Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем и запитване за MZ ETZ 150

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем и запитване за MZ ETZ 150

Няма проблем. Ако модераторите не решат да я заключват, аз нямам нищо напротив. Така няма да се налага да правим всеки път нова тема когато ни се наложи, да се консултираме отностно MZ ETZ 150. Скайп - npofesopa

Поздрави!
    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Колеги отново, не ми върви. Някой ме е проклел... Снощи след като писах предишният пост, излязох с мотора, поразкарах се малко... почнаха отново да дрънчат яко сегментите, и го угасих... след това се оказа, че няма палене... Нямам думи, "замразям" мотора пък някой път ще му купя бутало + сегменти комплект и ще стане работата. Сегментите които бях купил не стига, че бяха на двойна цена, ами и тайландски... Не съм толкова куц, да не мога да си направя ремонта, просто нещо не ми върви, така тръгна да се троши едно след едно.

Коментар

Не само че си куц в ремонта,ами и не слушаш какво ти казват другите,Наско Петков правилно ти е обяснил ама кой да чуе,сега си приготви най малко 100лв ако не и повече защото ще са ти нужни ако искаш да караш мотора.

Коментар

Отворих го, и се оказа, че нищо им няма на сегментите. Няма нищо счупено и надрано. Но както буталото е сложено на биелата там с иглен лагер и бутален болт и има луфт на ляво и дясно доста голям. Според мен е до игления лагер, който от него става всичко, ще го сменя и ще видим какъв е ефетка. Днес мотора с бутането запали, но го имаше същият шум, дано да е от лагера...

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
            Отворих го, и се оказа, че нищо им няма на сегментите. Няма нищо счупено и надрано. Но както буталото е сложено на биелата там с иглен лагер и бутален болт и има луфт на ляво и дясно доста голям. Според мен е до игления лагер, който от него става всичко, ще го сменя и ще видим какъв е ефетка. Днес мотора с бутането запали, но го имаше същият шум, дано да е от лагера...
            Този луфт на ляво и надясно си го има при всички мотори,но така без разглобяване не става мои човек.Аз предполагам че са ти разбити основните лагери и някои от сепараторите стърже във маховика на вала.
            Последно редактирано от Наско Петков; 27-08-10, 19:31.
            0888 074 049

Коментар

Еми като не става, живи и здрави да сме, Наско! За сега го замразявам, защото не ми се разправя, а и си имам доста друга работа... пък в бъдеще ще измислим нещо.

Поздрави!

Коментар

Здравейте. На скоро съединителят ми взе да увлича и реших да го направя. Отворих капака и вътре всичко на части от феродото. Взех комплект нови дискове и ги сложих. Всичко добре но пак ми увлича мислих че е от трите болта които държат феродото и ги поразвъртях малко, но и така не се оправи пробвах с болта от другата страна на двигателя, и така не се оправи. Моля помагайте. Благодаря предварително

Коментар

Имал съм 3 етз-150 и на трите съеденителите увеличава,касетата от тези с диафрагмената пружина няма много ход за отваряне и затова.Ако сложиш касета от мз-150 тс ще стане работата.Може да пробваш с по рядко масло.
                  0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от tolar Преглед на мнение
                    Здравейте. На скоро съединителят ми взе да увлича и реших да го направя. Отворих капака и вътре всичко на части от феродото. Взех комплект нови дискове и ги сложих. Всичко добре но пак ми увлича мислих че е от трите болта които държат феродото и ги поразвъртях малко, но и така не се оправи пробвах с болта от другата страна на двигателя, и така не се оправи. Моля помагайте. Благодаря предварително
                    Здрасти,трите болта трябва да са затегнати,а се иважда една от пластините през които преминават.Едната е по-тънка първо пробвай с нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X