Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за Априлията ми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Помогнете за априлиата ми

а имаш ли изпускателната клапа за ротакса?
    мразя да карам в гората!

Коментар

Здравеите малко да се оплача тука на Априлииката и направих втулка и си купих ново бутало и сичко си беше наред,но сега имам дубка в буталото незнам дали беше менте и мисалта ми е дали е по добре да си купя този кит на полини или да си зема ново бутало и пак да джиткам,но не се знае дали и то няма да се пробие И дали този кит седи още
      Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
      Gas Gas EC 200

Коментар

Първоначално публикуван от drink2much Преглед на мнение
        Здравеите малко да се оплача тука на Априлииката и направих втулка и си купих ново бутало и сичко си беше наред,но сега имам дубка в буталото незнам дали беше менте и мисалта ми е дали е по добре да си купя този кит на полини или да си зема ново бутало и пак да джиткам,но не се знае дали и то няма да се пробие И дали този кит седи още

Ех! Симпатяга
        Колко пари даде за това "пробито" бутало? Не мога да разбера защо си съсипвате моторите с разни такива евтини части Една авария на буталото може да ти съсипе цилиндъра и всичките лагери по коляновия вал.

Вземай от mishelmoto кита Полини 200 да видиш после за какво става дума. Мотора ще стане дзвер
        2010 CRF 250 R

Коментар

Е то ще ми доиде акъла в главата ама...за сега ремонта ми излезе 250лв и ся о6те 350 мани мани
          Gas Gas EC 200

Коментар

Е то ще ми доиде акъла в главата ама...за сега ремонта ми излезе 250лв и ся о6те 350 мани мани
            Евтиното винаги излиза по-скъпо
            MG RACING

Коментар

И все пак какво беше буталото? И имаш ли представа защо се е пробило?
              Да не си прекалил с компресията?
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ами буталото беше Piston.Не съм сигорен от какво се е пробило но се проби на 300км каране като 200 от тях бе6е в разработка.Може и да е от компресията нещо декомпресора да се цака.
                Gas Gas EC 200

Коментар

Ами буталото беше Piston....
                  Е такова бутало не бях чувал

В английско бългаарския речник срещу думата Piston пише "бутало"

Бива да предупредиш хората откъде е, как е, що е, че да не се излъже и някой друг.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

А може ли още един тъп въпрос ... колко струваше това бутало марка "Бутало" ... колкото оригинално от Априлия?
                    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

А сместа на мотора как я регулира преди да пробиеш буталото Ако си я оставил бедна е възможно да има последици за буталото и да си допринесъл за повредата. Като сипеш повечко масло, сместа пак обеднява ... Или пък си сипал нискооктанов бензинец... или комбинация от двете ... Те дори и некачествените бутала не се чупят тукотака ...провери каква е причината.
                      DCRT®

Коментар

Буталото марка "Бутало" струва 120лв.А колкото до сместа требва да е богата защото мотора като изгасне и след време теква бензинец от приливника.Колкото до маслото може да му е било много защото сипвах малко в резервоара
                        Тези логики аз си ги мисля я някои да обясни как да разбера сместа каква е бедна или богата
                        Gas Gas EC 200

Коментар

По цвета на свещта- бял или светъл пясъчен цвят значи бедна смес ... трудно е да се опише.
                          Звука на мотора също се променя, ама няма начин да обясня как ... малко на усет са тия работи ...
                          DCRT®

Коментар

Другото интересно покраи този мотор е че яде свещи :П
                            Стопи една свещ и го отворих да видя какво му е и гледам буталото малко поизядено.Както и де е затворих го и му сложих една БГ свещ ВМЗ
                            и след това вече стана дупката.
                            Gas Gas EC 200

Коментар

Интересното е не че моторът ти яде свещи, а че си хвърлил пари в нови части и след това не си си направил труда да сложиш свещ изчислена за твоя двигател.

Дупка в буталото става от прекалено топла свещ. Под "топла" разбирай по топлинно число. Няма значение дали е вмз или ngk, като не е за твоя мотор - сто дупки ще пробие, независимо каква марка е буталото ти.
                              Слагайки свещ с топлинно число не-изчислено за мотора ти си предизвикал детонация, която е вдигнала температурата прекомерно и ето ти дупка.
                              Пак добре че не си сложил марково бутало, пак щеше да прегори.

Да не говорим за идеята да сложиш "малко поизядено" бутало обратно в двигателя - дори втората свещ вече да е била с правилно топлинно число, "малко изяденото" ти бутало е било с разрушен повърхностен слой, а и вероятно вече със структурна повреда от високата температура. Било е пътник, слагайки го обратно просто си го избавил от мъките му.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е вече ще знам за напред>Поне разбрахме от какво е дупката мерси Гоблин.
                                Gas Gas EC 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X