Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за Априлията ми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помогнете за априлиата ми

Проблемът беше в големия горивен жигльор. След като му намалих сечението се оправи.
    Благодаря на всички за оказаното съдействие.

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
      Я прегледай самата игла да не е вдигната прекалено много и да му идва бензин в повече. Пробвай да сложиш скобката малко по-нагорен "прешлен" и така да се получи повече въздух по-малко бензин в ниските .
      Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
      Проблемът беше в големия горивен жигльор. След като му намалих сечението се оправи.
      Благодаря на всички за оказаното съдействие.
      McCoy се оказа прав - проблема е бил от богата смес.
      Но по-добрия вариант е именно да се смени главния жигльор, а да не се пипа нивото на иглата...
      Това с нивото на иглата е временно решение, но не е прецизно както с жигльора.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
        Това с нивото на иглата е временно решение, но не е прецизно както с жигльора.
        Зависи от много неща и от самата игла и от жигльора но и безтова не е зле да си регулираш нивото на иглата според условията и начина на каране се пак за това има няколко прешлена.
        В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
        Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Според мен тези няколко прешлена на иглата са за да напасне разликата при износения двигател(с по-голяма хлабина на сегмента,по-малко КПД) и здравия или общо казано, когато един двигателя започне да се здухва му е необходимо повече гориво за осьществяване на нормалните процеси, което компенсираме от "иглата"

Коментар

Първоначално публикуван от dab4i_125 Преглед на мнение
            Според мен тези няколко прешлена на иглата са за да напасне разликата при износения двигател(с по-голяма хлабина на сегмента,по-малко КПД) и здравия или общо казано, когато един двигателя започне да се здухва му е необходимо повече гориво за осьществяване на нормалните процеси, което компенсираме от "иглата"
            Ох! Извинете! От място на скобката на иглата се реголира съотношение на въздух/бензин при различните степени на "жегоподаване" от което пък зависи мощноста при ниски/средни/високи обороти спрямо стила на каране. Колкото повече бензин на единица въздух толкова повече мощ при ниските- което е добро при оффроуд заради резките промени в режима на работа на двигателя ! - което е зле понеже не може да се отвори докрай дроселната клапа => получава се вакум, който се компенсира(отчасти) през жиглъора(повишава се разхода на KW/H), при подаване на пълна газ въпреки вдигнатата игла се получава не преобогатяване на гор.смес. а направо прокапване.. изморих се от досегашното гости утре ще продължа ...
            В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
            Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Положението на иглата не влияе при пълна газ.
              Последно редактирано от motofen; 28-11-08, 14:10.

Коментар

До: Помогнете за Априлията ми

Тази графика съм я пускал и преди но щя е пусна пак
                на нея добре се вижда кое къде влияе

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Знае ли някой, колко трябва да е ключът на новите сегменти на Априлия РХ 125 (цилиндър Ф54мм)

Коментар

Айде де,достатъчно специалисти има тук. Поне ми дайте някакви приблизителни стойности. Никак не ми се иска да го зглобя и да задере!

Коментар

Търси repair manual колега. Иначе /без да съм сигурен/ , ако ключа е по-голям от 0,5 мм вероятността да задере е малка.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от motofen Преглед на мнение
                        Знае ли някой, колко трябва да е ключът на новите сегменти на Априлия РХ 125 (цилиндър Ф54мм)
                        На КТМ 125 който е със същия диаметър на буталото го дават 0,4мм
                        Ако буталото и сегментите са от свястна марка - нямат нужда от модификации. Слагаш ги и караш.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Благодаря за помоща колеги!!!

Коментар

Здравейте колеги, аз искам да попитам от къде да си намеря сегменти за Aprilia Pegaso 125 91год. Ако някой може да каже ще сам благодарен
                            за контакти: skype: sailo_
                            tel.0878716144
                            Мерси много !

Коментар

от магазина за резачки и тем подобни вносители на буталата Метеор в Бъкстон след Фантастико в една къща от дясната страна на пътя се намират за по точно виж и в google имат сайт с телефони, комплекта беше около 30лв, а бутало със сегменти 67 или 76 лв по добре е май бутало със сегменти в комплекта има бут.болт и зегерки
                              Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                                от магазина за резачки и тем подобни вносители на буталата Метеор в Бъкстон след Фантастико в една къща от дясната страна на пътя се намират за по точно виж и в google имат сайт с телефони, комплекта беше около 30лв, а бутало със сегменти 67 или 76 лв по добре е май бутало със сегменти в комплекта има бут.болт и зегерки
                                Колега, това в кой град е,защото аз съм от Търново и не се сещам за кое ми говориш.Ако може да ми кажеш точното име на магазина да го намеря в google, ще сам ти благодарен.Мерси много

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X