Обява

Свий
Няма добавени обяви.

масла шел за двутактови мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• масла шел за двутактови мотоциклети

момчета да ви кажа на състезанието в софия. шел като спонсори на проявата ни подариха на всички участници с двутактови машини по една тубичка масло за което разбира се им благодарим
    та в началото бяхме малко скептично настроени но ги пробвахме и лично аз а и останалите с които говорих сме много доволни
    маслото покрива и нормите JASO FC
    което също е гаранция за качеството
    благодарим им за чудесните масла които ни предоставиха и за това че подпомогнаха проявата

Тцтцц

май си в грешка... ако са от тия зелените направо го махни и си сложи ако ще приста да е! Такова масло чисто нова моторетка за 3000 км три пъти и блокирах мотора.... Май само външен вид има!
    Земи такова дет се слага на картовете да мерише на истинско за да несъжаляваш! Там държи на 22 000 оборота по 5-6 състезания... и никой некара с шел - защо ли?
    4ао
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Не знам защо отношението към "Шел" само в България е такова.
      На запад дори капризният KTM го карат с една специална синтетична разработка на фирмата. Или има разлика в качеството за Източна Европа или онези са много прости?!
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

За да сте добре си слагайте масло от вносителите на ЩИЛЛ и ХУСКВАРНА.там маслото е истинско и е бездимно а оборотите са около 15000. Аиде да не Приста само.А ШЕЛ като земат да стават спонсори на ОФ роад тогава може и да кажем нещо хубаво за тях

Коментар

Мани шела...

Един кастрол си сложих на диференцялите едно време на самурая лелееееееее ще снимам като се прибера на Враца - специално ще му извада прасето да ви покажа за какво говорим! Яд ме е че изхвърлих самото масло за което дадах луди пари, ама нали да е хубаво се :x да видите какво представляваше...
          Диференцяла предния на самурай на който няма хъбове беше изгнил на лисица, а маслото беше с някъв подобен цвят на боза!
          Задния го счупих, помогнах му и аз, но маслото пак беше такова! За 15000 км току така несе чупи диф на японска кола...
          Вече като стане маслото за смяна и ме е страх да се замислям какво да слагам ... Сега на двигатела си слагам едно шведско по-малко известно и съм доволен доколкото може...
          А за тия масла от машинките резачките те стават даже са перфектни ако неса менте ... някога нямаше но сега вече незнам! Напоследък забелязъх, че наливно продаваха такова значи и там са започнали да рафинират !
          4ао
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Айде сега точно на мен за масла не ми обяснявайте щот тва ми е малко болна тема бил съм и дистрибутор няма да кажа на коя марка макар че по скоро ми бе като хоби докато бях студент учил съм и къде що има измислена химия
            макар че малко взех да я позабравям щото в аптеката рядко някой ме пита за формулата на лекарството
            Но определено усещам някво пренебрежително отношение към шел в българия
            може би се дължи на това че те отначало тръгнаха с по евтини масла специално за източноевропейският пазар по като за жигули и лади
            но това са евтините им масла а иначе имат много добри масла само че не са от евтините
            а тука кво ставаше:
            купи си някой свестна кола и иде та налее масло шел и гледа да не е скъпо щот си мисли че кат е шел значи задължително е много хубаво без значение от цената
            да ама не
            има си спецификации и те трябва да се гледат
            то и българките уж най хубави от всички ма както знаем не всяка българка е хубава
            тва че е шел не значи че е най доброто или пък най лошото
            има си различни модели за различни цели дето покриват различни спецификации
            имат и страхотно масло за картинги за съжаление не се продава в българия
            а тва зеленото е най обикновенно минерално и може да се сложи на някой мотопед на мз или на чз също но не и на нещо по сериозно
            и шел не са виновни че някой не е погледнал спецификациите
            за съвременните японски мотоциклети по японските стандарти трябва маслото да отговаря на JASO FC
            Обикновенно го пишат с големи букви на тубичката
            не отговаря ли на тоя стандарт значи по добре не го наливайте
            някои от най рейсинговите масла също не отговарят на JASO FC
            защото той включва и показатели като течливост пепелно съдрж.и др.
            които на тези масла са други и те не стават за слагане в микс помпа а само за разреждане с бензина и тва си го пише ма има случаи дето пак някой не е прочел и слага ....и после става една...и айде пак маслата виновни
            освен тва има и такива дет са си купили някой дрънгел или пък някой им го е пробутал та зимат слагат някво масло после мотора се чупи и пак маслата се обвиняват
            има и случаи на погрешно избрана свещт или пък прекомерно обеднена смес
            та мотора кат се счупи ...аре пак маслото било виновно
            за шел в българия може да се чуват много неща но истината е че имат хубави модели масла
            сега това което ни дадоха да пробваме пише че било с подобрена формула не е зелено не е и червено а си е с обикновен цвят на масло
            между другото цвета се прави много лесно от коя да е фирма
            има си оцветители
            може да се направи какъвто цвят си искате това няма никакво значение за качеството
            2003година бях на гости в австрия и ме заведоха у един от заводските състезатели по мотокрос на КТМ .у тях бе пълно с тубички от шел само с такова караше момчето естествено модел за мотокрос а не зелено от 8лв литъра
            каза че е много доволен от това масло
            на бучака едно време също шел им бяха спонсор нека той да ви каже дали не са им хубави маслата
            що се отнася до изказването на ламята
            ами нали точно това говорим
            че шел бяха от спонсорите на офф роада до бистрица

