка.
                    Поздрави

Коментар

Може и да стане но по добре сложи пак шпонка.Престържи челно голямата зъбчатка за да не опира в касетата.
                      Управлява
                      ЛР Дискавъри 1 300tdi
                      Вектра А C20XE

Коментар

Тази "шпонка" абсолютно нищо не държи. Ефектът от нея е нулев. Ще се скъса на мига, в който се разхлаби фасонната гайка. Недей зачиства нищо, нито лепи. Просто махни шайбите както съм ти обяснил по-горе и стегни мъжката. Това ти го казвам за трети път и повече няма да пиша. Досега Мз-тът трябваше да е излетял одавна.

Коментар

Здравейте. Аз имах същия проблем - превърташе касетата . Купих си една бира в алуминиева кутийка. Изпих я и от кутийката изрязах лентичка с трапецовидна форма (коляновия вал отдолу има конусовидна форма) и тази пластинка се слага между вала и касетата на съединителя. После малко бой с грубия инструмент (чука) , затягаш здраво с гайковерт и тва е .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X