Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотора глъхе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотора глъхе

Здравейте съфорумници. Имам мотор Гилера Рх аризона 125. Проблема е следния: на ниски обороти мотора ми глъхне, но на високи мотора става пушка! Сложил съм му нов филтър изчистени са маркучите на карбуратора. Давайте съвети какво да правя, че ме подлуди този мотор

От: Мотора глъхе

Ами колега, да ти кажа, лично аз, където не съм се интересувал за този проблем, и съм попадал поне на 5 такива теми подобни. А реално може и да са повече. И да не пълня само постовете с ненужна информация - ще се опитам да ти отговоря: Пробвай свещта, ама съмнява ме да е от нея. Най - си мисля, че нивото на бензина в карбуратура ти е високо и/или съответно ти подава поевче гориво към двигателя и на ниски му идва прекалено богата горивната смес и го дави повечето гориво. Пробвай да намалиш бензина.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Намален е докрай. Мотора пали идеално студен и топъл! Съмняват ме клапите под колектора възможно ли е да са те???

Коментар

Ами възможно е. Започваш и проверяваш всичко за което се сещаш едно по едно.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Като преминал през подобен проблем съветвам да се поразровиш за настройка на карбуратора. Глъхнеше, едвам отцепваше, като мине 5000 оборота се развърташе... След няколко проби с игли и жиглиори всичко сега е повече от перфектно. Не се притеснявай да пробваш, само си намери някаква таблица за твоя мотор и се забавлявай. Успех!
          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Намалих нивото от поплавъка смених свеща с Денсо(пишеше някви си букви и топлинно число 20) такава имах нз каква точно му трябва ако някой знае нека каже .Мотора взе да варви добре но може да се желае още!Мерси за мненията на колегите.Искам да попитам каква е цената на клапите(без клаподържача)??

Коментар

Здравейте пак !Както си карам и мотора започна да губи мощност.Прибрах се и погледнах свеща беше МОКРА!Отворих карборатора и го прочистихСложих го пак на място и запалих мотора глъхнеше.Намалих нивото на безнзина от поплавъка но пак същото а иглата е на най-горното положение!МОЛЯ ви колеги кажете как да го оправя 1 час се занимавам с него а времето навън е хубаво само за каране.Ще бъда много благодарен да изкажете вашите предположения как да го поправя.Поздрави Митко!

Коментар

Щом иглата е на най горното положение и свеща е мокра му идва много бензин и в ниските обороти глъхне защото не може да изгори целия бензин. Ако свалиш иглата по надолу ще му идва по малко бензин и няма да мокри свеща имах същия проблем но като нагласих иглата и смених жигльор мотора оправи

Коментар

Здравей.
                  Мерси за дето изказа своето мнение.Вчера свалих аспуха и го нагрях. Изпадна 1 кофа с нагар . Мотора оправи вървежа си.Но имам 1 въпрос Колко зъба трябва да ми е предния и задния пинион. Искам мотора да подскача на задна из байрчетата
                  Ще бъда благодарен ако някой се отзове! Поздрави Митко

Коментар

За 125 е добре предния да е 13 а задния 49

Коментар

ако ако сложа 13 на 52???Искам мотора да дига предница и да катери.Така е много пъргав на дълги растояния.Възможно ли е да постигна това?

Коментар

Както си прецениш ти иначе с по голям венец ще набира по бързо и ще се вдига но на бързина ще е по бавен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X