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
              че шел бяха от спонсорите на офф роада до бистрица
              Ей, тия Shell са голяма работа!
              Кокера кара с пълна синтетика от фирмата, но цената е 25 лв. за литър! Сега недейте ме кандърдисва, че за 15 лв. ще зареди със също така хубаво масло на друга фирма! Той си знае най-добре, пък нали казахме, че "Shell" са ни спонсори
              Уважавайте ги!
              Сега отивам да си взема едно стекче "SHARK", че нямам в хладилника.
              -------------

Коментар

Който разчита на разделно мазане знам как после започва само в бензина да слага масло.Аз ей така правих риза по буталото на едно 2Т ендуро.На Щила нищо му няма да знаете.

Коментар

Ламя, ти що не пишеш в "Общи приказки и простотии" бе?
                  Нали в тази област много те бива?!
                  -------------

Коментар

ламя ти ли си дето купи от бучака 200 кубиковата ямаха
                    ако си ти знам защо сте я счупили и вината не е в мотора или в бучака
                    разбрах че сте сипали бензин без масло като сте си мислели че има помпа за разделно мазане и тя ще пръска масло
                    Да ама не
                    тоя мотор още от япония дойде със свалена помпа
                    а на нейно място имаше завита специална ламаринка с гарнитурка да запълни дупката
                    ма вие не сте обърнали внимание и мислите че има помпа

Коментар

Не е Ламята, а Сифона.
                      -------------

Коментар

аз също бях един от наградените с маслото на шел, точния модел не помня но мисля че още паза тубичката и може да погледна. Маслото беше полусинтетика но въпреки всичко отговаряше на JASO FC. Докато съм карал с него немога да каже че по някакън начин съм усетил промяна в двигателя а и незнам дали е логично да търса такава в зависимост от маслото. Единственото което ми казаха е че много готино мирише след мен Ако става въпрос за шел като фирма мисля че няма спор за това че е една от най-големите фирми в тази област със голяма развойна дейност. За това което идва като продукти в българия ми е трудно да коментирам, но според мен е леко менте, продукти които идват от някъде си с неизяснен произход.

По отношение на стандарта JASO FC наистина има TOP масла които нямат този знак, но ако цената му на литър е 30 лв и всички топ пилоти на белгия карат с такова масло на мотокрос шампионата значи няма място за съмнение, макрата няма да я споменавам
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

между другото някой може ли да даде отговор как да разберем кое масло е добро и кое не.
                          е аз не рискувам да карам с евтини масла, както и подбирам произхода им, но все пак ме интересува.

или въпроса по-скоро да изглежда така.
                          как да разберем кое масло е по на сметка като в същото време пази добре двигателя?

примерно на OMV имат пълна синтетика, някакво био даже се води и струва 16 лв. на дребно, а на цената на горепосочения шелл е пак такава, но полусинтетика, като и 2-та вида отговарят на JASO FC.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Много слухове се разпространяват за разни масла, но аз когато съм ползувал по-скъпите марки, никога не съм имал проблеми, така че за мен няма лоши масла, ако се употребяват правилно и по предназначение
                            Ако искаш двигателят да има по-дълъг живот, ползвай по-скъпи масла за да не ремонтираш по-рано и така ем ще си спестиш нерви, ем парите, които си икономисал ще хвръкнат в друга посока плюс още
                            Тук в града, аз имам фен, който печели 10 пъти повече от мен и чака като си хвърля маслото да го вземе и да го налее на мотора си Ей това не мога да си го обясня, освен с цънцърлък и простотия, събрани на куп.
                            -------------

Коментар

как да разберем кое масло е по на сметка като в същото време пази добре двигателя?
                              ми питай стария си приятел митков
                              краси не се тормози сега като взимам масло за мене си ще взема и за теб да има мир
                              искаш ли
                              цена 12-13лв
                              пълна синтетика
                              помисли си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X